Plaats je tips hier

Paar richtlijnen/verzoeken:

~Ga hier niet in discussie dat maakt het onoverzichtelijk
~Plaats hier geen tip over iets wat op alle voorpagina’s van alle kranten staat
~Check aub de site of we misschien al wat met het onderwerpje gedaan hebben (gebruik evt de zoekfunctie rechtsboven).
~Check aub of iemand anders 5 seconden eerder de tip al geplaatst heeft.
~Wees niet boos als er (mogelijk per ongeluk) niks met je tip gedaan wordt. Niet iedere tip wordt overgenomen.
~Maak wat moois van je tip zodat we je tip mogelijk integraal kunnen overnemen zonder zelf na te denken.

Gezien de populariteit van onze tipdraad begint het echt te lijken op “werk” en dat is niet de bedoeling. Als jij als tipgever denkt dat je in staat bent om hem zelfstandig als (klein) berichtje op de site te knallen neem dan aub contact op met de redactie dan krijg je schrijfrechten. De meeste tips worden terzijdes en kunnen bijvoorbeeld met een tekstje a la “een interessant artikel bij de bruine rotterdammer over bruin” geplaatst worden. Dus moeilijk is dat niet.

Redactieleden: als je een tip gaat doen wijzig dan de comment en zet daar iets als: “Edit jvdh: deze doe ik”. Dan weten we meteen of ie gedaan is. Ook “discussie” tussen de redactieleden over een tip kan op deze wijze plaatsvinden.

Als de draad “vol” is dan gooien we hem weer leeg. Of we openen een nieuwe draad, weet ik nog niet precies.

45 gedachten over “Plaats je tips hier”

 1. ~Plaats hier geen tip over iets wat op alle voorpagina’s van alle kranten staat.
  Prima, maar worden die voorpagina’s dan wel goed in de gaten gehouden? Soms mist Karpuul belangrijk nieuws terwijl het toch op de voorpagina staat. Of plaats oud-nieuws.
  Toch maar een Nieuwstikker?

  Edit jvdh: Ik heb toch al gezegd dat die nieuws ticker op de actie lijst staat verder hoeft iets wat al overal staat niet per se ook hier te staan

 2. Aflevering brandende kwesties: De verborgen macht van de heilige stoel (het vaticaan)
  http://www.herhaling.nl/video/2629/

  Gaat kortgezegd over de wijze waarop het vaticaan (en daarmee de R.K. kerk) haar permanente zetel gebruikt om de politiek m.b.t. zaken als abortus etc te beinvloeden.
  Effe kijken wat Wilders en zijn aanhangers (die altijd zeggen dat een religie als de islam eigenlijk een politieke ideologie is) zullen zeggen daarover.

  Edit Keira: doe ik

 3. Wat betreft Mark Rutte beperkt de invloed van islam zich tot ‘couscous eten’: http://frankpels.blogspot.com/2010/10/rutte-over-de-islam.html?utm_source=twitter&utm_medium=twitter
  ‘De christelijke traditie bestaat bij gratie van de traditie die er aan voorafging. De christelijke waarden wortelen allemaal in die joodse traditie. Die twee geloven onderscheiden zich fundamenteel van bijvoorbeeld het islamitische geloof. Uit het joods-christelijke gedachtengoed komt de scheiding tussen kerk en staat voort en het concept vergeving. Voor zo ver dat (de invloed van de islam) gaat om couscous eten, vind ik het allemaal prima.’. (uit De Pers, 9 december 2008).
  Voor een historicus is dit toch wel heel kortzichtig.

  Edit jvdh: ja dat is een hele ouwe die ken ik al, wordt soms opeens weer hot op twitter

 4. Slim plannetje van CDA

  Voor het historisch archief: De CDA-kabinetsdeelname is deels de operatie ‘Herstel CDA’. Kopman Verhagen zal daar als vicepremier een grote rol in hebben, net als strateeg Hillen op Defensie. De populaire oud-burgemeester van Maastricht Leers moet helpen de verloren stemmen in het zuiden terug te winnen. Wezenlijk onderdeel is ook: ‘Operatie neutraliseer Geert’.
  http://www.depers.nl/binnenland/515759/Operatie-Neutraliseer-Geert.html
  (De Pers, 10 oktober 2010)

  Edit jvdh: gedaan

 5. @18 socialisme.nu is de site van de Internationale Socialisten. Niet dat ik op mijn beurt sectarisch wil gaan doen en ik ken ook wel aardige trotskisten….De site waarnaar verwezen wordt blijft hangen in de sponsorboodschap:P
  Ook op de site van AFA wordt kort vermeld dat er op 30 october een actie is in Amsterdam zonder dat er verdere details verstrekt worden: http://www.afanederland.org/ Ik zal de site van AFA wel in de gaten houden.

  Edit jvdh: we hebben dit onderwerp al behandeld als iemand een stuk over deze specifieke groep wil schrijven be my guest.

 6. Pyt van der Galiën Schreef:

  @18 socialisme.nu is de site van de Internationale Socialisten. Niet dat ik op mijn beurt sectarisch wil gaan doen en ik ken ook wel aardige trotskisten….De site waarnaar verwezen wordt blijft hangen in de sponsorboodschap:P
  Ook op de site van AFA wordt kort vermeld dat er op 30 october een actie is in Amsterdam zonder dat er verdere details verstrekt worden: http://www.afanederland.org/ Ik zal de site van AFA wel in de gaten houden.

  Dit staat op hun Facebook :
  Time
  Saturday, October 30 · 2:00pm – 5:00pm
  Location Bij de Dokwerker in Amsterdam
  Jonas Daniel Meijerplein (Metrohalte Waterlooplein)
  Amsterdam, Netherlands
  Created By
  Nederland Bekent Kleur
  More Info DEMONSTRATIE TEGEN RACISME EN UITSLUITING
  Platform tegen Vreemdelingenhaat

  Door deelname van de PVV aan de regering is een politiek klimaat in Nederland ontstaan waarin discriminatie van bevolkingsgroepen normaal lijkt te worden. Wilders wil Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet afschaffen om openlijk te kunnen discrimineren. Op zaterdag 30 oktober komt de ultrarechtse English Defence League (EDL) op het Museumplein in Amsterdam demonstreren. De EDL is een racistische organisatie die in Engeland berucht is vanwege het gebruik van geweld. Ze willen met de actie Wilders steunen, tegen wie een strafzaak loopt wegens aanzetten tot discriminatie en haat.

  Een tegengeluid is hard nodig! Vóór solidariteit tussen alle bevolkingsgroepen en tegen de vreemdelingenhaat van de EDL en de PVV. Daarom organiseert het Platform tegen Vreemdelingenhaat een demonstratie elders in Amsterdam om 14.00 uur bij De Dokwerker (Metrohalte Waterlooplein). Meer informatie is binnenkort te vinden op: http://www.platformtegenvreemdelingenhaat.nl/

  Edit jvdh: we hebben dit onderwerp al behandeld als iemand een stuk over deze specifieke groep wil schrijven be my guest.

 7. Ah, ok. Misschien moet ik toch nog eens afzien van mijn boycot van Facebook en Twitter:P

  Edit jvdh: dit is geen tip

 8. Intussen, bij de buren…

  Meine Tochter ist zwölf Jahre alt (…) und sie fragt mich: ›Papa, was ist los in Holland? Hassen die Menschen uns jetzt alle? Nur weil wir Muslime sind? Was haben wir denn getan?‹«

  Die Christdemokraten werden sich zusammen mit den Liberalen (VVD) in Den Haag als Minderheitsregierung tolerieren lassen. Von Geert Wilders, einem Politiker, der sagt: »Wenn die Leute den Islam so leben wollen, wie ihn der Koran vorgibt, dann gibt es für sie keinen Platz in diesem Land.«

  http://www.zeit.de/2010/41/Niederlande-Konservative

  Jvdh: ok doe ik

 9. Tenminste eenderde van aangekondigde bezuinigingen van Bruin 1 praatjes voor de vaak

  Op de economensite (http://www.mejudice.nl/artikel/494/tenminste-eenderde-van-aangekondigde-bezuinigingen-praatjes-voor-de-vaak) analyseert Harrie Verbon, hoogleraar te Tilburg het voorgenomen economisch beleid van Bruin 1. Deze Tilburgse hoogleraar kan maar moelijk enthousiast worden. Lees zijn samenvatting:

  ¨
  Als we naar het beleid van de beoogde coalitie kijken is er weinig reden tot enthousiasme. Er is geen beleid voor de oplossing van problemen in de zorg, de woningmarkt en de aanvullende pensioenen. Op migratie- en integratiebeleid worden wat aanscherpingen van bestaand beleid ingevoerd. De bezuinigingen zijn voor een groot deel alleen van papier en voor een ander deel worden ze doorgeschoven naar lagere overheden of de derde wereld. Het rijk zelf zal waarschijnlijk nauwelijks aan omvang inboeten. Voor rechtse mensen is er daarom maar weinig waar men de vingers voor af zou willen likken, of het zou de handhaving van de aftrekbaarheid van de hypotheekrente moeten zijn. Voor linkse mensen is het in ieder geval een troost dat de uitkeringen niet worden gekort en dat de WW intact blijft.
  ¨
  (Harrie Verbon, Me Judice, jaargang 3, 6 oktober 2010.)

  Edit jvdh: doe ik

 10. U bent gewaarschuwd: als Nederland verdachte W. gaat veroordelen gaat de Theedrink-partij Nederland boycotten, om te beginnen met Shell:

  James Graham wrote:

  ” Although I don’t like boycotts if the Dutch put him in prison I’ll stop buying Shell gasoline and I will do a bit of research to identify other US companies that have significant Dutch ownership “.

  Edit jvdh: ja leuk maar lulkoek he. Nog een edit jvdh: alle tips zijn behandeld we zijn bij.

 11. PVV & Europa
  De Europese Unie is een meerkoppige draak,’ zegt PVV-europarlementariër Laurence Stassen. ‘Hak je er een kop af, dan groeit er meteen aan de andere kant weer een kop aan. De Sovjet-Unie is ingestort, maar met de EU bouwen we hier in Europa weer aan een nieuwe Sovjetstaat: een miljarden verslindende regelgeefmachine.’

  Kiezers wordt keer op keer ‘minder Europa’ beloofd, maar het wordt alleen maar méér. Brussel zet een stempel op onze Miljoenennota, op ons asielbeleid en zélfs op de echtheid van onze Goudse kaas. (…) De kaas case kan de PVV nog wel bekoren – ‘eindelijk buigt Europa voor Hollands trots’. Maar verder ziet de partij weinig goeds in de toenemende bemoeienis uit Brussel.

  http://weblogs.nos.nl/brussel/2010/10/08/pvv-en-cda-botsen-frontaal-in-brussel/

  Edit Keira: doe ik.

 12. Misschien lezenswaardige achtergrondinfo: Het land van Geurt.

  In het Limburgse volkslied worden de mooie natuur, het bronsgroene eikenhout, de korenvelden, het nachtegaaltje en de leeuwerik bezongen. Maar Limburg heeft ook een andere kant: het is een sociaaleconomisch achterstandsgebied.
  (…)
  Limburg is een vergrijsde, krimpende provincie met een relatief laag opgeleide beroepsbevolking, lage inkomens en een hoge werkloosheid. Sinds 2000 is de drugscriminaliteit in Zuid-Limburg met 50 procent gestegen; velen voelen zich onveilig. Ook op het gebied van sociale samenhang bevindt Limburg zich in de onderste regionen. Het nachtegaaltje zingt er nog wel, maar de fanfare is er inmiddels minder vaak te horen…

  Nieuwe cijfers CBS: Limburg blijft in sociaal kapitaal achter bij rest van Nederland:

  http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/BB43299F-4890-4086-9022-51305F708355/0/2010k3b15p56art.pdf

  Edit Jvdh: deze doe ik voorlopig niks mee we hebben al zat.

 13. Emile, de Roepende in de woestijn:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/1032219/2010/10/12/Kamer-stelt-nogmaals-stemming-uit-om-Wilders.dhtml

  “Maar Roemer kreeg alleen steun van D66. VVD, PvdA, GroenLinks, CDA en de SGP steunden PVV’er Bosma.”

  ‘Steunden Bosma’ ….
  Als er iemand geen steun behoeft is het deze ‘schrijver’, de Hitler-vriend (Adolf, dat was een socialist!) van de PVV met zijn abjecte visies. Dat met zo’n Bruine Piemel überhaupt gerekend wordt, het is zelfs in Allah’s naam een gotspe! Wie o wie trekt ten strijde en haalt de kastanjes uit het vuur (en dumpt deze vervolgens in de wildwoeste zee der vergetelheid)?!

  Dit beleefde, tenenkrommende respect voor abject-rechts van de politieke linkerzijde, het is werkelijk niet te begrijpen. Dom-Links, Ontwaakt!

  Edit Jvdh: zal deze meenemen in t artikel wat we er al over hebben.

 14. Nog een over het mannenkabinet

  “Joke Smit verliet na een jaar teleurgesteld de politiek. In een terugblik schrijft ze: ‘Wat heb ik het afgelopen jaar ontdekt? Dat wij in de politiek nog steeds grotendeels leven in het tijdperk van de apen.’ Politiek is een permanente krachtmeting met als inzet de vraag: wie heeft de grootste, constateert ze. ”
  (hetzelfde apengedag dat de economische crisis veroorzaakte)
  http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/6903/Het_witte_belegen_mannenkabinet?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=columnisten
  Mijn vraag:
  Hoe ziet de pikorde eruit? Bovenaan een nep-blondharige gedoger. een opponent die een aantal grijze eminententen als buffer plaatst. De derde kaper op de kust wacht zijn kans af.

  Edit jvdh: gedaan door Keira

 15. @ JoeyRamone:

  Als aanvulling hierop een deel van het reeds genoemde ‘taalstuk’ in De Groene
  (http://www.groene.nl/2010/39/taal-is-niet-stom)

  (…) Steeds opnieuw zijn de voortekenen van de op handen zijnde uitbarsting te horen in de taal. De gevoelswaarde van woorden verandert, het wij en zij wordt door nieuw jargon scherper van elkaar onderscheiden en verbonden met een connotatie van moreel goed of slecht, nieuwe generalisaties doen hun intrede, en het cliché maakt furore. Ver voor de totale vergiftiging zijn de sporen van de eerste stukjes arsenicum te traceren. Dat geldt ook, zo wisten de oude Grieken al, voor een democratie die transformeert in een ochlocratie, in een samenleving waarin niet het volk maar de massa het voor het zeggen heeft. In de kakofonie van lawaaierige stemmen veranderen woorden van kleur. De bescheidene is laf, de schaamteloze dapper en de fanaticus een deugdzame held.

  Edit jvdh: taalstuk groene gedaan zie verder antwoord bij Ellian

 16. De luis(?) in de pels maakt zich nog steeds zorgen: “Dit is een klein land met een grote reputatie”. Wás! (JR)

  http://goo.gl/JiZr

  Edit jvdh: zal ik doen. Deze draad gaat dicht wegens vol.

Reacties zijn gesloten.