Halve Zoolstra: Bruin II blijft hoe dan ook zitten

Waarschijnlijk in een, overigens bij voorbaat vergeefse en bovendien misplaatste, poging om vertrouwen uit te stralen, meldde VVD-fractieleider Halve Zoolstra vandaag in een interview in het AD dat Bruin II hoe dan ook zal doorregeren, ook als de onderhandelingen met de partijen die zich oppositie durven noemen, te weten SGP, D66 en ChristenUnie, zouden mislukken.
Vergeefs, omdat er zo onderhand zowel ter linker- als ter rechterzijde vermoedelijk geen sterveling meer te vinden is die erom zou rouwen als Bruin II vandaag nog in de afvalcontainer der mislukte kabinetten gedonderd zou worden. Ik zou het tenminste niet erg vinden. U wel? Nee toch? Vertrek alsjeblieft met je stelletje bruine misbaksels, Zoolstra, met je Teeven en je Opstelten en je Ruttepruttel en al die andere malloten, en laat dit land in godsnaam met rust.

Sorry, ik liet me even gaan.

Misplaatst, omdat Zoolstra hiermee alvast een voorschot neemt op het mislukken van de onderhandelingen, want: ‘Als er geen akkoord komt, hoeft dat niet erg te zijn,’ aldus Halve Zoolstra in het interview. Daarmee weet de ‘constructieve oppositie’ direct waar men aan toe is. Daarmee weet de belastingbetaler ook alvast dat iedere minuut die verder nog aan deze onderhandelingen wordt besteed weggegooid belastinggeld is. En de minima, de zieken en zwakkeren in de samenleving weten meteen weer dat ze helemaal nergens op hoeven te rekenen zolang Bruin II aan het pluche blijft plakken. Want, aldus Zoolstra: ‘Ik ben gewoon klaar met nivelleren. Daarom heb ik ook niets met pleidooien van de constructieve oppositie om de inkomensgroepen onder de 40.000 euro een belastingverlaging te geven.’
Nee, Zoolstra geeft liever de hogere inkomensgroepen een belastingverlaging, die hebben het toch al zo slecht. Volstrekt logisch, toch?

In het voorbijgaan pleit Zoolstra in het betreffende interview ook nog voor het afschaffen van de Eerste Kamer, waarover hij zegt: ‘Iedereen ziet dat de houdbaarheidsdatum in zicht is.’ Huh? Iedereen? Spreek voor jezelf, malloot. Ik dank de here God op mijn blote knieën dat we nog een Eerste Kamer hebben om in ieder geval de allerberoerdste en ergst rammelende kabinetsverzinsels terug te kieperen in de ballenbak van Bruin II. En ik ben niet eens religieus, kun je nagaan.

Er stond ook nog een interview met Diederik Samsam in, maar dat kon ik even niet meer opbrengen. Ik hoop dat u daar begrip voor heeft.

6 gedachten over “Halve Zoolstra: Bruin II blijft hoe dan ook zitten”

 1. Zwijg over het AD. Probeer eens een ingezonden stuk geplaatst te krijgen wat een beetje tegen de ultra rechtse doctrine van het AD ingaat! Geen kans, wordt gewoon niet geplaatst. Tientallen keren geprobeerd. Stukken over criminele daden gepleegd door mensen met een andere dan roomblanke achtergrond worden door het AD steevast voorzien van huidskleur en etnische komaf. Er kan dan ook altijd op gereageerd worden. Hetgeen het bruine rapaille wat zich AD lezer noemt dan ook uitbundig gedaan wordt. U mag eenmaal raden wat de inhoud van deze reactie’s is. Criminele daden gepleegd door roomblanke mensen kan in 99% van de gevallen niet op gereageerd worden! Het AD is gewoon een filiaal van die andere bruine bode’s welke zich nieuws verschaffende media noemen! Een regelrechte aanfluiting! Bijna het gehele journalistendom, met de nadruk op misdadig dom, bewijst hand en span diensten aan de bruine horde!

 2. Klopt, Links. Idem de Telegraaf. Ik probeer af en toe een reactie te plaatsen. Negen van de tien keer wordt die niet geplaatst, ook niet als ik in keurige bewoordingen mijn mening geef. En inderdaad, de artikelen waarop gereageerd kan worden zijn steevast die waarbij mensen met een andere afkomst afgezeken kunnen worden. Partijkrantjes van de PVV, zo noem ik die vodden.

 3. Jan Zwaaneveld ,

  Gelukkig, u heeft dezelfde ervaring. Even dacht ik dat het verbeelding van mij was. Het Nederlandse hournaille staat gewoon in de bruine grondverf! Het gekke is dat ook het NOS journaal zich hieraan schuldig maakt. Kijk alleen maar eens naar de berichtgeving over het drama in Deurne. Inmiddels zijn we ruim een week verder en nog steeds weet niemand hoe de toedracht nu eigenlijk was. Was de mevr. thuis of in de winkel? Heeft mevr. nu wel of niet geschoten? Waren er 2 of meer daders? Hadden de daders wel of niet een pistool? Had het juweliersechtpaar wel of niet illegaal een vuurwapen? Voor opgesteld, het is een drama met alleen verliezers, maar ik heb het gevoel dat justitie alleen maar naarstig opzoek is naar een zo groot mogelijke doofpot!

 4. Het vervelende is dat de maatregelen die Bruin II heeft genomen zullen blijven bestaan. Geen enkele partij zal het aandurven de rottigheden terug te draaien. Als er verkiezingen komen weet je nu al dat het méér van hetzelfde zal worden.

  Niet zo gek, verwacht geen sociale koers in een kapitalistisch land of de EU, dat kan per definitie niet, kapitalisme moet uitmergelen anders werkt het systeem niet. Daarbij doen landen er voor het corporatisme helemaal niet meer toe, bedrijven hebben zich ongrijpbaar gemaakt, er werd en wordt ze geen strobreed in de weg gelegd.

 5. Ad?

  Wat een krant.
  Vol met reclame,en berichten zoals deze..
  Spray met liefdeshormoon tot orgasme en dan foto met spinnende vrouw die het uitgilt van genot.
  Bikinibabe valt van danspaal
  Sportbabe kan niet voetballen
  Babe met dode haai
  Chick op skippybal in bikini
  Enz..

 6. @natteneel
  Ik zie de site van die krant toch geregeld langskomen en gelukkig ontgaat mij dat dan.
  Maar een interview met Halvezoolstra staat dus in ieder geval goed in context denk ik. :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.