Frusty House – Deel 3

Uiteraard eerst lezen:
Aflevering 1
Aflevering 2

De vorige cliffhanger ga ik maar beter niet op in. Maar ik ga wel verder over Frusty House. Ik moest dus het gymnasium halen maar dat werd moeilijk. Ik had namelijk geen enkel boek. Ik moest boeken kopen maar ik moest ook overleven van de stufi en geld voor boeken had ik dus niet.

Ik ging naar school zonder boek. Eerst deden we trouwens nog een Rome-reis. Dat hoorde erbij. Ik nam mijn gitaar mee in de trein en ergens in Zwitserland speelde ik Going down the road feeling bad. Maar we hadden ergens in Zwitserland alle ramen tegenover elkaar opengezet en de rolgordijnen begonnen te klapperen en ramden ergens in een tunnel de helft van de ruiten in in onze wagon aan gort. Best messy. Best klote voor onze begeleiders om te regelen met de plaatselijke autoriteiten. En ondertussen speelde ik dus liedjes als Going down this road feeling bad in een coupé en op een bepaald moment werd de deur dus opengerukt door onze leraar Grieks en dat het schandelijk was en dat we ons misdragen hadden en dat dit echt niet kon. Hij werd echt fysiek. Ik wist niet waar het over ging maar ok.

In Rome leerden we al snel hoe we ons moesten aanpassen. We leerden Birra Birra quanta costa en na 1 dag was ik al door mijn geld heen geloof ik. De volgende dag kotste ik mijn hele hotelkamer onder van het plafond via de muren tot de volledige vloer. Ik was vervolgens dus 1 dag excused van de Rome reis. Maar de click met mijn schoolleiding was dus best wel kapot stuk.

Rome was verder best nice hoor je mij niet meer over.

Toen we met de trein terug gingen stopte deze bij Venlo. Wij stapten uit en kusten de kiezels tussen de bielzen omdat wij weer in Nederland waren. Dit brak onze begeleiders. Onze oudervereniging had een zakje proviand voor ons bereid en mijn conrector, Van Elteren heette die geloof ik, smeet dat zakje in mijn gezicht. Vervolgens dook hij een jaar lang de ziektewet in wegens overspannen of zo. Kweenie.

Toen dus klas 6 gymnasium doen zonder boeken. Best lastig. Economie schreeuwde “JIJ KOMT HIER NIET MEER BINNEN ZONDER BOEK”. Dat boek heb ik toen dus maar gekocht.

Klasgenoten kwamen langs in Frusty House en genoten met volle teugen. Ik zei stap even opzij want hier ligt kots. En dat deden ze dan.

Wordt vervolgd want deze weergave van de geschiedenis wordt wel erg compact.

3 gedachten over “Frusty House – Deel 3”

Reacties zijn gesloten.