Uit geldnood gemeenteraadslid worden voor een partij waar je niet achter staat

Laat je stem horen! Als je niet gaat stemmen moet je je muil houden! Gemeenteraadsverkiezingen, best belangrijk! Het is nu belangrijker dan ooit tevoren dat je op de partij stemt die het beste bij je past zodat de gemeente bestuurd wordt op de manier zoals jij het wil!

Enzovoorts.

Nou nam ik dat geroeptoeter hierboven toch al met een enorme korrel zout, maar nu las ik zojuist dit onderzoek, van ZZP Netwerk Nederland.

En wat blijkt uit dit onderzoek? We moeten dus gaan stemmen op de partij die het beste bij ons past, en vervolgens stemmen we dan ZZP’ers de raad in die puur uit geldnood dat baantje gaan uitvoeren, in meer dan de helft van de gevallen ook nog eens voor een partij waar ze niet eens achter staan.

Hun enthousiasme voor het edele vak van politicus is ook niet erg groot:

60% van de ZZP’ers stelde in de enqûete dat men zich niet verkiesbaar zou hebben gesteld c.q. geen lid was geworden van een politieke partij. als er nú wel genoeg inkomen uit de eigen business kon worden gegenereerd.

In een middelgrote stad levert gemeenteraadswerk zo’n 1800 à 2000 bruto per maand op. En dat is best veel geld voor een ZZP’er in geldnood. Daarvoor wil je wel Lokaal Belangertje spelen of Forza Urkertje.

Tel daarbij op dat het nog steeds zo is dat niemand een gemeenteraadslid kan dwingen om ook maar 1 poot uit te steken, of om ook maar 1 keer te komen opdagen op een vergadering of zo. En dat men dan toch jarenlang die toelage kan vangen, dan is dat toch best een leuk bijbaantje voor de creatieve ZZP’er.

Misschien breng ik het te somber, maar stel bijvoorbeeld we hebben een ZZP-gemeenteraadslid dat met hart en ziel gemeenteraadswerk doet, en vervolgens trekt de eigen business aan, dan lijkt me de kans toch niet geheel ondenkbeeldig dat hij met wat minder hart en ziel gaat gemeenteraden. Of half of zo. Dat-ie een half gemeenteraadslid wordt. Of dat-ie op bepaalde cruciale momenten tijdelijk nog maar 10 % gemeenteraadslid is.

Maar dat geeft dan niet want hij stond toch al niet achter de partij waarvoor hij in de raad zat.

Dus ga vooral stemmen! Laat je stem vooral NIET verloren gaan! U weet nu waarom het zo verschrikkelijk belangrijk is dat u naar de stembus gaat.

Hoera! Hoera! Hoera!

1 gedachte over “Uit geldnood gemeenteraadslid worden voor een partij waar je niet achter staat”

  1. Je zal daarom geen ZZP’ers bij de SP vinden. Die heeft een afdrachtregeling. Bijstanders worden sowieso gekort. Die vindt je uberhaupt niet in de raden.

Reacties zijn gesloten.