Heeft links Een Leider nodig?

Schrijf toch eens Het STUK. Het STUK dat alle andere stukken overbodig maakt. Zo bijten wij elkaar regelmatig toe in de reactiekantine waar wij dag en nacht rondhangen.

Tevergeefs!

Het lijkt wel alsof het steeds moeilijker wordt om in de pen te klimmen. Iedereen duikt weg achter verplichtingen, jetlag, sterfgevallen, katers, en wat dies meer zij.

Ook hebben we “geen antwoord”. We documenteren slechts hoe we met zijn allen naar de kloten gaan. Hoe we worden belogen en bedrogen. Hoe we worden uitgebuit. Hoe we worden gekneveld, gekeeld en geknecht. En zelfs dat met steeds meer verveling en moeite.

Wat zijn de laatste nieuwe regeltjes om ons monddood te maken of ins Nacht und Nebel af te voeren? Daar hebben we het dan maar over.

Overigens is “geen antwoord” hebben niet echt een issue. Niemand zit er mee. Uiteraard heb ik wel een antwoord en dat “Fok joe modderfokkers”. Maar dat verdient inderdaad bepaaldelijk niet echt een schoonheidsprijs.

Waarom hebben wij geen antwoord als onze bejaarden worden gemold en onze Afrikaanse vrienden massaal verzuipen in de Middellandse Zee? Waarom hebben wij geen antwoord als onze gekleurde vrienden middels Kristallnacht methoden worden geweerd uit “volkswijken”? Waarom hebben wij geen antwoord als onze vrienden bij de politie ons in de rug schieten wanneer we op een verkeerd stoepje lopen? Waarom hebben wij geen antwoord als politici en bankiers ons kaalplukken en ons vervolgens gaan straffen omdat we ziek zijn of te veel of te weinig water gebruiken? Of een verkeerde postzegel plakken?

WAAR BLIJFT TOCH DIE VOLKSWOEDE???

Nou op die volkswoede hoeven we in ieder geval niet meer te rekenen. En op “links” eigenlijk ook niet. Wat vroeger links was bralt tegenwoordig net zo bruin en hard als rabiaat rechts. Misschien dat GroenLinks weer een beetje een kansje maakt om fatsoenlijk links te worden, mochten ze het Halsema-trauma ooit verwerken.

Misschien dat de PvdA de ideologische veren zal opgraven en in hun vieze vette grijze schedelmetende rabiaatrechtse lichaam prikken. Na wat personeelswisselingen. Hè Marcouch? Hè Asscher?

Ik geloof er niet in.

En dan hebben we uiteraard nog Een Leider nodig. We denken wel eens dat rechts het patent heeft op het hebben van Een Leider maar dat is fictie. Ook links heeft alleen gefloreerd onder Leiders. Wat denkt u. Heeft links Een Leider nodig? En wie moet dat dan zijn? En wie moet deze Leider dan leiden? En waar naartoe?

Of moeten we gewoon met zijn allen kreperen in de Verelendung?

22 gedachten over “Heeft links Een Leider nodig?”

 1. NEE , links heeft geen leider nodig , een “Linkse Leider”is een contradictie ..

 2. Links of hoe je het wil noemen is moe en in de war. Rechts grijpt dus deze kans, reken maar. Zien te overleven in deze shit is een dagtaak geworden maar we laten ons niet kapotbeuken ben je bedonderd zeg.

 3. Je hebt inderdaad iemand nodig die de zaak weer eens even goed vooruit trekt, en dan niet door halfzachte concessies te doen aan rabiaatrechts gedachtengoed.

 4. Een type Poetin lijkt me wel wat. Iemand die niet met zich laat sollen en de belangrijkste industriële conglomeraten (zoals Gazprom en Rosspirtprom) in staatsbezit houdt.

  Niet Poetin zelf, want onder andere is hij niet aardig genoeg jegens homo’s.

 5. He ja “Je hebt inderdaad iemand nodig die de zaak weer eens even goed vooruit trekt, en dan niet door halfzachte concessies te doen aan rabiaatrechts gedachtengoed ” en “Een type Poetin lijkt me wel wat.” Dat is dus precies wat er aan Linker zijde mis is .. wél de eigen vrijheid opeisen, maar de verantwoordelijkheid voor verandering naar een “pappie die alles beter zal maken “willen sturen ..

  Leiderschap vragen IS een concessie aan rabiaatrechts gedachtengoed , een terugkeer naar het Alfa mannetjes systeem .. ( Poetin met zijn geposeer is daar zelfs een extreem voorbeeld van ) En waar dat het niet is word die leiderschaps positie graag ingenomen door zelfingenomen interlectuelen van het PvdA / D’66 type .. die stukje bij beetje alle macht naar hun eigen groepje toetrekken en doormiddel van woordspinsels de bevolking een rad voor ogen draaien .. Toxoplasmodish Rechts in plaast van Rabiaat rechts …

 6. Nee, geen leider. We hebben solidariteit nodig. Gezamenlijk in verzet tegen het neo liberalisme, nationalisme en fascisme. Een positieve tegenbeweging die de verzuurde, navelstarende, vingerwijzende, zondebok verheerlijkende sfeer doorbreekt.

 7. Wat Ina zegt, klopt helemaal.

  Lees ik LRD, lees ik Sjaak (internationale solidariteit enzo) en ik vraag me af waarom denkt men niet aan alternatieven?

  Kost het zoveel om iemand bijvoorbeeld naar Alexis Tzipras van Syriza op te sturen om een interview over belangrijke zaken af te nemen.
  Dan zouden we een referentiepunt kunnen hebben.

  Of bedoel je dat we altijd enkel streng op onze navel geconcentreerd zijn en daarom hebben we de mening van “anderen” niet nodig.

 8. Wat ik bedoel is dat een interview een volwaardige afwisseling voor de artikelen kan zijn.

 9. Nexus M:

  [ (internationale solidariteit enzo ]

  Het kan niet anders dan “zonder grenzen”, het zijn slechts denkbeeldige afbakeningen.

  [ Kost het zoveel om iemand bijvoorbeeld naar Alexis Tzipras van Syriza op te sturen om een interview over belangrijke zaken af te nemen ]

  Ga je gang zou ik zeggen.

 10. Wat Ina zegt klopt ook, die solidariteit is inderdaad ook belangrijk. Ik bedoel niet een leider waar iedereen slaafs achteraan loopt, maar wel iemand die op ovvertuigende wijze de toon kan zetten.

 11. Bedankt. Bij gelegenheid zal ik proberen.
  Betekent je reactie dan dat het interview met iemand automatisch op Krapuulnl geplaatst kan worden, zonder redactioneel oordeel?

 12. Wat links moet doen is in opstand komen en dat rechtse tuig uit hun holen roken! Trek ze aan de haren hun villa’s uit in het gooi! Elke keer als zon rechtsrabiaat type begint te janken dat hij zoveel belasting betaald gooien we er weer 10% bovenop! Moet je eens kijken hoe snel het dan afgelopen is! Maar ik ben bang dat het bij dagdromen blijf! De gemiddelde nederlander laat zich als een mak lam naar de slachtbank afvoeren! Konden de jaren 80 maar weer herleven!!

 13. Een leider is misschien wel zinvol om de stemmen te bundelen en te coordineren. Maar hoe vind je zo iemand? Elke zichzelf opwerpende zou ik ervan verdenken dat het hem/haar om de macht gaat en dus (latent) rechts is. Men zou een bekwaam en mediageniek bestuurder, zonder politieke mening, maar met sympathie voor links moeten zoeken.

 14. Nexus:

  [ Betekent je reactie dan dat het interview met iemand automatisch op Krapuulnl geplaatst kan worden, zonder redactioneel oordeel? ]

  Nou als jij persoonlijk een gesprek hebt met Syriza, en dus niet overgenomen uit een blaadje, dan lijkt me dat de directie van dit bedrijf zich daar zeker over zal gaan buigen.

 15. Die ‘volkswoede’ blijft uit omdat het de meesten van ons niet raakt wat de ander overkomt. De ellende is blijkbaar nog niet tastbaar genoeg en niet genoeg dichtbij om werkelijk impact te hebben op mensen. Degene die zijn baan verliest en straks in de bijstand komt is vaak niet degene die bedreigd wordt met deportatie door de moordbrigades van Schreibtischmörder Teeven….
  Bewust zijn van het feit dat het één met het ander samenhangt is vaak een moeizame weg. Daarom is Krapuul van ontzettend groot belang. Ik denk dat met name Ina. Laurent en LeRoi de spijker op zijn kop slaan: bevlogen mensen die solidariteit kweken en aanjagen, die een menselijke visie op de toekomst hebben en ons niet laten inpakken door het gore geteisem dat nu even de wind mee heeft….

 16. Sociaal bewogen mensen (links voor het gemak). Volgen geen iron lady of sterke man. Maar gewoon logica.

  Als je ziet dat een J.S.F. (een moordwapen) telkens duurder wordt, niet opbrengt wat het beloofd (geen jobs noch vrede brengt, technisch achterhaald en zelfs niet eens werkt). Dan stop je met dat wan project van VVD lobbyisten.

  Zeker als je bedenkt dat de VVD(rechts) er prat op gaat goed met centjes overweg te kunnen. NIET WAAR DUS!

  Als je ziet dat landbouwgif bijen dood op grote schaal. Waardoor producten al duurder worden en het milieu kapot maakt (PRIMAIRE LEVENS BEHOEFTE!!! van links tot rechts). Dan ga je niet zoals de VVD roepen dat je landbouwgif maar een leukere naam gaat geven in de hoop het probleem te ontkennen en zodoende op te lossen.

  Ook hier weer de rechtse VVD leugens. Problemen niet verschuiven naar een volgende generatie en goed zijn met centjes. NIET WAAR !!!

  En zo heb ik wel heel veel meer rechtse misdaden en leugens gepost en ook doorgeprikt. Ze gaan tegen alle logica en feiten in. En ze hebben als akelig effect vele doden (dus ook room blanke Nederlanders voor de PVV’ers hier) en een verziekt milieu. Een verziekt milieu dames en heren is de grootste rechtse misdaad ooit. Dat gaat door alle lagen van de bevolking heen en het is een grotere ramp dan deze banken crisis ook door rechts graai gedrag veroorzaakt.

  Maar goed men wil niet luisteren maar men wil voelen. Dus men gaat voor PVV of D66 of weer die VVD.

  Gandhi was een begeleider. Als ik het zo bedenk geen leider. En zo moet het geweldloos een rechts regime omver werpen

 17. En overigens regime = rechts. Waar angst, terreur, haat, onwetendheid, reli fanatici, milieu (ON)bewustzijn en spanningen in de samenleving heerst is waar rechts gedijt.

 18. En ik vergat bijna de Zorg als melkkoe.

  OOK EEN GROTE RECHTSE MISDAAD tegen het Nederlandse volk. Opa’s, Oma’s, Chronisch zieken, Wajongers enz.

 19. @ Leon ..Ik twijfel steeds meer of er nog wel een geweldloze oplossing is .. Ik zal in ieder geval niemand die nu al voor geweld kiest tegen de fascisten en de kapitalisten daar nog voor veroordelen +

 20. @ AL Bakrastani

  Ik kan me heel goed voorstellen dat de maat vol is bij sociaal bewogen mensen. Alles wat kut is in deze wereld hebben voornamelijk te danken aan rechts. Ook niet verwonderlijk. Al eens stil gestaan bij het feit dat religieus rechts eeuwenlang geloofden dat de wereld plat was en dat daar mensen voor moesten sterven als die dat anders zagen. Toen begon het al. Daarin kun je hun achterstand in hun ontwikkeling zien.

  Dit geld ook voor de acceptatie van homosexuele, kiesrecht voor iedereen, CAO’s en al dat soort zaken. Eerst moeten de sociaal bewogen mensen (links) dat bevechten en dan worden die rechtsen wakker. En nu ze er eindelijk van genieten die door links bevochten vrijheden (sociaal vangnet) gaan ze weer om andere zaken dwars liggen.

  Bijvoorbeeld het overgrote deel dat rechts stemt is zelf J met de Pet. Toch staan ze als een man achter de VVD / PVV die totaal niet opkomt voor J met de Pet. Ze vinden het best dat dankzij de VVD de rijken rijker worden en de groep armen GROTER (waaronder zijzelf) en ook nog eens ARMER. Milieu vervuiling zoals ik al eerder zei. Nee voetbal of topgear VEEL belangrijker….

  Rechtse collega’s. Zelfde schuitje, zelfde baantje. I.p.v. dat zij solidair zijn met hun andere collega’s gaan zij de baas in de hol kruipen. Niet dat zij er beter van worden want ze krijgen alsnog gewoon de zak.

  Verder zie ik geen enkele PVV’er of andere rechtse tegen geluiden. En waarom is dat ? Omdat ze weten dat het klopt wat ik zeg. Ze weten dat ze zichzelf in de voet schieten door rechts te stemmen maar ze luisteren maar naar 1 geluid. MINDER MINDER MINDER en daarna stopt die grijze massa met denken. Zelfs als een rechtse minister van zorg hun zieke kind, vrouw, opa of oma vermoord door walgelijk asso graai beleid.

  En ja de PVDA is daar ook schuldig is maar het predicaat links zijn ze al heel lang geleden verloren ze zijn verworden wat ze altijd bestreden. RECHTS!

 21. linkse lieden hebben het wel geprobeerd; in spanje was in de dertiger jaren in de stryd tegen Franco en zn fascisten de ANARCHISTISCHE PARTY de grootste groep.
  Reden voor STALIN en zn staats kommunisten deze helden in de rug aan te vallen.
  Jan Mulder in DWDD sprak onlangs zn ergernis uit over een hersengespoelde Groenlinkse dame die als een mantra herhaalde Meer windmolens, meer windmolens.
  Ook groen links zit volledig in het meer meer systeem.
  Dan Pvda zwamneus Tang wil banen scheppen voor de jeugd… dezelfde kretologie van de laatste 50 jaren.
  Het sociaaldemocratische denken in samenwerking met het superkapitalisme HEEFT mede de huidige crisis veroorzaakt.

  een maatschappy genoeg is genoeg met een onvoorwaardelijk basis inkomen voor ieder kan ons uit de ellende halen.
  Ook manneke Pechthold die de jeugd tot 30 jaar wil laten leren en daarna??
  Hamburgers bakken by macdonald, leuke baan onder de mensen..
  Het roer moet om, op naar een menselijke samenleving een einde aan banen boven de 500.000, een einde aan nog meer vermogen voor bezitters van miljoeneen..

Reacties zijn gesloten.