Femke Halsema is zélf de grootste concurrent van links

Halsema fuseert met een CDA'er - Hat tip @GJ_ voor plaatje
Halsema fuseert met een CDA’er – Hat tip @GJ_ voor plaatje

Ik las net dit in NRC en lachte me kapot:

Femke Halsema vindt het “onverteerbaar” dat links “permanent met elkaar in concurrentie” is.(nrc)

Halsema staat in NL in de voorhoede van de strijd tegen links. Ik meen dat ze ooit bij de PvdA gediend heeft maar Halsema zou werkelijk bij iedere partij in NL (okay, afgezien van de SGP dan) kunnen meehupsen en dezelfde verhaaltjes hebben kunnen ophangen. Groen Links, wat ooit een fusie is geweest tussen de Pacifistisch (let op het woordje pacifistisch) Socialistische (let op het woordje socialistisch) Partij (okay dat klopt), de Politieke (klopt) Partij (klopt) Radicalen (let op het woordje radicaal) en de Communistische (let op het woordje communistisch) Partij (klopt) Nederland (klopt niet) is door Halsema tot een tweede D66 gemaakt. En D66, het moet gezegd worden hoewel ik ze altijd allemaal erg sympathiek heb gevonden, lijkt als 2 druppels water op de VVD, hoewel minder brallerig.

Daarnaast had “links” destijds ook wel Hans Janmaat tot keizer van Nederland kunnen kronen aangezien die een gedachtegoed verkondigde dat tegenwoordig mainstream is bij werkelijk alle partijen en daar heeft Halsema óók al keihard voor geknokt.

In feite is die hele concurrentie an sich in de Nederlandse politiek al volstrekte nonsens. We kunnen net zo goed met zijn allen fuseren en 1 partij worden. Verkiezingen afschaffen en een 1-partijstaat. Dat lijkt me het logische vervolg op de lijn Halsema.

Want wat hebben we aan pacifisten die landen bombarderen, sociaaldemocraten die daklozenkrantenverkopers bestelen, socialisten die werklozen de bollenvelden in jagen omdat ze moeten leren voor zichzelf te zorgen, communisten die het toptarief voor inkomens boven de 150.000 euro met een paar procent willen verhogen, aan radicalen die werkelijk ieder principe door de plee spoelen om maar salonfähig te worden voor het pluche?

Inderdaad: geen reet.

Halsema had beter stand up comedian kunnen worden. Kan ze met oud en nieuw een conference doen. Ik denk dat ze wel in de richting komt van het niveau Seth Gaaikema.

4 gedachten over “Femke Halsema is zélf de grootste concurrent van links”

  1. Pingback: Voor of tegen Varoufakis? | Krapuul

  2. Pingback: Het enige goede kabinet is een demissionair kabinet | Krapuul

  3. Pingback: Democratie gaat via een omgekeerde U-bocht | Krapuul

  4. Pingback: Tariq Ali: Alternatief daagt tegen het extreme centrum | Krapuul

Reacties zijn gesloten.