Het is de PVV wel degelijk om de mensen te doen

Als ik lees “koester moslimondernemers” dan word ik daar niet echt vreselijk enthousiast van. Maar het verhaaltje lezende viel mijn oog op het volgende stukje:

U en ik zien aangename, hardwerkende mensen die we best als buren willen hebben, maar volgens de PVV speelt het trio een slinks dubbelspel. Zij lijken gematigde moslims, maar doen alsof. Gematigde moslims bestaan in de ogen van de PVV niet. Het is in die optiek een kwestie van tijd tot zij hun ware aard laten zien en gevaarlijke radicalen blijken te zijn. Als u denkt dat ik overdrijf, moet u het pas verschenen boek van partij-ideoloog Martin Bosma maar eens nalezen. Het is zorgwekkend dat al die haat zoveel stemmen oplevert, het is ronduit gevaarlijk dat de vaderlandse elite het steeds meer accepteert. PVV-leider Wilders mag tevreden constateren dat ‘Nederland Nederlandser wordt’, terwijl de beoogde premier minzaam glimlachend naast hem staat.

Er wordt altijd gezegd dat wat Wilders doet dat dat “islamkritiek” is. Met andere woorden: kritiek op een religie, en niet op de mensen die die religie aanhangen.

Maar bovenstaande quote geeft volgens mij toch wel kort en krachtig weer dat het Wilders c.s. wel degelijk om de mensen te doen is.

Wie wel eens met een PVV-aanhanger gesproken heeft wist dat al lang; doorgaans is een PVV-aanhanger een tikkeltje minder genuanceerd dan Wilders. Bij een PVV-aanhanger gaat het bijna nooit om religiekritiek en alleen maar om de mensen. En zo luid en duidelijk als maar kan.

Als zoveel mensen dit al snappen dan zal het echt niet lang duren voordat er ook officiers van justitie en rechters opstaan die dit snappen.

14 gedachten over “Het is de PVV wel degelijk om de mensen te doen”

 1. Heb je de vinger precies op de zere plekje gedrukt:

  “Bij een PVV-aanhanger gaat het bijna nooit om religiekritiek en alleen maar om de mensen.”

  Persoonlijk vind ik dat je overal kritiek op mag hebben, niets mis mis mee. Wat PVV in wezen doet is dit principe als rookgordijn gebruiken voor het verspreiden van haat.

  Het klopt dat als je de gewone PVV’rs benadert – gaat het hun om geen enkel rationeel argument maar om een ding: onuitputtelijke haat. Irrationele psychotische haat wat de ambassadeur van Indonesië in eerste instantie goed had aangevoeld.

  De conclusie: de elite van de Rechtse Kerk in Nederland is zwaar verkeerd bezig om dit als normaal te accepteren in hun verslaving en hunkering voor de macht.

 2. Als het de PVV-er echt om mensen ging, zouden ze niet haat prediken. Maar dat is nu juist waarom Henk en Ingrid op de PVV stemt. Immers als het om mensen gaat, is er nog altijd de SP, die wel om mensen geeft. U weet wel die partij die dankzij het CDA met 25 zetels toch niet mocht regeren.

 3. Ik ben zeer verblijd over het proces. In het proces komen onafhankelijke deskundigen aan het woord op het gebied van de islam. Deze deskundigen hebben hun studie ervan gemaakt en hebben onderzocht naar de ware ideologie van de islam is. Wilders formuleert het niet altijd even handig, en tactisch maar zijn diepste beweegredenen zijn goed. Al vind ik het woord kopvoddentax absoluut ontoelaatbaar, moet ik hem gelijk geven dat de islam een gevaarlijke ideologie.(zie de koran, zie de geschiedenis–> verspreiding door geweld). Wilders heeft duidelijk de islam/koran aangevallen, en niet de volgelingen. Je kan iemand veroordelen om zijn gedrag/mening maar daarmee veroordeel je de mens zelf nog niet. Dit doet de koran daarentegen wel die bol staat van haat tegen andersdenkenden. We leven in een land van vrije meningsuiting, en dat is een goed recht. Daarom is vrijspraak ook de enige mogelijkheid, want wilders heeft nooit maar dan ook nooit opgehitst tot discriminatie e.d. Andersom wordt hij veel bedreigd door een bevolkingsgroep die het proces tegen hem aanspant, eigenlijk de omgekeerde wereld of niet? Kijk op youtube, internetforums etc. overal wordt er opgeroepen tot haat tegen hem, het eerlijkste van de rechter zou dan ook wezen als hij Wilders niet alleen vrijsprak maar misschien ook de rollen omdraait.

  p.s. ik snap niet waarom mijn reactie word verwijderd, noem nou eens de verkeerde punten????

 4. @ peter heemskerk:

  Hoezo omdraaien? Wilders staat terecht om zijn uitspraken, niet de Islam of een andere godsdienst. Dus jij bent de draaier hier, immers je stelt/impliceert dat de Islam wel terecht gesteld moet worden.

 5. We hebben hier 3329 onderwerpen en daar komen er dagelijks een stuk of 10 a 20 bij. Vandaar dat de on topic regel ook zo belangrijk is ander kunnen we 3329 keer dezelfde discussies voeren.

 6. @Peter Heemskerk: “Wilders formuleert het niet altijd even handig, en tactisch”

  Ik denk dat Wilders precies weet hoe en waarom hij iets formuleert. Dat er argumenten tegenin te brengen zijn kan hem niets schelen, hij formuleert precies zo zoals hij denkt dat zijn aanhang dat wil horen.

 7. Sjefke, ik ben niet tegen moslims, de gematigde volgen gelukkig niet volledig wat wel volgens de islam moet. maar de radicale moslims moeten mijn inziens, omdat zij conform hun geloof geen ruimte willen geven aan ongelovigen samen met de ideologie inderdaad terechtstaan, dat is mijn mening. Laurent, dat laat ik verder vrij aan wilders, dat weet ik niet. Laat ik het anders formuleren, ik ben het lang niet altijd met zijn manier van zeggen eens maar wel met zijn boodschap. Nee tegen antisemitisme en nee tegen uitwassen in de islam!

 8. “Het is alleen maar te doen om religie kritiek,” dat is een leugen die vaak genoeg wordt gebruikt door de PVV meute. Dat is natuurlijk onzin want alle voorstellen waar de PVV voorstander van is en die de PVV maar al te graag wilt invoeren zijn gericht tegen mensen. Maar als je dat tegen de PVV meute zegt dan kunnen ze bij gebreke aan echte tegenargumenten niets anders doen dan hun verhaaltje “Wilders is echt niet tegen de moslims, hij heeft alleen maar kritiek op de islam als ideologie” herhalen als een kapotte grammofoonplaat.
  Religiekritiek is fair enough, dat wordt voortdurend gedaan door theologen en religiedeskundigen, Wilders is echter geen van beiden maar een politicus die politieke munt slaat uit gevoelens van racisme en xenofobie die leven onder delen v.d. autochtone bevolking.

 9. @ Peter Heemskerk.
  Als Wilders niks tegen Moslims had dan zou hij geen verbod op Moslim immigratie willen. Dat is geen religiekritiek meer. Dat is letterlijk discriminatie tegen Moslims. Belijdende Christenen of Joden verbieden naar Nederland te immigreren is ook discriminatie op basis van religie.

  Vrijheid van Godsdienst betekent dat je zelf mag weten of je in een God gelooft, of je dat in groepsverband wil en hoe serieus je dat neemt. Je hoeft geen verantwoording af te leggen over wat je denkt en voelt. Dat is vrijheid weet je nog?

 10. Geweldig, al die Islam deskundigen; Nederland blijkt er vol van te zitten.

  Na een urenlange zoektocht op Google naar de steekwoorden “Terrorisme”, “Haatbaarden”, “9/11”, “kopvodden”, enzovoorts, denkt men een overeenkomst te zien met wat de heer Wilders en zijn groep ook roepen. En direkt wordt het tot waarheid verheven. De mening is gevormd en met droge ogen wordt dit zo breed mogelijk uitgedragen.

  Immers, het staat op het internet en Wilders zegt dat het waar is.

  Doe eens een onderzoek bij voldoende (in aantal) Moslims en bij een zo divers mogelijke aantal Islamitische stromingen (inderdaad het is net het Christendom, met al die diversiteit), en de uitkomst zal verrassend zijn en plots is het toch niet meer zo de “waarheid”, waar de heer Wilders en zijn groep mee lopen te winkelen.

  De MENS achter de Islam is er een van vlees en bloed, zoals ieder van ons. Iemand die graag een leuke baan heeft en zijn/haar kinderen graag in fysieke gezondheid en ook in maatschappelijke gezondheid ziet opgroeien. Door deze groep van Nederlanders(!) uit te sluiten, door hun levenswijze te verbieden, is pure terreur.

  De uitingen van de heer Wilders en zijn volgelingen zijn dus wel degelijk tot de indiviu gericht. En hoe de uitlatingen ook politiek-correct of juridisch-veilig worden gebracht; het is een aanslag op personen.

  Wat de heer Wilders en zijn(!) PVV doen is niet ongevaarlijk; het begint zich al af te tekenen : een tweedeling in de Nederlandse samenleving. Nederlanders, zogenaamd bekend om hun tolerantie, staan lijnrecht tegenover elkaar. En het zal de heer Wilders worst zijn; hij geeft niets om Nederland, maar loopt slechts achter zijn eigen waanbeelden aan. En iedereen moet verplicht meedoen.

  Narcisme en megalomanie kent vele vormen …

  Ik denk dat Nederland wakker geschud moet worden uit deze idiote nachtmerrie.

  @REchtsNL
  26-02-2011

 11. Het is heel eenvoudig. Als het hem om godsdienstkritiek zou zijn gegaan, dan had hij wel moord en brand geschreeuwd over het misbruik in de katholieke kerk. Maar hij zweeg.

Reacties zijn gesloten.