BREKEND: meeste VVD-stemmers zijn achterlijk

Vandaag bespraken wij op het redactie-bureel de achterlijkheid der modale VVD’er. Hoe zit nu zo’n modale VVD’er in elkaar? Welnu, ik weet alles van modale mensen en 99 van de 100 keer verkeert de modale mens in de veronderstelling dat hij/zij KEIHARD werkt en alles heeft bereikt middels eigen initiatief en kwaliteiten. En dat iemand die deze zelfde graad van excellentie niet heeft weten te bereiken een lazy bastard is. Inderdaad de typische VVD-gedachte. Ik hoef verder helemaal geen wetenschappelijk onderzoek te doen of iets dergelijks, ik ben er gewoon van overtuigd dat onder de modalen de VVD bovengemiddeld groot is.

Het modale inkomen is het inkomen dat in NL het meest wordt verdiend. Grote kans dat als u buiten iemand ziet lopen dat het dus een modale verdiener is.

Onlangs is de PvdA er in geslaagd om het goddelijke recht om illegale asielzoekers te treiteren bij de VVD weg te kopen in ruil voor een koopje van een half miljard euro kadootje voor de mensen met een inkomen van boven de 40.000 euro. So far so good.

Wat denken nu die modalen? Dat ze loonsverhoging krijgen of zo? Dan hebben ze het mis. Want een modaal inkomen is rond de 34.500 euro. En dat komt dus niet eens in de buurt van boven de 40.000.

Wil een modalertje ook meer dan 40.000 kunnen verdienen dan zal hij toch echt manager moeten worden bij een ander bedrijf dan waar hij nu werkt (als je manager wordt in het bedrijf waar je werkt is de bijbehorende loonsverhoging vaak niet echt superschokkend), of hij zal zich moeten omscholen in een vakgebied dat totaal nieuw voor hem is maar waarin je supergoed kan verdienen, of er zal een spontane extreemkoude dag in de hel zijn, of hij zal moeten solliciteren en jobhoppen dat het een lieve lust is en zichzelf moeten verkopen, verkopen en verkopen. Politicus worden, kan ook, want die verdienen ook geld als water.

Dit zijn, kortom, allemaal dingen die den modalert niet zullen overkomen.

Dus als ik lees dat Halve Zoolstra van de VVD, de man die net een half miljard kado heeft gegeven aan de inkomens boven de 40.000, het volgende zegt:

De steun van de oppositiepartijen is volgens Zijlstra niet noodzakelijk, omdat er niet extra bezuinigd hoeft te worden. Bepaalde maatregelen die de afzonderlijke partijen graag als wisselgeld voor hun steun willen zien, keurt Zijlstra af. ‘Ik ben gewoon klaar met nivelleren (trouw).

Dan lach ik dus echt iedere modale VVD-stemmer keihard in zijn gezicht uit. Hoe achterlijk kan je zijn.

8 gedachten over “BREKEND: meeste VVD-stemmers zijn achterlijk”

 1. Ik vraag me ook al jaren af hoe de VVD zo groot kan zijn terwijl het aantal grootverdieners relatief klein is. Mensen laten zich graag bedonderen, dat is zeker. Mensen horen ook graag bij een succesvolle groep. Zou dat het zijn, dat mensen VVD stemmen simpelweg om te kunnen zeggen dat ze VVD stemmen en zich een hele pief kunnen voelen? Hoe het ook zij, achterlijk is het.

 2. Misschien zijn het mensen die geil vinden dat met de VVD mensen met de allerlaagste inkomens keihard genaaid worden en in ruil voor dat genot het ongemak dat de topinkomens steeds hoger worden terwijl modaal gewoon een pauperinkomentje blijft op de koop toe nemen.

 3. @Jan Zwaaneveld: dat gevoel bij de ‘upper class’ te willen horen is zeker een van de redenen denk ik. Dat is een truc die Thatcher al succesvol heeft toegepast. Ook is het ’t zaaien van verdeeldheid, het opbreken van solidariteit dat dat bewerkstelligt, men wil niet meer voor anderen betalen, zo weinig mogelijk belasting en uitkeringen en dergelijke.

 4. Eens met Laurent en Jan Zwaaneveld.
  Mensen maken zichzelf graag wijs dat ze tot de happy few behoren.
  Het is dezelfde trigger die sommige vrouwen kleding doet kopen die alleen leuk staan als je jong en slank bent.
  Als je die legging aantrekt, ga je er vanzelf uitzien als 20jaar/maat 36.
  Als je VVD stemt, word je vanzelf rijk en succesvol!

 5. Terug in de muziek:

  “”There is more stupidity than hydrogen in the universe, and it has a longer shelf life.”
  Frank Zappa

 6. Klopt.

  Rechts is en blijft de dode tak aan de boom der evolutie.

  Gif parfum willen noemen is een van die dingen.

  Auto toet toet!

  Geld en macht < Milieu

 7. Voor wie nu nog niet weet hoe misdadig liberaal is. We mogen toch de sigarettenfabrikant wel liberaal noem, toch Mark?

  Enkele dagen voor de massaontslagen in Bergen op Zoom organiseerde sigarettenfabrikant Philip Morris nog een groot feest voor zakenrelaties, schrijft het AD. .

  Er werd flink uitgepakt: van schaars geklede dames en gratis cocktails tot een optreden van De Jeugd van Tegenwoordig. ‘Dit feest had eigenlijk nooit mogen doorgaan’, zegt een betrokkene.

  De genodigden waren zo’n 600 kroegbazen en sigarettenverkopers. Zij moesten vooraf een geheimhoudingsverklaring ondertekenen om te voorkomen dat het decadente feest in het Amsterdamse evenementencentrum Undercurrent uit zou lekken.

  ‘Dit is heel krom’
  Het contrast tussen de feestelijkheden en het massaontslag een paar dagen later is groot. ‘Dit is heel krom. Ik vind dat je wel wat ingetogener en soberder te werk mag gaan’, aldus een anonieme medewerker van Philip Morris.

  Philip Morris maakte vrijdag bekend na 45 jaar de productie in de sigarettenfabriek in Bergen op Zoom te staken. waardoor ruim 1200 mensen hun baan verliezen.

  Heeft het misdadige zooitje ongeregeld welke zich “regering “noemt hier nog een mening over? Uiteraard blijft het hoofdkantoor van Philip Morris Ned. om belastingtechnische redenen wel in Nederland!

Reacties zijn gesloten.