Beste verzetsstrijders van na de oorlog ik heb nieuws: we zitten nog midden in de oorlog

Hartverwarmend was de afgelopen week, ja ook ik heb een virtueel traantje weggepinkt bij Der Untergang van Der Blonde Schlümpf Witlers.

Ontroerend was het, hoe ineens iedereen keihard op Den Lijder begon in te hakken. Ik noem bijvoorbeeld een dagelijksestandaard.nl. Het rabiaatrechtse vingerlikriool waar tijdens Bruin I dagelijks met fakkels door de straten gemarcheerd werd om de solidariteit op rechts te vieren. Tegenwoordig vind je er nog slechts slappe aftreksels van krapuul-achtige anti-PVV stukken, maar dan van 5 jaar geleden en, uiteraard, dagelijksestandaard-stijl, van abominabel niveau.

5 jaar geleden richtte ik deze site op en op dag 2 of zo al, formuleerde ik de missie voor deze site. En die kwam er ongeveer op neer dat de PVV koste wat kost zo veel als mogelijk in diskrediet moest worden gebracht en dat daarbij alle middelen geoorloofd waren. Uiteraard realiseerde ik mij al snel dat dat niet de beste missie was om over deze site te publiceren maar toch. Het is in feite hetzelfde wat de verzetsstrijders van na de oorlog, thans dus, proberen te doen.

Kijk bijvoorbeeld wat een VVD-proleet als Halbe Zijlstra tegenwoordig over Wilders zegt:

“Daarbij geeft hij de hele wereld de schuld, de media voorop. Hij haalt er nu die zogenaamde drieslag over Marokkanen bij: migratie beperken, remigratie bevorderen en het uitzetten van criminelen. Maar dat was niet wat hij deze week in dat café stond te brullen.” (NRC)

Hartverwarmend nietwaar? Maar dit is wel diezelfde VVD die tijdens Bruin I 200 levens offerde aan Geert:

De Nationale Overgangsraad van Libië heeft een noodkreet geslaakt: veel ziekenhuizen zijn beschadigd door raket- en granaatinslagen. In Utrecht wordt het Calamiteitenhospitaal in gereedheid gebracht voor de opvang van 250 Libiërs. Nu moet het kabinet alleen de PVV nog even op de hoogte brengen. Rosenthal en Wilders hebben een goede verstandhouding; ze kennen elkaar uit de tijd dat de PVV-leider nog hoog en droog in de VVD-fractie zat en Wilders de toenmalige VVD-senator weleens om advies vroeg. Niettemin komt Wilders’ antwoord als een verrassing. ‘Hij zei: ‘Ik vind het maar niks Uri. Ik heb geen zin om gewonden uit een islamitisch land in Nederlandse ziekenhuizen op te nemen.’ Onmiddellijk belt Rosenthal met Rutte: ‘Geert wil niet.’ Rutte zegt: ‘We doen het toch, bel hem maar terug.’ Rosenthal belt Wilders andermaal: ‘Het gaat wel gebeuren’. Maar dan gaan Wilders en Rosenthal onderhandelen: het mogen er zeker geen 250 zijn. Aan het eind van het gesprek geeft Wilders zijn fiat: in plaats van 250 komen er 52 Libiërs naar Nederland. (VK)

Dus ja, hoe onder de indruk moeten wij nu van een gewetensvolle menslievende VVD zijn?

Vandaag verklaarde onze premier nog even in het openbaar ten overstaan van de volledige internationale pers dat negers blij moeten zijn met zwarte piet want ze hoeven zich niet af te schminken zoals blanken.

Nog iedere dag knuppelen wij vluchtelingen in dwangbuizen het vliegtuig in, en nog iedere dag kreperen er bejaarden omdat ze niet verzorgd worden, en nog iedere dag zoeken meer dan een miljoen mensen in Nederland een baan die er niet is, en nog iedere dag moeten dwangarbeiders schoenen gaan poetsen voor PvdA- en GL-wethouders “om werkritme op te doen”, nog iedere dag worden mensen bij sollicitaties afgewezen omdat ze neger zijn of Ahmed heten, kortom nog iedere dag worden wij keihard genaaid door de barbaren.

De oorlog is niet voorbij, hij is pas net begonnen. Let’s go.

30 gedachten over “Beste verzetsstrijders van na de oorlog ik heb nieuws: we zitten nog midden in de oorlog”

 1. Na een paar daagjes van licht optimisme zag ik gisteren die vreselijke, uitermate beschamende vertoning van Rutte over zwarte piet. En ik realiseerde me ineens weer wat voor een lange weg er nog te gaan is als de mp van dit land dit soort dingen zegt. Helemaal eens dus.

 2. Hier toont Rutte zijn ware gezicht – redenering op Tokkie-niveau mbt Zwarte Piet.

  Rutte en Wilders – de Tokkie Fuhrers van het poldre. Vingerlikken.

 3. Onderstaande heb ik op een anti wilders site geschreven, en hoewel ik geloof dat ondanks alle grote woorden ook de politici spreken naar de waan van de dag, en over 2 weken is alles als van ouds.

  Ik ben bang dat, ook nu wilders weg is, we nog heel lang moeten ageren tegen racisme.
  De afgelopen tijd heeft ons wel geleerd dat het heel dicht onder de oppervlakte blijft smeulen.
  Veel mensen denken dat wilders voortborduurde op de erfenis van Fortuijn.
  Jammer genoeg is dat niet zo.
  Fortuijn en wilders maken gebruik van het racisme dat al heel lang onder de mensen leeft.
  Het is dus zaak om, als wij het einde van de pvv gevierd hebben, een einde dat echt niet meer ver weg, is te zorgen dat er voor de volgende wilders of fortuijn niets meer is om op voort te borduren.

 4. Ik kon mijn oren ook amper geloven. Alhoewel je in het geval van dat struk Rutte-drek alles kunt verwachten. Ik mag er trouwens aan herinneren dat de premier van hufterig Nederland een geschiedenis heeft met betrekking tot racisme. Hij is in 2007 veroordeeld door de rechtbank wegens aanzetten tot discriminatie in 2003 in zijn hoedanigheid van Staatssecretaris van Sociale Zaken in verband met ‘het door gemeenten extra laten controleren van mensen van Somalische afkomst i.v.m. bijstandsuitkeringen’ om het maar even samen te vatten.
  http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2007/5/Rutte-Veroordeling-discriminatie-onterecht-ELSEVIER124079W/
  U ziet: het schedelmeten van Lodewijk met dezelfde hobbies als Stuckart en Heydrich Asscher zit er al lang in.

 5. Tijl,

  Die NSB van toen,die aanhangers waren toch fanatiekelingen die pal achter deze beweging stonden,en staan als ze nu nog leven.
  Maar deze lieden hebben ook kinderen gekregen en kleinkinderen…En is die fanatieke leer van vader op zoon en moeder op dochter gewoon doorgegeven..
  Er moet dan toch ook een club zijn die deze kinderen en kleinkinderen moest vertegenwoordigen…is die club er?
  Of is na de bevrijding en opheffing van die NSB het gedachtegoed ook verdwenen?

  Een vraagstelling is dit..

 6. Natte Nel
  Je kunt de zonden der vaderen en moeders niet projecteren op de kinderen, noch het ze kwalijk nemen wat hun ouders deden. Weet jij eigenlijk wel hoe NSB kinderen na de oorlog zijn behandeld? Ik heb dat wèl meegemaakt in het welvarende Amsterdam-Zuid, waarbij kinderen van 8, 9 jaar van een NSB familie werden uitgesloten door die “dappere verzetsstrijders van na de oorlog” met hun fake verhalen over hoe flink zij zijn geweest. Om van te kotsen.
  Ik vind die behandeling een grof schandaal.

 7. Fred,
  Daarom is het ook een vraagstelling,niet iedere nsb er is opgepakt of diens kinderen..
  En ook wilder moest voorkomen,maar is zijn leer en bezigheid niet gestopt..
  En jammer idd dat NSB ouders hun kinderen niet hebben beschermd omwille van het aanhangen van een verschrikkelijke beweging,en niet aan de eventuele gevolgen voor hun kroost hebben gedacht,en die kinderen toendertijd waren wellicht zó verziekt met de NSB ideologie wat met de paplepel ingegoten werd,dat zij wellicht niet meer als kind tussen andere kinderen konden functioneren.
  Is er toendertijd hulp of kinderbescherming geweest om deze gebrainwashte kinderen te helpen?
  Of zijn zij gewoon weer terug bij die ouders gekomen?
  Tak die kinderen zullen nu wél énorm boos op de verzetstrijders zijn na wat zij hebben meegemaakt..als ze maar uit rancune maar niet een impuls hebben gekregen om daardoor juist hun ouders ideologieën voort te willen zetten…

 8. @tweetactenacteur

  Wilders is niet weg. Hij heeft zichzelf (voorlopig?) buitenspel gezet, omdat geen fatsoenlijk conservatief nog samen met hem gezien kan worden. In hoeverre dat blijvend is, is nog maar de vraag. Het kiezerspotentieel is er nog steeds en het zou mij niet eens verbazen wanneer de dip in de peilingen van tijdelijke aard zal blijken te zijn.

 9. De eerste winst is in ieder geval dat nu eindelijk eens duidelijk is geworden dat het enige wat helpt is: er massaal en overduidelijk afstand van te nemen.

  Wegkijken hielp niet. Negeren (met soms de beste bedoelingen) hielp niet. Uitlachen en belachelijk maken hielp niet. “Genuanceerd” de discussie aan blijven gaan hielp niet. Er maar niks van zeggen want anders krijgt het nóg meer aandacht, hielp niet. Bang zijn om er tegenin te gaan omdat je dan intimiderende reacties over je heen kreeg, hielp niet.

  De tweede winst is daardoor dat er nu veel meer mensen zijn die er openlijk en hardop afstand van nemen.

  De derde winst is dat er nu ook in de -zeg maar even voor het gemnak- ‘passieve’ achterban, de mensen die vonden dat Wilders “wel een punt had” maar er verder “geen kwaad zagen”, nu eindelijk een beetje gezien lijkt te worden wat de consequenties van de standpunten van Wilders bijvoorbeeld voor kinderen zijn. Dat is belangrijk.

 10. “De eerste winst is in ieder geval dat nu eindelijk eens duidelijk is geworden dat het enige wat helpt is: er massaal en overduidelijk afstand van te nemen.” En jij gelooft werkelijk dat al die ‘afstandnemers’ oprecht zijn???

 11. @RalphvanderGeest
  Ik zeg dat het “nu eindelijk eens duidelijk is geworden dat het enige wat help is: er massaal en overduidelijk afstand van te nemen.”
  Als mensen dat nu doen, en niet langer ‘Wegkijken, Negeren, Bang zijn’, dan is dat winst. Dat is wat ik zeg.
  Ik tel mijn knopen.

 12. Jos, mee eens. En er was nog nooit zoveel tegenstand voor Wilders als nu.
  Het momentum verdwijnt zo langzaam weer, mede door dat NSS-gedoe. Tussen neus en lippen werd wel gemeld dat Scherer, PVV-statenlid in Utrecht ermee kapt. Het zou mooi zijn als het vanaf Woensdag weer verder gaat.
  Hoe zit het eigenlijk met dat door Van Oijk aangevraagde debat, komt dat nou?

 13. @RalphvanderGeest

  Ohwacht.. Misschien begrijp je niet wat ik bedoel met “afstand nemen”. Daar bedoel ik niet die paar mafkezen mee die nu opeens zeggen dat ze nu opeens afstand nemen van de PVV, maar ik bedoel daarmee alle mensen die nu openlijk afstand durven nemen van die onzin door hun mond open te doen tegen die onzin.

 14. @Cornelis
  Ja, dat is wat ik bedoel. NU (nu meer mensen het openlijk durven) blijven doorgaan!. Hoe meer mensen er nu hun mond opendoen tegen de onzin van de PVV, hoe meer “sympathisanten” zullen afdruipen.

 15. Ik praat dagelijks met mensen die “vinden dat Wilders wel een punt heeft”. Die mensen zijn meestal helemaal geen enge mensen, ze snappen gewoon niet wat er mis is met die opvattingen.
  Maar nu, als ik ze vertel over kinderen die huilend in een schoolklasje zitten omdat ze op het jeugdjournaal zien dat er mensen “minder, minder, minder” zitten te roepen, en dat die kinderen denken dat zij of hun vriendjes “weg moeten”, nu zien ze het.
  Dat is winst.

 16. Huib, maar hoe door te pakken?
  Jos, goed dat je die lui voorlicht. Geef ze de boodschap mee dat ze dat ook doen!
  Deporteren blijft deporteren, ook als het criminelen of uitkeringstrekkers betreft.

 17. “Doorpakken”: door nu op verschillende nivo’s en met een bij die nivo’s passende ‘aanpak’ openlijk en hardop gebruik te maken van dit momentum. Mensen “durven” nu blijkbaar toch wat makkelijker stelling te nemen.

 18. Prachtige mensen hier..! Soms hebben mensen een eervolle uitweg nodig…soms moeten wij (voor het grote geheel) anderen deze uitweg gunnen….wij weten dat het maar mensen zijn met veel tekortkomingen net als wij… wij is iedereen… Love You all…ga zo door we leren veel:)

 19. @Jos, “Wilders heeft een punt” – de verklaring is “omdat hij zegt wat ik denk” en “anders durf ik het zelf niet hardop te zeggen”.

  Nu moet van Oijk op een vurig paard ten tonele verschijnen en ze allemaal onder zijn protectie krijgen.

 20. Ach in Rotterdam begint leefbaar direct met hun programma,
  Plots is er een raadslid gemolesteerd,zijn auto drie keer bekrast,om zijn homoseksualiteit bejegend,bedreigd,en dat allemaal op zaterdagavond…oja de winkeliers hebben er ook last van bewoners durven niks te zeggen,hij wordt ook van neus tot neus bedreigd…toe maar

  En de daaronder staande reacties

  Ze laten er geen gras overgroeien met hun beleid en meeste stemmen in de stad

 21. Leefbaar PVV? De xenofoben/racisten zijn in wezen overal hetzelfde welke naam je dan ook plakt.

Reacties zijn gesloten.