Krexit

Voorbij
Voorbij
Na een jarenlange keiharde strijd is het eindelijk zo ver. We geven het op. We trekken het niet meer. We zijn verslagen. Voor sommigen komt dit misschien uit de lucht vallen maar insiders hebben dit kunnen zien aankomen. Alles is in gang gezet om de stekker eruit te trekken en er is geen weg terug.

Wat is de achtergrond van dit verhaal?
Krapuul is in 2009 opgericht in een tijd dat er een verstikkend klimaat was in het medialandschap. Het was overal hetzelfde, Telegraaf, Elsevier, NRC, NUjij enzovoorts: iedere kritiek op Geert Wilders was VERBOTEN dus bleef er niks anders over dan zelf een eenzaam hoekje in te richten op het internet.

Tijdens de hoogtijdagen van Bruin I bleek dit een iets minder eenzaam hoekje trouwens, maar dat terzijde.

Járenlang waren wij de enigen die in Nederland een boekje durfden open te doen over racisme/nazisme/fascisme.

Járenlang waren wij de enigen die durfden op te komen voor het fatsoen in Nederland.

Nérgens anders dan op Krapuul vond u gedurende deze tropenjaren weloverwogen en rationele opinie en verslaggeving.

Járenlang heeft met name onze hoofdredactie altijd een geduldig luisterend oor geboden aan iedere reageerder en steeds een genuanceerde afweging tussen eigen en andermans argumenten gemaakt, maar desondanks alleen maar wagónladingen stront over zich heen gekregen. Een ongekende en schier eindeloze hoeveelheid stront.

Jarenlang waren wij de enige dissidenten in Nederland. Door iedereen uitgekotst en verguisd.

Maar dat heeft ons er niet van weerhouden om jarenlang alles te blijven offeren wat we konden. En dat hebben we jarenlang als enigen in Nederland met heel veel inzet gedaan.

En we kregen GELIJK. Want we HADDEN gelijk. Já-ren-lang hebben wij als enigen in Nederland gelijk gehad. Nu plotseling sommige andere mensen ook gelijk hebben is men dat vergeten.

Je zou verwachten dat helden die het zo bij het rechte eind hebben als wij op een voetstuk zouden worden geplaatst. Maar niets is minder waar!

Wat volgde was Elma Drayer: in Trouw. Die ons antisemieten noemde: in Trouw. Trouw heeft ons kapot gemaakt. Samen met de hooivorkenbrigade van VICE-PREMIER Lodewijk Asscher. Die heeft ons kapot gemaakt. Samen met wekenlange nazi-aanvallen van DDOS-tuig. Die hebben ons kapot gemaakt.

En u raadt het al, nu zijn wij dus: kapot.

We hebben nog een poging gedaan om door te gaan maar de rek is er uit. Het is afgelopen. U zult het voortaan zonder onze oase van redelijkheid en humaniteit moeten stellen. Hopelijk heeft u er iets van opgestoken en kunt ons goede werk voortzetten.

Iedereen ook bedankt voor de massale steun.

Hier scheiden zich onze wegen.

Het ga jullie goed.

24 gedachten over “Krexit”

 1. Graag mijn foto weg. Kan dat? Ook nu hoeft het gansche volk niet te weten wie ik ben.

 2. Ja, maar dat wil niet zeggen Pyt dat alles wat vandaag gebeurt daarom niet waar is.

 3. Afgewezen door Bukowsky die zijn gal tegen moslims elke dag in Trouw spuugt.

  Achgrrhrrgrrgraahraahrrrr! (Het is onmogelijk om deze emoties fatsoenlijk om te schrijven, sorry).

 4. Richt maar een partij op. Dan stem ik er zeker op. Sterker nog ik zou zelfs lid worden (al kan de ballotagecommissie dat voorkomen natuurlijk 😉 )

 5. Gelul. Niks stoppen. Je gaat toch niet met zijn allen capituleren voor een stel stompzinnige nazi’s en tokkies van het slag Asscher, Drayer en weet ik veel hoe al die varkens heten? Vechten! Doorgaan! Zeker nu!

 6. DanEngels

  Jij komt helemaal niet net kijken. Jouw gedachtengoed is nooit weggeweest! Nazi’s zoals jij er een bent dienen we met hand en tand te bestrijden! Doe een rat een stropdas om en de rat voelt zich kamerlid van de PVV!

 7. “We geven het op. We trekken het niet meer. We zijn verslagen.”

  Ik geloof er niks van 😉

 8. Krapuul is nog niet klaar. Aanwezigheid van prutsers als DanEngels zijn het bewijs.

 9. Volgens mij is het werk pas af als de laatste pvv er op andere gedachten is gebracht, als bruin niet meer gebruikt hoeft te worden om de kleur van een rampenkabinet aan te geven en als de laatste nazi diep weggedoken is onder de steen waar ze thuis horen.

 10. @Jan Zwaaneveld LOL…welnee joh. En anders gaan wij toch gewoon door? We zullen ze overal bestrijden waar we maar kunnen, het schorem, het fascistische ongedierte…

 11. @Tweetacteneur: dat is het ideaal, maar als iedereen in schaterlachen uitbreekt op het moment dat een PVV’er zijn bek opentrekt ben ik ook al tevreden.

 12. Ja sorry hoor…. Johnny Quid weg bij Geenstijl, jullie weg, maar Samsom blijft. Ik bedoel: is er dan niks hoopgevends meer in dit land?

 13. “Járenlang waren wij de enigen die in Nederland een boekje durfden open te doen over racisme/nazisme/fascisme.”

  Klinkt wel heelerg dramatisch. In die jaren, en ook de jaren eraan vooraf, was AFA actief, en Doorbraak en De Fabel van de illegaal, en SAP/Grenzeloos, en de IS, en zo kunnen we nog wel even doorgaan, allemaal clubs die zich altijd consequent hebben uitgesproken tegen Wilders en andere rechts-populisten… Zo alleen stond Krapuul nu ook weer niet…

 14. @Eric: Ja hè? Heb jij er verder ook nog iets gemerkt van dat wij ermee stoppen?

Reacties zijn gesloten.