De Hutu strategie van Wilders

Malou van Hintum beschrijft de ontmenselijking van “de anderen” in een column bij de Volkskrant, citaatje:

Fase 1 van de Hutu-strategie bestaat eruit dat je mensen niet langer als individuen beschouwt, maar als representanten van een groep. Dat betekent dat in het zogenaamd zo sterk geïndividualiseerde Nederland, een Marokkaanse Nederlander niet op de eerste plaats een werknemer, buurman, collega, vader, sportmaatje, klasgenoot of vriend is, maar een ‘islamitische allochtoon’. (Volkskrant)

Dat is een goede omschrijving. En zo werkt inderdaad de Hutu strategie waar Wilders ook gebruik van maakt, gedoogd door CDA en VVD.

Van Hintum sluit af met deze opmerking:

Gelukkig is het nog een grote stap van ‘straatterroristen’ naar ‘kakkerlakken’ – want dat is wat de Hutu’s de Tutsi’s noemden. Al moet ik tot mijn grote spijt zeggen, dat het woord ‘kopvoddentaks’ wel naadloos in die strategie van ontmenselijking past.

Kijk en dat is dan weer een wat minder goed stukje.

Ja hoor bij de PVV gebruiken ze dit woordje al
Want wie oplet (zoals wij dus), weet dat reeds in begin januari bij Nova een bijzinnetje voorbij kwam waaruit bleek dat men het bij de PVV binnenskamers heeft over “linkse kakkerlakken”. Wij hebben daar toen dit berichtje aan gewijd.

Zo zie je maar, zo groot is die sprong naar kakkerlakken helemaal niet. Bij de PVV hebben ze ‘m kennelijk al gemaakt, al heeft nog niemand het in de gaten.

Maar goed. Het kan zijn dat de rechters in het proces tegen Wilders nu ook gehersenspoeld zijn, nu ze in opdracht van Mosko de hele dag hetvrijevolk artikelen van “wetenschapper” Hans Jansen, de arabarbarist, hebben moeten voorlezen, hetgeen tot berichten in de pers leidde als “deskundigen eens met Wilders”. Sure.

Maar het kan ook zomaar zijn dat de rechters wel degelijk op de hoogte zijn van de Hutu strategie.

Daar bestaat namelijk jurisprudentie over.

13 gedachten over “De Hutu strategie van Wilders”

 1. Kunnen we van kakkerlak geen geuzennaam maken? Kakkerlakken zijn niet uit te roeien, toch een goede eigenschap. 😎

 2. Rob Donken Schreef:

  Kunnen we van kakkerlak geen geuzennaam maken? Kakkerlakken zijn niet uit te roeien, toch een goede eigenschap.

  Beetje raar word het , Kakkerlakken is de naam die de “Superjoden” van Ajax aan de supporters van Feijenoord geven , is het gebruik van die naam dan niet indirect anti-semitisch 😉

 3. Wij hebben hier destijds allemaal een kakkerlak avatar gehad en ik heb zelfs nog geinformeerd naar het domein kakkerlak.nl maar dat vond ik te duur.

 4. Doet me denken aan het vroegere Joegoslavië, waar ook mensen die naast elkaar leefden elkaar ook ontmenselijkten. Resultaat is bekend. http://kameraadharko.blogspot.com/2009_12_01_archive.html.

  citaat: “Ontmenselijk burgers waar u het niet zo op heeft. Gebruik daarom beeldspraak als straatterroristen, rifratten en geitenneukers.” Slangen is in Vlaanderen een populaire, serpenten en ander kronkelend ongedierte.

  “Verwijs altijd naar de islamitische wereld als een groot, machtig monolitisch blok en ontken dat de islam vanaf haar oprichting uiteengevallen is in vele elkaar bekampende stromingen en vormen van volksislam.Hanteer dezelfde stelling als de salafisten, namelijk dat er maar één interpretatie van de islam mogelijk is en iedere moslim uiteindelijk een fundamentalist is.”

Reacties zijn gesloten.