Favoriet voor de één, steeds beroerder voor de andere

Ongeveer twee weken na de gemeenteraadsverkiezingen worden de contouren zichtbaar in steeds meer plaatsen van de nieuwe gemeentebesturen. Zo krijgt Rotterdam waarschijnlijk een college van notoire fascisten van LR aangevuld met die andere fascisten van de VVD (u weet wel: ‘in Rotterdam spreken we Nederlands’) en de banken-partij D66. Want zo principieel is de afkeer van D66 van fascistische groeperingen nou ook weer niet, ondanks wat Pechtold de wereld tracht wijs te maken met zijn holle gekanker op etnisch zuiveraar en Schlümpfe-Führer Wilders.

Amsterdam staat er niet veel beter voor met een ultra-rechts college in de maak, bestaande uit VVD, D66 en ToenLinks. Wij van Krapuul zijn geen toekomstvoorspellers maar wij voorspellen u dat de oorlog tegen hen die de keuze gemaakt hebben ziek te zijn of te worden, geen succes te hebben of een kind te hebben dat dringend gespecialiseerde zorg nodig heeft wegens – uiteraard ook zelf gekozen – ernstige gedragsproblemen, in de hoogste versnelling door zal gaan. Dwangarbeid, armoede alsook de daarmee gepaard gaande vernedering en perspectiefloosheid zullen uw deel zijn. Dat zal ook het geval zijn voor hen die toevallig niet roomblank zijn; die zullen middels economisch en sociaal beleid de stad uit getreiterd worden dan wel geweerd worden middels maatregelen als ‘120% normen’  e.d.  Hetgeen men gerust kan beschouwen als een vorm van etnische zuivering onder het motto ‘minder, minder, minder’.

Ook een racistisch politiekorps alsmede een ware regen aan camera’s onder het mom van ‘meer camera’s is meer veiligheid’ zullen volop bijdragen aan de oorlog tegen hen die het wat minder goed getroffen hebben in het leven dan de yuppen van ToenLinks – die ook graag hun teveel aan vrije tijd schijnen te verdoen met kletsen op Twitter met massamoordverheerlijkers – of de graaiers van de VVD en de bankenknuffelaars van D66.

Maar gelukkig is er ook goed nieuws. Miljarden en miljarden dubieus verkregen dollars en euro’s stromen er naar belastingparadijs Nederland als gevolg van kapitaalvlucht vanuit Rusland. Het schijnt zelfs dat Nederland naast Cyprus – waar de gewone burger is kaalgeplukt door Jeroen Dijsselbloem en zijn partners in crime – en de Maagdeneilanden favoriet zijn onder het Russische geboefte om hun op vaak misdadige wijze verkregen geld te stallen. Dat maakt in elk geval wel dat Nederland bij ten minste nog één groepje favoriet is, daar waar het land de komende jaren voor steeds meer en steeds grotere groepen een steeds beroerdere plek zal worden.  Alleen…dat alles had u wellicht kunnen voorkomen door het ‘t afgelopen anderhalf decennium wat minder druk te hebben met Marokkanen, moslims en al of niet vermeende pedo-seksuelen  en wat beter op te letten wat uw valse vrienden in werkelijkheid blijken te zijn.

4 gedachten over “Favoriet voor de één, steeds beroerder voor de andere”

 1. Excuses dat ik citeer, doch andere mensen hebben het voor mij bedacht:

  ““Few men are willing to brave the disapproval of their fellows, the censure of their colleagues, the wrath of their society. Moral courage is a rarer commodity than bravery in battle or great intelligence. Yet it is the one essential, vital quality for those who seek to change a world which yields most painfully to change.” -Robert F. Kennedy 1966 Speech, US Democratic Politician

 2. Mooi gezegd, alleen jammer dat het van een sleutelfiguur afkomstig is die diep betrokken was bij een ontzettend misdadige oorlog welke gerechtvaardigd werd met ‘anders nemen zé de boel over’….

 3. Eens met je, doch schijnt het dat hij ervan wou afzien op een gegeven moment en….tja ander verhaal.

  Wat mij betreft, geloof ik dat wij mensen rechts of links kunnen zich gaan verzamelen rond bepaalde morele standpunten.
  Tevens is dit bloedlink op dit moment voor Rechts die elke mogelijke moreel kompas verloren heeft.

  @Ralph, Nou – die morele standpunten moeten dan de nieuwe sterkte van Links worden.

 4. Lang deze weg wordt ook duidelijk op welke strategie de ultrarechtse neoliberalen van Rutte, Opstelten, Teeven het tegenwoordig hebben aangelegd. Ze proberen de Morele Kompas simpelweg door “meer,meer, meer” straffen en strenge wetgeving in hun voordeel te doen vervangen.

  Is het überhaupt mogelijk om de Morele Kompas door de dooie Letters van de Juridische Wetgeving volledig te doen vervangen?

Reacties zijn gesloten.