Bij het eindelijk oplazeren van #PenW

Als je net zo stokoud bent als ik dan weet je dat er ooit een tijd was dat er maar 1 dingetje op televisie was en dat heel Nederland dat dan keek. Maakte niet uit hoe stompzinnig het was. Of je las een boek, of je ging Mens Erger Je Nieten. Internet bestond sowieso al niet maar je las wel een goede krant en een goed opiniemagazine.

Tegenwoordig hebben mensen vaak honderden televisiezenders, ik ook tot een maand of 4 geleden, maar ook vorig jaar met mijn honderden televisiezenders leek het wel alsof er niets op tv was. En als er al iets was wat ik leuk vond dan had ik het al minstens 3 keer gezien. Eruit met die zooi dus.

Kranten lees ik sowieso al niet want het is ALLEMAAL tuig. Maakt niet uit wat een edele verzetsstrijders voor het recht en het vrije woord het ooit waren, tegenwoordig is het een lasterende tokkiebende met onvervalste KKK-racisten, schedelmeters en internethooligans op pagina 5 en factfree lasterende “antisemiet!”-schreeuwers op pagina 6. De rest is sport maar ook dat katern heb je niet eens meer nodig om je reet mee af te vegen. Pagina 1 tot en met 6 voldeed.

De radio is iets beter geworden sinds ze de openlijke racisten Niemoller en Brussen eruit hebben gepleurd, maar ook daar kan nog wel het nodige nuttige zuiveringswerk worden verricht. Immers komt daar niet regelmatig het “zoetgevooisde” jengelstemmetje van Drayer voorbij? Ik zet zoetgevooisd tussen aanhalingstekens want ik word er kotsmisselijk van. Drayer is van het bovengenoemde “antisemiet!”-schreeuwende type. Omdat wij iets over Asscher (niet eens een jood) hadden gezegd (niet eens over zijn al dan niet jood zijn) waren wij in 2 artikelen in VERZETSBLAD Trouw ineens een antisemitische site. We waren zelfs zo “antisemitisch” dat we bijvoorbeeld niet de antisemitisme monitor van de Israël-lobbyclub CIDI hebben gehaald, hoewel een willekeurig twietje van Peter Breedveld van 10 jaar geleden dat document dan weer wel haalt. Dus kan je nagaan hoe vreselijk het allemaal weer is.

Kortom dit is de staat waarin het journaille in Nederland zich bevindt. Meters onder grond in het diepste en duisterste riool dat je je maar kan voorstellen.

En in die traditie reken ik Pauw en Witteman ook. Factfree, wezenloos, ongeïnformeerd gewauwel. Meeliften met een hype. Mensen belasteren. Mensen belachelijk maken (uiteraard liefst moslims want dat is hip). Totaal nergens iets van af weten. De allereerste vragen bijvoorbeeld die in mij opkwamen laatst met die racistische glazenwasser hebben die vorstelijk betaalde nitwits überhaupt niet eens gestéld.

Soms kijk je per ongeluk naar zo’n programma en dan word je gewoon spontaan ter plekke doodzíek. We zijn er echt nog lang niet maar gelukkig is er voor mij, ons en iedereen eigenlijk eindelijk een klein beetje licht aan het einde van de tunnel.

8 gedachten over “Bij het eindelijk oplazeren van #PenW”

 1. Wel fijn trouwens dat dat podium voor allerlei nazi-tuig eindelijk ter ziele gaat.

 2. Pauw en Witteman kijk ik allang niet meer, niet omdat ik het niet leuk vind maar ik moet om zes uur mijn bed uit en zo kom ik dan niet aan mijn slaap en dan is het ook nog eens zo dat ze onderwerpen behandelen dat je helemaal geen slaap meer hebt, enge ziektes of iets schurkerigs in de politiek.

  Radio luisteren doe ik wel, het is mijn lust en mijn leven. Elke avond zit ik er klaar voor, dan is kunststof en dat is dan meestal een dieptegesprek met 1 persoon, de wereld is al vluchtig genoeg . Ik vind het prettig om eens een tijdje gewoon bij een ding stil te staan. Dat kan dan in kunststof. Meestal is Petra possel de interviewster, ze doet dat heel leuk, meestal weet je aan het eind van het gesprek alleen al weer iets meer over Petra Possel maar ze doet het soepel, en dan is er op vrijdag, in datzelfde kunststof een soort kookclubje, altijd een beetje volgens hetzelfde stramien, ze doen het nog niet zo lang maar de contouren begin je aardig te zien, Petra begint, haar gebruikelijk praatje met een gast. en dan zit er een vrouw die wel eens een kookboekje heeft geschreven, denk ik, en die wil dan steeds een beetje meer nog op de voorgrond dan Possel. En dan is er een man, geen idee wat hij er doet want als hij begint springt een van de dames er meteen bovenop en overstemt hem. Altijd hetzelfde, de man mag niets zeggen, je begrijpt niet waarom hij blijft zitten . ik denk toch niet dat ze die mensen betalen. En dan komt er altijd nog een tijdelijke, dat is een jonge vrouw uit het land en die heeft dan zelf iets gemaakt in opdracht van het programma. Ook dit gaat volgens een vast patroon, ze wil iets maken, ik zeg maar wat kwartel in roomsaus, want ze heeft nog een heel potje room in de ijskast staan. Ze zet alles klaar en wipt even naar de winkel om een kwarteltje te halen en dat hebben ze dan net niet vers die dag. dan moet dat arme kind weer helemaal naar huis , allles weer in de kast en weer iets nieuws bedenke, maar nu kijkt zie niet aslleen in de ijskast maar ook nog even in de aanbiedingen nfolde. Dan gaat ze alles koken en maken precies zoals het in het recept staat, dan zet ze het in de oven en dan komt er iets uit dat in de verste verte niet op het plaatje lijkt wat naast het recept staat en dat noemen ze dan mislukt, ze gaan dan het meisje er een beetje mee plagen, de man probeert dan nog wat te zeggen, de luide vrouwe overtroeft en podssel sluit het zaakje af.
  Je moet maar eens kijken , het is elk dag zo rond etenstijd,

 3. even gloorde hoop toen ik hoorde dat P&W er mee nokte. Er is tenslotte al genoeg links op de TV. wat zeg ik. Het is allemaal links. Maar nee, ze stoppen er niet mee, ze splitsen zich op. Dus er komt nog zo’n programma bij. Wat een ramp. Gelukkig hebben we PowNews en Geenstijl en hopenlijk komt er ook een programma voor Jan Roos. Dan zijn we op de goede weg.

 4. DanEngels
  Blijf eens met je graftangen van je rechts dragende naamgenoot af! Nazilul!

 5. Hé. Er zit een knop op je teevee. Die helpt je zo uit de puree. Dus hou op met dat ge-ach en hou op met dat ge-wee.

 6. “Gelukkig is er Geenstijl en Pownews”. Dat is het niveau van Dan Engels. Best wel sneu. Ik vind P&W verre van links.

  En als links zo goed met media is…. geeft dat toch gewoon aan dat rechts niks kan behalve een land naar de kloten helpen ten kosten van mens en milieu.

Reacties zijn gesloten.