Als een fascist ademt…

Sorensen

 “Ja, we willen minder Marokkanen. Maar een enkeltje naar de zon in Marokko is toch wel wat anders dan een enkeltje Auschwitz.” 

– Ronald Sørensen,  29 maart 2014 –

Goh! Is de zon in Marokko iets anders?

Ik neem aan dat het feit alleen al dat die twee zaken in één zin eruit gebraakt worden de wetenschappelijke zintuigen van psychologen, gedragswetenschappers en psychiaters op scherp zet. Laten we echter  even aannemen dat ‘de bezorgde burgers die erbij horen’ het voor elkaar krijgen – wat elk mens in his or her right mind een schrikbeeld moet zijn alleen al bij de gedachte – dat de partij van de etnische zuiveringen waar die Ronald Zeurpiet voor in de Eerste Kamer zit de macht krijgt in Nederland en ‘gaat regelen’ dat er in dit land ‘minder, minder, minder!’ Marokkanen zullen zijn.

Gaan we er even aan voorbij dat het deporteren van mensen, zeker als het gaat om grote groepen mensen, een inherent uiterst gewelddadig proces is – ook als de te deporteren mensen geen verzet zouden bieden, hetgeen uiterst onwaarschijnlijk is – waarbij vele, vele onschuldige mannen, vrouwen, kinderen, zieken, invaliden, bejaarden zullen omkomen. Alleen al daarom is het door PVV’ers regelmatig geuite idee te pervers voor woorden.

Moet ik geloven dat die mensen die volgens Sørensen hier weg moeten  onder regie van de aan de macht zijnde etnische zuiveraars ‘slechts’ naar Marokko (terug)gestuurd worden?  Waarom heb ik zoveel moeite dat te geloven? Komt het wellicht vanwege tien, vijftien jaar door Sørensen en zijn eveneens hopeloos verongelijkte, zich nooit iets aan feiten gelegen laten liggende, niet door enige kennis van zaken over wat dan ook gehinderde,  altijd slachtoffer uithangende en gruwelijk laffe kornuiten  – die bovendien zo stupide en immoreel zijn dat elk superlatief ten einde het te beschrijven hopeloos tekort schiet – van bij herhaling en voortduring criminaliseren, verdacht maken, ontmenselijken van grote groepen mensen door gebruik van terminologie als ‘kopvoddentax’ of ‘tsunami’,  en  wensen uitspreken met betrekking tot het houden van razzia’s, het in de knieën schieten van mensen, het deporteren van ‘tientallen miljoenen’ en het joelen en brullen in bierkeldertjes om etnische zuiveringen?

Ik geloof Ronald Sørensen met zijn mensen verachtende wereldbeeld niet. Voor mij geldt het adagium ‘als een fascist ademt, liegt ie.’

6 gedachten over “Als een fascist ademt…”

 1. Eigenlijk het “minder,minder, minder” oproep tot etnische zuivering van Nederland van “buitenlanders” is de laatste paroxisme in deze fascistische poldersaga van PVV/Wilders en zijn kiezers. Normaliter dit oproep en de hele sfeer die metertijd door PVV en kornuiten wordt gecreëerd zou moeten leiden tot het plaatsen van dito personen op de terroristische lijst in verband met in gevaar brengen van onze maatschappij en sociale orde.

  Indien onze politici uit de Tweede Kamer te laf zouden zijn om dit te durven doen vanwege enige stiekeme voorkeur voor etniciteit, de bewuste spastisch-etnisch reflex, dan moeten we wachten dat uiteindelijk buitenlandse regeringen en diensten deze mensen op de terroristische lijst gaan plaatsen.

  Omdat wie in Europa wil nog fascisme en extreem-rechtse zuiveringen en terrorisme als politiek blijven promoten?
  Onze Europese partners zeker niet.

 2. nexus, sorry maar er is geen touw aan vast te knopen van wat je allemaal zegt.

 3. Nexus als je mij nu als terrorist bestempelt dan spooor je niet meer. Daarbij de pvv wil minder buitenlands krapuul op straat en geen etnische zuivering, maar dat wist je blijkbaar al.

 4. Ik weet dat het pijnlijk is om het verband tussen het gedogen van de politiek gebeuren van PVV/Wilders in Nederland en de fascistische sfeer die wordt gecreerd te leggen. Het is tenslotte een etnisch reflex om dit te negeren omdat Wilders een der onze is.

  Men doet jarenlang in de Tweede kamer alsof zijn neus bloedt en gaat door in het spastisch etnisch reflex door. Wilders is een der onze, de rest dus niet.
  Misschien daarom een idee de Nederlander Orie op te roepen voor een voorlichting hoe de zaken beginnen, hoe de zaken zich ontwikkelen en waar ze eindigen?

  Inderdaad @Ralph, neem voldoende afstand ervan, het is een gezond idee.

 5. @Ralph, grappig hoe die gesprekken altijd op een en zelfde uitlopen.

  Je doet me hier denken aan een collega waar ik ooit tegen helder en duidelijk uitgelegd heb waar de zaken niet kloppen, een kennis van hem was ergens fout gehandeld – wist mijn “collega” niets in antwoord te zeggen behalve uitwijkende woordcombinaties.

  Toen ik hem aan het einde heb geconfronteerd met de harde feiten zei hij het enige wat bij hem meteen in het hoofd kwam: ” Je ruikt niet naar eigen nest, weetje dat?”

  Dit zegt werkelijk alles over huidig Nederland.
  (Die voor de rest ook gewoon een grote Maffia-gebeuren is, maar dit laat ik voorlopig ter zijde)

 6. Als een fascist schrift in een krant hoe moeten we dat noemen?

  “Reformatorisch Dagblad verzint in interview Marokkaanse crimineel
  ‘Fictief gesprek’ zet alle vooroordelen over jonge Marokkanen nog even op een rijtje

  Er schijnen in Nederland zo veel Marokkanen te zijn dat mensen het een beetje veel vinden worden, maar toch koos het Reformatorisch Dagblad ervoor om een ‘fictieve’ medelander te interviewen. In een tenenkrommend ‘gesprek’ wordt de niet-bestaande 19-jarige Marokkaanse crimineel Raouad (19) de bekende vooroordelen in de mond gelegd.

  RefDag-auteur Bert Monster opent het nepgesprek met een verwijzing naar ‘talrijke onder­zoeken naar criminaliteit onder jonge Marokkanen’ waarin volgens hem ‘steeds dezelfde kernpunten’ terug zouden komen. Een bron citeert hij niet, maar waarom zou je onderzoeksresultaten aanhalen, of een mens van vlees en bloed interviewen, als je ook ‘crimineel Raouad’ de gewenste woorden in de mond kunt leggen? En archaïsche metaforen:
  “De straat is voor mij en veel van mijn vrienden een wezenlijk onderdeel van ons sociale leven. Hij is als een betonnen jungle.”

  Zullen we dit ref.dagblad maar gewoon een fascistenkrant noemen?

Reacties zijn gesloten.