Der Untergang van de PVV? Niet nu

De Minder Marokkanenuitspraak van Geert Wilders veroorzaakte een crisis binnen zijn beweging. Nu, een paar weken later, heeft de Volkskrant een en ander opgegraven waaruit blijkt dat de PVV er een wel heel strenge zwijgplicht op na houdt en dat er bovendien geen pensioenpremies zijn betaald voor de medewerkers van de PVV, tot een jaar geleden.

Gaat de kwestie van de zwijgplicht en pensioenpremies de PVV zetels kosten? Nee. Zwijgplicht en heimelijkheid zijn namelijk volkomen natuurlijke zaken voor fascisten. Op zichzelf is het overigens inderdaad niet vreemd dat je geen vertrouwelijke zaken naar buiten zou mogen brengen, ik heb zelf ook meerdere malen dergelijke clausules aangetroffen in arbeidscontracten, maar het is natuurlijk wel heel raar dat die zwijgplicht zelfs geldt voor PVV-medewerkers onderling. Maar nogmaals, fascisten accepteren nu eenmaal alles van Den Lijder, dus dat vormt geen probleem.

Dan is daar de kwestie van de niet betaalde pensioenpremies. Niet helemaal zeker is of het hier nu premies betreft die wel geïnd zijn maar nooit aan een pensioenfonds afgedragen, of, zoals Wilders zelf zegt, dat er pas sinds kort een pensioenregeling is. In het eerste geval zou er toch wel degelijk een groot probleem ontstaan dunkt me, je hebt het dan immers over een vorm van diefstal. Maar ik ben geneigd Wilders te geloven, want het zou wel erg dom zijn om keihard te liegen over iets wat gewoon controleerbaar vastligt en ook ongetwijfeld naar buiten zou komen als het onjuist was. Dat soort fouten maakt Wilders niet, of hij moet echt in blinde paniek geraakt zijn.

Maar kan het de PVV-stemmer dan iets schelen dat de PVV jarenlang geen pensioenregeling had? Nee, natuurlijk niet. Sommigen dachten even dat zijn ‘Minder Marokkanen’ een kantelpunt was (ikzelf had dat idee ook wel enigszins), maar anderen voorspelden correct dat na een weekje (of twee) de peilingen weer op het oude niveau zouden terugkeren. Maar al zou hij het massaal dumpen van Marokkanen op onbewoonde zandplaten bepleiten, dan nog zou dat niks uitmaken en eerder nog een extra zetel opleveren. Dat is namelijk het soort volk waarmee we te maken hebben als het om PVV-stemmers gaat.

Niettemin is er wel een lichtpuntje, en dat is dat al dit gelazer binnen de PVV zelf wel degelijk spanningen geeft. Niet alleen lopen er naast fractieleden ook andere medewerkers weg vanwege de blijkbaar volkomen verpeste sfeer, maar ook blijkt de PVV al geruime tijd grote moeite te hebben nieuwe mensen aan te trekken.

En onder meer daardoor heeft Wilders bijvoorbeeld op het punt gestaan de PVV terug te trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag, had hij dat eigenlijk al besloten. Zelfs twee zielige gemeenteraadsfracties in stand houden lukt de PVV maar nauwelijks, na al tien jaar bestaan te hebben.

En na die tien jaar is de PVV dus nog steeds geen partij, maar in feite nog altijd Groep Geert Wilders met zijn privé-haatideetjes en een stel handopstekers. De man bepaalt gewoon ad hoc, zonder overleg wat hij gaat zeggen of doen, en dat garandeert dat er nooit samenhang kan komen, getuige zijn ‘Minder Marokkanen’ uitspraak waarna hij wel degelijk (weer) een aantal sleutelfiguren is kwijtgeraakt, en bijna ook nog de halve gemeenteraadsfractie in Almere verloren had.

De aanhang voor ideeën als die van deze haatpruik zal nooit verdwijnen, maar het is zeer wel denkbaar dat op termijn deze specifieke organisatie toch aan de paranoia, het gebrek aan leiderschap en het amateurisme van zijn oprichter ten onder zal gaan

26 gedachten over “Der Untergang van de PVV? Niet nu”

 1. Het “soort volk” wat Nederland,eens een mooi land,naar de knoppen helpt,stemt vooral links.
  Dit soort volk heeft een plank voor de kop,zo groot als een deur.
  Dat er in alle andere partijen gefraudeerd wordt,gelogen,gestolen en wat al niet meer,daar praten ze niet over.
  Dat de haat en nijd van die partijen groot is,is al jaren duidelijk,geen trouwere aanhangers dan bij de PVV.
  De andere partijen hebben een aanhang die steeds zwalken tussen meerdere partijen en niet standvastig zijn.
  Nederland is inderdaad niet meer te herkennen met al die andersdenkende en agressieve mensen uit verweggiestan,de goede daargelaten,die mogen ook best blijven,hebben we geen moeite mee.
  Dat de islam niet past bij onze cultuur,is klip en klaar.Maar de linkse-kliek is nog steeds verblind door hun gedachten uit de tijd van den Uijl,komen ze niet vanaf.
  Wat is het toch heerlijk om flink tegen de PVV aan te trappen,een hobby van links.
  Wat de PvdA allemaal geflikt heeft in alleen al Amsterdam,zwijgen we over.En dan al die andere figuren zoals Bos,Kok met zijn exorbitante inkomen nu,Groen Links,Kereltje Pechthold in de tijd als veilingmeester,Jorritsma,Balkenende,Leugenaar Rutte,en dan die crimineel Samson,10 x opgepakt en 10 x vrijgekocht door groen links,van ons belastinggeld.En zo kan ik nog uren doorgaan,maar nee,wij rooien schoppen enkel tegen de PVV en sluiten de ogen voor onze eigen drek.
  Laat Nederland maar lekker naar de verdommenis gaan,alle partijen verkopen ons land aan de islam en aan Brussel,alleen de PVV komt nog voor de Nederlander op.
  Wat een zielige bende bij jullie……

 2. De PVV is recordhouder kamerleden die met justitie in aanraking geweest zijn, daar is nog nooit ook maar één partij bij in de buurt gekomen. Verder was het onder Den Uyl inderdaad veel beter dan het nu is. Toen kon een gezin nog leven van één modaal inkomen, met auto, toen kon iemand die van een uitkering moest leven daar nog van rondkomen, toen was er nog geen dwangarbeid. En de VVD heeft destijds de gastarbeiders binnengehaald, niet Den Uyl, als je daar een probleem mee hebt.

  Verder zwijgen wij hier bepaald niet over wat de huidige PvdA allemaal uithaalt, dus ook die opmerking van je raakt kant noch wal.

  Maar inderdaad, het geeft de meeste bevrediging om tegen de PVV aan te schoppen, gewoon omdat het een stel hersenceluitgedaagde criminelen is.

 3. @Lucie, je snapt niets van politiek. Je schrijft dat “links” dit land naar de knoppen helpt. En vervolgens noem je alleen maar rechtse partijen op. Partij voor de Armoede, D66, Groen Links (correctie: zwartgeblakerd rechts), CDA, VVD, PVV.

  De Nederlandse tweede kamer bestaat vanaf 1980 voor meer dan 80 % uit rechtse politici. Hoe kunnen de linkse politici dan zoveel invloed uitoefenen dat zij het land naar de knoppen helpen? Onzin natuurlijk. Het zijn de rechtse partijen die dit land naar de knoppen helpen.

  Ruud Lubbers (CDA) nam de woningbouwverenigingen hun goedkope staatsleningen af. JP Balkenende schafte het ziekenfonds af. En allemaal samen hebben ze stapje voor stapje de vaste baan afgeschaft door de periode dat je aan het lijntje mag worden gehouden door die asociale werkgevers, steeds langer te maken. De rechtse partijen hebben de beleggingsbanken en de hypotheek/spaarbanken weer bij elkaar gevoegd, zodat deze crisis KON ontstaan. Vervolgens hebben de rechtse partijen verzuimd om een nationale bank van lening op te richten, zodat bedrijven en burgers gewoon door hadden kunnen gaan met investeren en huizen kopen.

  Geert Wilders wil criminele Marokkanen het land uit zetten door hun NL paspoort af te nemen. Dat is wettelijk onmogelijk, hij liegt dus. Ook wil hij uit de EU. Dat lukt ook niet, omdat zijn rechtse collega’s het NIET willen, en die zijn in de meerderheid.

  Kortom: lees eens wat anders dan de site van de PVV.
  http://www.politiek9.webnode.nl/blog

 4. Er is veel aan te merken op Wilders en zijn club.
  Dat is gewoon zo.
  Dat neemt niet weg dat er een groot probleem is, het niet ingeburgerd zijn probleem.
  Dat heeft Wilders niet gemaakt, hij benoemt het, en slaat er politiek gewin uit.
  Wilders en de PVV afkraken lost het probleem niet op.
  Hoe erg het is kun je lezen bij Joop, een dame van Marokkaanse afkomst schrijft daar ‘wat doen wij aan het racisme in Nederland’.
  Zij draait het probleem om, de autochtone Nederlanders zijn het probleem, volgens haar.
  En zo stevenen wij af britse stijl rassenrellen, in Deurne kon je het begin zien.

 5. Wilders en de PVV afkraken helpt in elk geval het probleem oplossen dat sommige mensen denken dat die mutanten serieus genomen zouden moeten worden.

 6. Ach, E.J. Bron, de huisvertaler van Artikel7 waar ze Femke Halsema wilden onthoofden.

 7. Tja Pyterfrots er MOET iets aan de Nederlanders veranderen , aangezien iedereen na de oorlog plotseling in het verzet zat is er nooit aandacht gegeven aan wat er echt voor haat was .. Wat is nu echt geintergreerd , Dat de man geen baard heeft ?? , De vrouw westerse kleding draagt ??en haar haren niet bedekt , de kinderen naar een openbare school gaan ??

  Tja de Familie Frank deed dit allemaal , in tegenstelling tot de slecht geintergreerde traditionele Joden .. Toch door een Nederlandse vol haat verraden , dus is bewezen dat haat Nederlands “volkseigen “is en ook door intergratie niet afgekocht kan worden ..

 8. Luus heeft een hyerlink naar de server ‘deruntergang’, die niet bereikbaar is. Als ze ons maar niet meesleept in haar ondergang. Tabeeeeee.

 9. Het succes van de PVV en haar voorloper de LPF is grotendeels te danken aan het messianistische karakter van de bewegingen. Beide werden gedragen door een door de aanhangers aanbeden, onfeilbare “verlosser”, die het land zou redden van de ondergang en terug zou voeren naar een utopisch jaren vijftig. Dat kan alleen maar bereikt worden door onvoorwaardelijk geloof in de “verlosser”. Het is duidelijk dat voor kritiek op, twijfel aan of relativering van de ideeën van de verlosser bij de aanhangers geen plaats is. Dat zou een einde maken aan hun versimplificeerde wereldbeeld en de illusie van hoop. Vooral het laatste maakt dergelijke bewegingen gevaarlijk: het maakt verstokte aanhangers nog redelozer en fanatieker; en vormt een moeilijk weerstaanbare verleiding voor twijfelaars.

 10. Ach die versleten grap van “de integratie” die eigenlijk als etnisch valkuil door ultrarechts gebruikt wordt.

  Eigenlijk “de integratie” is een eufemisme waarachter de rechtse luitjes hun haat verbergen waarbij de ware toedracht is echter “Tis nooit, nimmer, nergens goed!”

  Daarna is het is standart roeptoeteren en hard blazen dat “de integratie” niet voldoende zou zijn.

  Tevens zien ze het balk in hun ogen niet omdat Wilders/PVV en de Theater van het Haat dat ze spelen de grootste belemmering voor “de integratie” in Nederland is.

 11. Acceptatie is de eerste voorwaarde voor de integratie.

  Het is belachelijk om te vragen van mensen die openlijk gehaat worden dat ze ermee instemmen door “te integreren”.

 12. Lucie lekker aan het spindoctoren ? Het gaat hier om de PVV. De PVDA komt morgen weer aan bod met hun RECHTSE wanbeleid.

  Lijkt wel of Stormfronters de gang naar Krapuul hebben gevonden. Het is ze eindelijk gelukt met het gezamenlijk IQ van aan aardappel.

  Ik ben wel een beetje klaar met die simpeltons de hele tijd een spiegel voor te houden.

 13. Pyiterrots,

  Deze uit de oude doos is volgens jou hoe het moet?

  Dat betekent dat je fan moet zijn van Frans Bauer,Jantje Smit,en de bijhorende muziek en getralala op een goedkope oranje camping?IK wil dat helemaal niet en ik denk VEEL willen dat niet enkel pvv aanhangers wel.
  Ook naar Tros muziekplein kijken ,of ik hou van holland met Linda de Mol,of shows met Patricia Paaij of Gordon en die valse grapjes leuk vinden?
  En dat elke persoon met voetbal oranje vlaggetjes ophangt en buiten zit op de stoep met een krat goedkoop bier en barbecue met speklappen erop gegooid en en een hoop spelende jong erom heen.
  Of dat men uit het raam hangt met krulspelden in, en over de buren loopt te lullen de hele dag en om het uur voor de buren een stofdoek uitklopt over balkon.
  Dat allochtonen geen buitenlands eten kopen maar verplicht Hollandse maaltijden bereiden.
  Dat Sinterklaas verplichte viering wordt op scholen universiteiten televisie enzovoort.
  Schotelantennes verbieden want allochtonen verplichten Hollandse RTL en SBS programma’s te kijken,want je bent in Nederland en aanpassen!!(Ons Nadoen wij willen dat je ons nadoet want wij zijn beter en leuker en we willen dat jullie onze dingen leuk vinden die wij ook leuk vinden)
  Allochtonen vrouwen leren dat zij niet hoeven te koken of thuis te blijven maar verplichten buiten op het stoepie met sigaret in de mond en kauwgom met de buren lullen over de andere buren,en als je man thuiskomt zeggen Hee vent mot je vretee? ga maar bij je ouwe moer vreten ik ga nie koken ben geen sloof oppleuren zoekkie maar een ander wijf,we zijn in Holland en vrouwen mogen zelf weten wat ze doen oke aanpassen.DIt gedrag wil de PVV aanhanger graag zien.ZO ben je echt Hollands zo lekker volks
  Ook woninginrichting aanpakken,kanten gordijnen verplichten zodat de buurvrouw aan de overkant naar binnen kan kijken,en geraniums op de vensterbank met spionnetje ernaast om je buren bij de voordeur in de gaten te houden,geen lamellen of dichte gordijnen die moeten verboden worden in de wijk.
  Geen vakanties meer naar het buitenland maar je vakantiegeld uitgeven in Renesse op de camping of een pretpark in Holland zelf,ook naar Spanje of Griekenland mag wel maar wel op een hollandse camping met enkel plaatsen met hollanders zoals oh oh cherso,Naar land van herkomst op vakantie verboden want dan pas je je niet aan aan de Hollanders.
  Wanneer Holland voetbalt dan allochtonen verplichten hun huizen en ramen met oranje vlaggen te versieren anders zijn ze niet Hollands en niet geintegreerd.Buitenlandse voetbalclubs aanhangen verboden!Je bent in Holland dus verplicht feyenoord of ajax oke?

  Straatregels; Vrouwen op straat mogen geen Sjaal, hoofdoek of kleding dragen die een Hollandse vrouw ook niet draagt,dus verplicht een kledingvoorschrift die voldoet aan de Hollandse wensen,ook op straat in het openbaar Hollands praten want de autochtonen willen graag horen wat jij zegt en er zich eventueel mee bemoeien of bij Misdaad annoniem melden wat ze gehoord hebben.
  Met buren vinden veel pvv aanhangers dat ze de allochtonen te afstandelijk vinden en er geen band mee krijgen..Allochtone vrouwen verplichten om elke dag je deurmat uit te kloppen,om het uur een stofdoek uit het raam uitkloppen,en wanneer je je Hollandse buurvrouw ziet roepen: Hee Sjaan ik zet zo een bak koffie moe je ook? kenne we effe lullen over dat wijf aan de overkant .
  De Autochtone man moet zelf de was doen en strijken,en met bakfiets met de kinderen rondrijden,ook niet meer naar het koffiehuis maar naar een echte bruine kroeg met een lekker pilsie,en de plaatselijke malle babbe versieren,en om zes uur weer naar huis want de buren letten op.

  En alle Hollandse feestdagen verplicht meedoen,dan ben je goed bezig volgens de pvv denk ik….wie wil zo meedoen op deze manier?

 14. @ Natte Neel : Toen ik klein was , en dat toen de Indo’s zo ongeveer de enige minderheid waren die er anders uitzag dan Nederlanders , waren het juist de Ooms en Neven van Frans Bauer waar je volgens de goegemeente voor moest uitkijken , kampers waren ENG .. Mijn moeder werd door de buren waarschuwend toegesproken omdat ze mij vriendjes liet wezen met Jantje Heesbeen van het woonwagenkampje buiten ons dorp …

 15. Dankzij links heeft trutje Lucie vrouwen kiesrecht. Maar in haar geval is dat niet wenselijk. Vervelend he FEITEN. Ben zo klaar met dit soort domme figuren die nog nooit een geschiedenisboek ter hand hebben genomen. Lekker SBS belspelletjes blijven kijken niksnut!

 16. Uberhaupt kiesrecht. En als Lucie lesbiene is moet ze helemaal haar domme mondje houden.

 17. #leon..wat nu wat nu als Lucie een lesbo is moet ze haar mond houden????
  SDAP links was in de periode 1900 – 1960 heel duidelijk=
  homosexualiteit was een linkse perverse hobby.
  jacob israel de haan schreef een boek over zn relatie met zn vrind, wel ff ontslag als journalist van het Volk.
  Jef Last schreef een brochure: renaisance vh socialisme, maar hy had een vrind dus voor Jan de arrebeier was t ie een viezerik.

  Lucie heeft een punt by pvda, groenslinks ed. wordt ultra RECHTS gedrag rustig goed gepraat als het de Boboos goed uitkomt.
  Neemt niet weg dat Geert rechts en zielig bezig is

 18. R.W. je kent mijn standpunten en mijn mening. Dus die vraag kun je zelf het best beantwoorden.

  En jij weet donders goed wat ik bedoel. Haar geaardheid is niet van belang maar het zou wel erg dom van haar zijn als ze lesbiene is en dan zo links er van langs te geven. Laten die nu net diegene zijn die voor al die drie punten het hardst hebben geknokt.

  Verder wel scherp opgemerkt.

Reacties zijn gesloten.