Ik zat fout met Google’s “plezierige internetervaring” – is “positieve gebruikerservaring”

Rectificatie, ik had eerder uit mijn hoofd geciteerd uit een van de mails die ik Google heb gehad. En dat ging fout. Waar het Google om te doen is, is niet zozeer de “plezierige internetervaring” maar de “positieve gebruikerservaring”. In essentie natuurlijk het zelfde.

Google staat niet toe dat er geld wordt verdiend met inhoud die gevoelig, tragisch of pijnlijk is. Hoewel we sterk geloven in vrijheid van meningsuiting en u daarom toegang bieden tot inhoud op het web zonder de zoekresultaten te censureren, behouden wij ons het recht voor om naar eigen goeddunken sites te beoordelen en te bepalen of we in staat zijn een positieve gebruikerservaring te leveren en advertenties met contexttargeting op een site met dit type inhoud kunnen weergeven.

Nou, en onze inhoud is veeeeeels te schokkend voor de gebruikers, dat is algemeen bekend. Veel te gevoelig tragisch en pijnlijk.

Gelukkig bestaan er ook sites waar absoluut nooit iets gevoeligs, tragisch of pijnlijks te vinden is. Check bijvoorbeeld hier, hoe Bax staat te shinen op een pagina over mishandelde bejaarden.
bax1
bax2
Dat heeft Google toch maar weer even op integere wijze beoordeeld. Stel je voor dat iemand geld verdient met iets schokkends nou daar moet je niet mee aankomen bij Google. Zelf verdient Google ook nooit geld aan iets schokkends.

Nog een voorbeeldje van een site die zelfs nooit is toegelaten tot het advertentieprogramma van Google wegens walgelijke afschuwelijke schokkendheid: de site van onze favoriete cartoonist Krewinkelkrijst. De man wiens cartoons meestal ook hier worden gepubliceerd trouwens.

Nee dit soort gruwelijkheden moeten de argeloze bezoeker inderdaad bespaard blijven. Zou zo maar zijn positieve gebruikerservaring kapot slopen.

Verlichting_cartoon_KrewinkelKrijst-full

Zie ook:
Google en hun “plezierige internetervaring”

Nog eentje over de plezierige internetervaring van Google

4 gedachten over “Ik zat fout met Google’s “plezierige internetervaring” – is “positieve gebruikerservaring””

  1. Pingback: Google and the way it is | Krapuul

  2. Pingback: Geenstijl/Audi/Google laten de schoorsteen roken met doodgeschoten kat-foto | Krapuul

  3. Pingback: Persvrijheid verslechtert | Krapuul

  4. Pingback: Hoe Google en Geenstijl geld verdienen met human bbq-meat snuff | Krapuul

Reacties zijn gesloten.