‘Oostbloktype’: wilt u meer of wilt u minder racistische politie-agenten?

2014-03-22 Oostbloktype
Kijk mensen, iedereen mag dan – en tot op zekere hoogte terecht hoor – het gevoel hebben dat Nederland in een soort Meidagen van 1945 verkeert (met wederom een héleboel naoorlogse ‘verzetsstrijders’ met de aftakeling van de nazi-partij van Hitler-smurf Wilders maar laat niemand de illusie hebben dat de dikke laag aangekoekte bruine diarree over Nederland daarmee weg is.

Terwijl de politie van Den Haag bekend staat om het diep ingekankerde racisme – zo diep dat het niet eens meer te verdoezelen valt kunnen ook korpsen elders er wat van met hun manier van ‘ethnic profiling’-stront.

Het ergste is: het gebeurt inmiddels al enige tijd gewoon openlijk omdat de meeste sukkels die die berichtjes van de plantjesjagers op Twitter lezen net zulke stompzinnige tokkies zijn als degenen die die Tweets plaatsen en er daarom toch geen aanstoot aan zullen nemen.

Nederland is nog op geen stukken na van bruine smetten vrij.  Ook niet in dit uur waarop der Schlümpfe-Führer aller Ariërs Wilders in zijn Bunker zijn Untergang beleeft.

Binnenkort een brief van RTL-kwibus en 5 Mei ’45 verzetsstrijder Pieter Klein ‘Beste Willem, ga je schamen….’

Wilt u meer racistische tokkies in uniform of wilt u minder racistische tokkies in uniform?

En nu wil ik een teiltje.

7 gedachten over “‘Oostbloktype’: wilt u meer of wilt u minder racistische politie-agenten?”

 1. Ah, Willem van Vliet – wijkagent te Leiden laat zijn bruine bagger weer eens stromen.

  Slimme strategie van ‘de pliessie’, ook, om zulke racisten als digitaal boegbeeld te gebruiken. Ook zo goed voor de PR, enzo.

  Mag ik nu dat teiltje even?

 2. Hoi Marc, meneer is een bekende? Dan zullen we hem extra in de gaten houden.

 3. Van Vliet weer hoor. Die man zou uit zijn functie moeten worden ontheven. Is al vaker in opspraak gekomen.

 4. Wil ik niet gelijk de betrokken politieman goedpraten dat hij automatisch xenofobe beelden overneemt, doch is het niet in eerste instantie de winkelier en/of getuigen die hebben op die wijze de verdachte oomgeschreven?

  Je weet wel dat in ons land onder gesprekken vaak wordt met “Marokkaans typje”, “Midden-Oosten typje”, nu “Oostbloktypje” wordt aangeduid.

 5. Uiteindelijk laat dit voorval onder vele anderen zien hoe ver is de xenofobe/racistische typering in de spreektaal en gewone handelingen doorgedrongen: de staatsinstituties zijn ermee besmet geraakt.

  Dit maakt het roep voor screening van bijvoorbeeld politie en Staatsdiensten op xenofobe en racistische beelden nog dringender!

 6. Kan iemand mij vertellen hoe je een “oostbloktype” herkent als hij zijn mond houd?
  Ik ben bang dat, ook nu wilders weg is, we nog heel lang moeten ageren tegen racisme.
  De afgelopen tijd heeft ons wel geleerd dat het heel dicht onder de oppervlakte blijft smeulen.

 7. Misschien wordt het tijd voor een actie om die vent uit zijn ambt gezet te krijgen als ik hoor dat hij vaker fascistoïde uitlatingen doet? Willem van Vliet (@wijkagLeidenMid) heeft per slot van rekening volgens de regeltjes van de politie een voorbeeldfunctie en ik geloof dat hij nou net een voorbeeld is van hoe het niet moet…

Reacties zijn gesloten.