Nijmegen Cam-over, wie volgen?

Kijk, het is zo simpel als dit: hadden we gewild dat we de hele tijd gevolgd zouden worden door camera’s dan hadden we ons wel opgegeven voor de een of andere kansloze reality soap. Je kunt alle zenders nabellen, je kunt het navragen bij de netcoördinatoren, wat ons betreft bel je John de Mol op: ze kennen ons geen van allen en dat bevalt ons prima.

Jammer genoeg worden we in ons dagelijkse leven toch gevolgd. Telefoons worden afgeluisterd, emails gelezen en je hoeft als beleidsmaker maar ‘veiligheid’ te roepen en je hebt er vijf camera’s bij op straat.

Maar wat wordt er nou helemaal veiliger door de controlemaatschappij? Zou er nou echt een terrorist zijn die per mail even overlegt over z’n volgende aanslag? Zijn er nog bankrovers die een dag van te voren nog snel met elkaar bellen om te bevestigen dat de afspraak om 14.30 voor de Rabobank op het Keizer Karelplein nog staat? Of het klopt dat iedereen z’n eigen bivak meeneemt? En als je het over geweld op straat hebt, de meeste slachtoffers van geweld zijn aangevallen door bekenden, in huis. Moeten we daar dan ook maar camera’s gaan ophangen?

Wij denken dat er helemaal niets veiliger wordt van al die controlewaanzin, of het moet de veiligheid zijn van de gevestigde orde. Want waar zijn de camera’s als er in achterkamertjes over oorlog en vrede wordt besloten? Wie bespiedt miljonairs als ze genieten van hun bloedgeld?

En dus besloten we op een avond dat als we dan toch zo nodig gefilmd moeten worden, we ze dan ook echt iets te zien willen geven in de controlekamer: een gemaskerd persoon met een hamer in z’n hand en daarna het testbeeld. Cam Over…

Kijk, in Nijmegen hebben we er al drie minder. En we blijven tellen. Welke stad durft een wedstrijdje aan?

Via nmgncamover en vimeo.com

6 gedachten over “Nijmegen Cam-over, wie volgen?”

  1. Waarom pakken jullie camera’s die alleen maar afgesteld zijn op inbraak en op roadblokken om de doorvoer van vrachtvervoer te reguleren.
    Als jullie echt ballen hebben ga je naar kronenburgpark daar hangen camera’s van justitie maar daar is de pakkans groter maar dan kan je de doelstelling van jullie meer uitdragen.In deze maatschappij met alle doelloze mishandelingen vind ik goed dat zulke criminelen gepakt worden via camerabeelden.

  2. Sukkels. Hoe mooi jullie doelstelling ook, eigendommen van andere vernielen is fout. Zeker het vernielen van bewakingscamera’s op niet-overheidsgebouwen zoals scholen. Dat kost de school geld. Geld dat ze liever inzetten voor goed onderwijs. Jullie zullen heel blij met jezelf zijn, maar zo win je niet de sympathie van het publiek.

  3. Een van de door jullie gesloopte camera’s heeft in het afgelopen jaar tot twee keer toe bijgedragen aan het oplossen van n zedendelict… Goed bezig hoor slimmerds!! Trouwens, ff oefenen met het taggen van “cam over”. T prutswerk is nauwelijks leesbaar!!

Reacties zijn gesloten.