RIP Scott Asheton, drummer van de Stooges

Afgelopen zaterdag overleed Scott Asheton. Hij stond samen met Iggy Pop aan de wieg van de Stooges. Ik als liefhebber van Iggy Pop, maar overigens vooral van de Stooges, kan dit niet voorbij laten gaan zonder er even bij stil te staan.

Wie waren de Stooges? Welnu, de Stooges waren een band die eind 60s hun tijd ver vooruit waren. Zoals zoveel bands in die tijd uiteraard. Maar de Stooges dus echt wel degelijk. Ik heb er verder niet veel over te zeggen maar men beluistere (op zijn minste) de volgende nummers:

No fun. Lijflied van het kraakpand dat ik ooit met een paar vrienden gekaapt had. Ja, ik geef het toe ik ben ooit een jaartje kraker geweest maar dat is wel bijna 30 jaar geleden en inmiddels verjaard neem ik aan en dus best vreemd dat er nog steeds mensen zijn die mij hier in het spamfilter ’s nachts voor “kraker” komen uitschelden. Ik ben inmiddels echt een verschrikkelijk brave hard working tax paying citizen geworden the Stooges zouden mij echt haten.

Now I wanna be your dog. Een nummer dat ik jarenlang met veel plezier heb gespeeld in een coverbandje. Altijd ontzettend lollig. Deed wel zeer aan je vingertjes maar je had ’t er voor over.

Deze blijft ook 1 van mijn favorieten:

Deze was ook leuk, die zette ik eens op toen een Amerikaans vriendinnetje van een vriend op bezoek was. Zij vond het nummer “rude”.

Dit zijn alleen nummers van de eerste LP. Maar er is meer. Check het eens uit.

2 gedachten over “RIP Scott Asheton, drummer van de Stooges”

  1. Raw Power is toch wel mijn favoriete Iggy & the Stooges lp. Het was een puike band. Ook solo heeft Iggy natuurlijk een paar geweldige platen gemaakt, waarvan The Idiot veruit mijn favoriet is.

Reacties zijn gesloten.