Altijd NEE tegen de PVV, oder?

Het verbaast me dat er nog steeds zoveel mensen zijn die willen samenwerken met, of gebruik maken van, de PVV. Vreemd vind ik dat eerlijk gezegd, het CDA en de VVD werden terecht verguisd omdat ze met steun van die lui een regering konden vormen, maar ook nu kun je volgens velen best vóór een motie van de PVV stemmen als het een “goeie” zou zijn. Gebruiken dus die PVV als het je uitkomt, en daarna weer gewoon zeggen dat het nazi’s zijn. Ik zal politiek meer dan ooit verafschuwen – ik wist niet dat het nog erger kon -, wanneer we zo’n circus van valse sentimenten mogen gaan zien.fascisme_geen_kans

Doen de beweegredenen van een motie er niet toe? Maakt het uit hoe de geschiedenis zal oordelen over de parlementaire politiek in 2014 toen de PVV door andere partijen werd gesteund in hun valse agenda door sommige moties van die rare lui te steunen? Een voorbeeld: Op een dag komen er twee moties in stemming van de PVV. De ene gaat over het herinvoeren van de doodstraf (zeg niet dat het onmogelijk is), de andere over het verhogen van het minimumloon. Beide voorstellen zullen goed vallen bij stemmers op de PVV. Ga je dit steunen omdat het verhogen van het minimumloon zo sociaal zou zijn, maar de motie over de doodstraf, o nee, dat willen we uiteraard niet? Een handeltje zogezegd? Een uitruilen?

Voor een paar rotcenten verkopen we onze ziel? Ons fatsoen? Laten we het tuig mooie sier maken met hun plannetjes waardoor ze nog groter kunnen worden want ze doen iets linkserigs? De dynamiek die leidt naar een dictatuur kan je niet vroeg genoeg stoppen denk ik. Kijk eens goed naar die smeerlappen, ga je die steunen om er ietsje beter van te worden, maar de grote lijnen die leiden naar het fascisme daar kijk je dan niet meer naar? Want ‘we’ hebben onze 5% verhoging van de uitkeringen met hun steun gekregen?

Een motie tegen het uitzenden van militairen naar een ver land (onze jongens blijven maar mooi thuis) steunen we, want daar zijn we als pacifist tegen, terwijl het fascisme gedijt op, zich laaft aan, en leeft van geweld? Hoe gek gaan we deze vertoning met zijn allen maken?

Noem het een cordon of wat dan ook, maar mijn gevoel is heel simpel: ik wil niets, helemaal niets aan dat tuig te ‘ danken’  hebben, nu niet en nooit niet. Ik wil niets met ze te maken hebben. Had er in de geschiedenis van deze planeet maar veel vaker een stevig: NEE geklonken tegen de groei van fascisme, en niet NEE maar soms (een opportunistisch) JA.  Want in dat JA en in de schijn van redelijkheid van fascisten schuilt juist het grote gevaar vrees ik.

18 gedachten over “Altijd NEE tegen de PVV, oder?”

 1. Helemaal juist. Je kan het trouwens ook beargumenteren aan de hand van een niet fictief voorbeeld: illegaliteit wordt (voorlopig) niet strafbaar gesteld in rui voor wat bloedgeld in de vorm van arbeidskorting: zo smerig is het…het is mensenhandel pur sang. En wat voor de nazi’s van Wilders geldt, geldt evenzo voor de VVD-fascisten: het is tuig van de richel waar ik niets maar dan ook niets mee te maken wil hebben.

 2. Niet mee eens. Hitler had ook goeie ideeën bijvoorbeeld de Volkswagen Kever. Ik zou zeggen Hitler is een gore nazi die kapot moet maar ik steun de Kever.

 3. Het is simpel, met nazi’s ga je niet om, je geeft ze geen hand, je wilt helemaal NIETS van ze behalve 1 ding, terug onder de steen waar je vandaan komt.

 4. Ook door de Fauw Wee Kefer werd Hitler wat groter. Het Volk vond het prachtig al die beloftes. Ook die banen, dat ze hoofdzakelijk in de oorlogsindustrie waren deed er vrijwel niet toe, men crepeerde door het kapitalisme, en je moet toch wat?

  Ik ga geen Wilders steunen als hij zou komen met de belofte van iedereen een gratis superfiets op zonnecellen omdat het zo’n te gek ding is. Of klopt de vergelijking niet?

 5. Ben volledig met LRD eens: “De dynamiek die leidt naar een dictatuur kan je niet vroeg genoeg stoppen denk ik. ”

  Zal ik het ook iets naar mijn idee verwoorden: ” Het fascisme die naar een dictatuur leidt, kan je niet vroeg genoeg stoppen, denk ik”

 6. Ik vind het wat moeilijk; ik moet denken aan de Republikeinen in de VS die om die reden tegen werkelijk alles van de regering hebben gestemd omdat vóór alles Obama weg moest, die neger – pardon – ‘socialist’.
  Hoe zit het eigenlijk als de PVV iets voorstelt waarvan je echt vindt dat het door moet gaan, dat echt belangrijk is. Kun je dan tegen zo’n motie stemmen en hem dan alsnog zelf indienen?

 7. Nee ik zou iedereen een gratis superfiets op zonnecellen wel steunen als ik het een goed idee zou vinden maar dat wil in mijn ogen niet zeggen dat je dan Wilders steunt. Ik zou er een duidelijke stemverklaring bij leveren met uitleg over wat een smerige viespeuken ik die PVV vind. Met name dat laatste doen onze parlementariërs veel te weinig, namelijk nooit.

 8. Als er nou eens een maatschappij zou zijn waarin fascisten tot paria’s van die maatschappij zouden zijn gemaakt, als men er nou eens níet die rare idee op na zouden houden van ‘ja, maar je moet de problemen wel benoemen en je moet ook de pvv-kiezer serieus nemen en erbij betrekken’….zou de kans dat er dan dat soort idiote paradoxen ontstaan al niet een heel stuk kleiner worden? Ik bedoel maar: zonder Hitler was er vast ooit ook een Fau Wee Keefer geweest en de Autobahn was ook niet zijn idee. Met andere woorden: helemaal met LRd eens…Fascisten en hun ideeën: nein, danke. PVV’ers horen niet mee te doen: niet in het parlement en niet daarbuiten. Die willen maar één ding: Marokkanen doodschieten of vergassen.

 9. Nee. Je zou de PVV agenda tot de spil van je eigen wereldbeeld maken: zijn zij voor dan ben ik tegen, en vice versa. En als de PVV met een links item zou komen, dan hebben ze dat vast niet zelf bedacht, of ze menen er geen barst van. Trap er niet in, laat hun de dynamiek niet bepalen.

 10. Ralph:

  Nou of ze dát alleen maar willen weet ik niet hoor. Maar ik stel mezelf voor dat ik daar in die bankjes zit en er een motie in stemming is van de PVV. Ik kan die arm dan gewoon niet omhoog krijgen, dat weet ik eigenlijk wel zeker.

 11. Daarom ben ik altijd een groot tegenstander van het algemeen ziekenfonds geweest en ben ik dolblij dat dat eindelijk is afgeschaft. Het ziekenfonds werd ons immers in 1941 door Adolf Hitler gedwongen opgelegd.

 12. 100% eens met le Roi:
  Zelfs als de fascisten een volkswagen, rijdend op zonnecellen en volgeladen met brioche beloven, dan nog niet!

 13. De klassieke botsing tussen ideologie en pragmatisme dient zich hier aan. Is het idee goed, maar de bedenker fout, wat doe je dan? De ideoloog zegt: afkeuren, de pragmaticus: aannemen.
  Voor beide posities is wat te zeggen. De ideoloog heeft gelijk als hij zich niet met zijn opponenten wil inlaten, op welke manier dan ook. De pragmaticus heeft ook gelijk als hij vindt, dat het op een of andere manier toch voorwaarts moet gaan met zijn agenda. Ook als dat betekent de ideeen en het stemgedrag van zijn opponent voor zijn eigen zaak te gebruiken.

 14. @LRd, volgens mij is het eigenlijk wel duidelijk: het fascisme is niet met Hitler of Wilders begonnen. Zij zijn de gevolgen van een volstrekt onrechtvaardige maatschappij van een heel heel klein groepje dat alles heeft en meer dan 99,9% dat niets heeft…
  Wil je fascisme voor eens en voor altijd tegengaan, moet dát veranderen.

Reacties zijn gesloten.