Pluche lokt dus CDA doet gewoon totaal iets anders dan wat hun wetenschappelijk buro wil

In tegenstelling tot wat afgesproken is in het regeerakkoord adviseert het Wetenschappelijk Instituut van het CDA een snelle hervorming van de arbeidsmarkt.

De ontslagbescherming in Nederland is in combinatie met de WW een belangrijk obstakel om mensen aan het werk te krijgen en nieuwe banen te creëren. Versoepeling van het ontslagrecht en verkorting van de WW zijn in combinatie met meer scholing van groot belang, concludeert het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA in een studie. (NRC)

2 gedachten over “Pluche lokt dus CDA doet gewoon totaal iets anders dan wat hun wetenschappelijk buro wil”

  1. versoepeling van het ontslagrecht is een door de werkgevers gewenste manier om onder de nog bestaande contracten met wat vroeger vaste werknemers heette uit te komen , zodat je mensen boven de 50 snel kan dumpen zodra ze te duur worden …

    het lijkt er op dat het CDA samen met de VVD en de partij voor vreemdelingenhaat weer snel een proletariaat willen creeeren …

  2. Dat proletariaat is a nooit weggeweest en b neemt snel in omvang toe. Er zijn wijken in Leeuwarden waar de haat tegen de overheid, ‘het systeem’, ‘de elite’, van de muren druipt. En nog terecht ook na drie decennia afbraak van voorzieningen en stelselmatige vernedering (meld je vandaag de dag eens aan voor een bijstandsuitkering en ondervind aan den lijve hoe het voelt om als een hoop stront beschouwt te worden). En dan hebben we het nog maar over een klein provinciestadje waar naar ik inschat 15-20% van de bevolking er zo over denkt.
    Overigens – het komt me bijna niet de strot uit – heeft Wilders naar het schijnt versoepeling van het ontslagrecht tegengehouden. Reden dat al die rechtse economen als Frank Kalshoven en de D66-puber die je elders op de site kunt vinden zich zo opwinden over het gebrek aan ‘daadkracht’ en ‘hervormingszin’ van Bruin I.

Reacties zijn gesloten.