20 gedachten over “Groen Links wethouder op matje wegens uitspreken verboden woord”

 1. Tjonge tjonge, de hoeveelste is dat al?
  Bestaat er een geheime twitter dienst of zo, of een ondergrondse om elkaar aangeven over het woord Bruin1?
  Ik twitter niet en begrijp hier niets van.

 2. De SP zit in Groningen in het College….Janny Visscher is wethouder namens die partij. Was wel leuk geweest indien ze onmiddellijk een solidariteitsverklaring met haar collega de deur uit had gedaan. Typerend overigens voor links: rechts verklaart haar openlijk de oorlog en links komt niet verder dan het uitspreken van de zorgen. Ja hoor, dáár gaat pas echt een mobiliserende werking van uit.
  Begrijpen de linkse partijen nou echt niet met wat voor soort gajes VVD en CDA in zee zijn gegaan, zichzelf daarmee voor eeuwig moreel diskwalificerend? Waarom zou je je inhouden indien zelfs de beoogd premier je betiteld als ‘de linkse kerk’?
  Stroop de mouwen op en spreek nooit van het kabinet Rutte maar betitel het consequent als ‘Bruin I’. Spreek gezamenlijk het voornemen uit élke gelegenheid aan te grijpen het kabinet ten val te brengen. Zeg openlijk tegen Rutte dat hij bij wetsvoorstellen waar de PVV tegen is, niet bij jouw hoeft aan te kloppen voor een alternatieve meerderheid.
  Dit is niet het kabinet Van Agt/Wiegel dat ‘fatsoenlijk’ rechts vertegenwoordigde, dit is de politieke onderwereld. Handel daarnaar.

 3. Farshad Bashir, SP kamerlid:

  “b. Waarom moeten we op u stemmen?
  Ik ben jong, fris en ik ga graag het land in: tussen de mensen. Ik wil namelijk de mensen vertegenwoordigen die zich door de politiek in de steek gelaten voelen. Ik wil de ‘ieder-voor-zich’ mentaliteit doorbreken, ervoor zorgen dat zowel allochtonen als autochtonen met respect behandeld worden. Ik wil het weer opnemen tegen PVV-Kamerleden. Hun slechte en niet respectvolle ideeën bloot leggen en laten zien waarom dat absoluut niet is wat we in Nederland moeten willen. Nederland is een vrij land, maar de PVV wil onze vrijheden afpakken (denk aan de hoofddoek bijvoorbeeld). Schandalig noem ik dat! Nog maar niet te spreken over het democratische gehalte van die partij, die is er namelijk niet.

  http://www.republiekallochtonie.nl/farshad-bashir-ik-wil-de-mensen-vertegenwoordigen-die-zich-door-de-politiek-in-de-steek-gelaten-voelen

  “Paars/groen (=bruin) mislukt! Nu is de SP aan de beurt! http://sp.nl/9l60f
  http://twitter.com/FarshadBashir/status/16791775756

 4. Anja Meulenbelt:

  “6) De idiotie is dat we onszelf in een situatie hebben laten brengen dat we met z’n allen zitten te wachten op de grillen van één meneer, waarvan het af kan hangen of we een regering en wat voor regering krijgen. Dat is echt zielig. Voor ons allemaal. Met politieke strategie heeft dat niks van doen, of hoogstens die van de heer W. Of die van VVD en CDA die zo graag willen regeren dat ze zich door één volstrekt onberekenbaar type laten gijzelen.
  Verder: ik geef hier mijn mening. Voor de partijlijn moet je zijn op de officiële website van de SP. Maar vergeet niet dat ook onze aanvoerder Roemer in dat ene prettige weekeind dat we dachten dat Bruin 1 van de baan was heeft laten weten dat hem dat een zegen voor het land leek.”

  En ook daar:

  “Beste Anja,

  Geert Wilders schuimbekt op Moslims en ´de linkse elite´ zoals de SP in 1983 schuimbekte over de gastarbeiders en de ´rechtse elite´.

  De PVV is als de SP vroeger was. Toegegeven, Wilders en consorten gebruiken niet de fraaie woorden, maar de essentie is dezelfde.

  Het economische en sociale plan van de PVV staat véél dichter bij dat van de SP dan de plannen van bv de PvdA, om maar wat te noemen. Ook het anti-militaire (geen jsf, bezuinigen op defensie) van de PVV vind je terug bij de SP.

  Jij valt énkel over de PVV omdat zij over Moslims praten, zoals jij zelf zo vaak (in mijn ogen althans) over Israeliers praat.

  Groeten,

  edwin

  Reactie door Edwin — woensdag 15 september 2010 @ 17.26

  Wat een ongelooflijke lariekoek, Edwin. Wilders heeft wat issues van de SP gejat, zoals de AOW leeftijd, en de zorg voor ouderen, en laat die meteen weer vallen wanneer het hem uitkomt. Er is niks links aan de PVV, die komt niet voor niets van de rechterkant van de VVD vandaan.
  Ik moet niets hebben van de PVV omdat ze al hun ongenoegen afreageren op moslims, dat mag ondertussen bekend zijn.
  Israeli’s, voor je informatie, zijn een bezettende mogendheid, die Palestijnen discrimineren, opsluiten, hun land roven, hun burgers doodschieten.
  Als je dat door elkaar haalt ben je echt ernstig in de war.

  Reactie door Anja — woensdag 15 september 2010 @ 20.05”

  http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2010/09/12/zondag-na-911/

 5. SP-ers zwegen de hele tijd toen zij de groter dan ooit waren ging alle aandacht naar wilders met zn 9 zetels .
  De SP vervreemde zich zelfs zo van hun stemmers dat ze uitgejoeld werden op het maliveld bij een rokersdemonstratie.

 6. Dit was een bewering die makkelijk was te weerleggen. Dus waarom niet he.

Reacties zijn gesloten.