VVD en PvdA kiezers hebben spijt en ik zal jullie uitleggen waarom

Er is iets of iemand hier in dit land dat ons dwingt om bepaalde keuzes te maken. Dit heet “democratie”. Daarom stemden alle socialistenhaters VVD en alle kapitalistenhaters PvdA. Dit heeft iets te maken met “de premier” en met “de partij die het initiatief neemt in de formatie”.

Maar dat is natuurlijk allemaal flauwekul. Wie de premier is boeit voor geen meter en wie het initiatief neemt in de formatie al helemaal niet. Waar het om draait is dat je na de verkiezingen met een goede meerderheid kan regeren.

Wat is een goede meerderheid? Nou dat hebben we gezien, de helft plus 1. 76 zetels is een uitstekende meerderheid waarmee je het halve volk kan onderdrukken.

Daarom ben je echt een zultkop als je om bovengenoemde redenen PvdA of VVD stemt. Ik neem aan dat je dat nu zelf ook snapt. Je moet gewoon op de partij stemmen die bij je past, in mijn geval is dat bijvoorbeeld geen enkele partij, kan ik prima mee uit de voeten, en de premierbonus en wie de grootste wordt moet je vergeten.

Vervolgens moeten de partijen onderling uitmaken wat een logische samenstelling is voor een kabinet. Een VVD/PvdA kabinet is bijvoorbeeld volstrekt onlogisch. Er is geen VVD-stemmer, en er is geen-PvdA stemmer, die dit wilde. Toch kregen ze het. Waarom? Omdat dat zogenaamd het enige mogelijke kabinet was. En dat is GELOEL meine Dammen und Herren.

Wanneer gaan we eens nadenken over coalities die niet worden gemeten door Maurice de Hond? Want daar hebben we het over. Als De Hond het niet meet is het blijkbaar niet mogelijk. Twee jaar terug schreef Krapuuloprichter jvdheuvel over “Het Radicale Midden aan de Macht“, een kabinet van CDA/PvdA/SP/D66.

Dat is een kabinet dat blijkbaar onmogelijk is. Want Maurice de Hond meet het niet. En als je Maurice de Hond een vraag erover stelt dan reageert hij niet. Een coalitie van socialistenhaters en kapitalistenhaters is veel logischer. Dat is eigenlijk de enige optie. Met als gevolg dat iedereen spijt krijgt en iedereen de politiek haat.

Samsom is een hoer en Asscher is een psychopaat. En de rest van de PvdA’ers zijn autowassers en handopstekers. Die kan je makkelijk in een kabinet met D66/CDA en SP stoppen. Dan hoeven we ook niet voor de gek gehouden te worden of zo. Alsof dwangarbeid sterk en sociaal is en zo. Dan kun je ook compromissen maken die je kan uitleggen in plaats van doen alsof de burger een achterlijke kleuter is.

Ik zeg: yes we can.

3 gedachten over “VVD en PvdA kiezers hebben spijt en ik zal jullie uitleggen waarom”

 1. Je zou de betekenis van Status Quo moeten uitleggen.

  Werkelijk alles in Nederland is zeer goed uitleggen op basis van het oer-oude streven om de Status Quo te behouden.

 2. Veranderingen mogen alleen mbt efficiëntie van het arbeidsproces. Neoliberalisme.
  Het rest blijft altijd hetzelfde en mag nooit veranderd worden: kasten systeem, VVD-maffia enz.

  Kijk, je mag (bijna) zelf kiezen welke zou de volgende zondebok zijn, oftewel welke bevolkingsgroep zou voortaan gehaat moeten worden.

  Desnoods faciliteren we dezen door middel van het oprichten van een nieuwe politieke partij, met of zonder meeuw.

 3. De PvdA is een natte deken om de brandjes van echt emancipatoire bewegingen , of die nu van “arbeiders” dan wel “allochtonen ” zijn te doven .. daarom zal die partij nooit “over links” regeren want dat is contra-indicatief met hun doel … ( geldt trouwens even zoveel voor hun vakbond de FNV die in haar NVV incarnatie makkelijk met NKV en CNV kon samenwerken en zelfs met de Bazen , maar niet met de radicale EVC )

Reacties zijn gesloten.