Rechts gebral van giechelbek Rutte kost ‘m zijn vakantie

Dankzij miljoenen hypotheekslaven die denken dat ze met de VVD uit de EU kunnen stappen en dan rijk worden, zitten wij blijkbaar opgescheept met een puberale gek die volgens Van Rompuy daadwerkelijk heeft gedreigd uit de Euro te stappen. Dit met de destijds aanstaande verkiezingen in aantocht en de gedachte zoveel mogelijk crypto-PVV’ers bij de VVD te willen houden natuurlijk.

Premier Rutte
Minister-President  Mark Rutte

Rutte ontkent dat hij dat gedaan heeft, en destijds beweerde de Rijksvoorlichtingsdienst ook dat zulks volstrekte onzin was, maar hoe kan Van Rompuy zich dan herinneren dat hijzelf ten eerste antwoordde dat zo’n stap zinloos zou zijn zolang Duitsland, waar Nederland immers een economische provincie van is, in de Euro zit en ook dat diens toenmalige kabinetschef de grap maakte dat de haven van Antwerpen het vertrek van Rotterdam uit de eurozone zeer zou verwelkomen. Twee opmerkingen overigens, die het volstrekt waanzinnige van zo’n vertrek aantonen.

Me dunkt dat de twee citaten van Van Rompuy het wel degelijk zeer aannemelijk maken dat Rutte heeft gedreigd uit de Euro te stappen, want anders zouden die opmerkingen kant noch wal raken. En Rutte staat dus weer eens keihard te liegen.

Voor de verandering vind ik het dan ook eens een goed idee van Wilders om hierover een debat te willen voeren, zij het om een andere reden dan hij. Volgens mij had Rutte gewoon weer eens een van zijn driftaanvallen, zo kort nadat Wilders op uitermate frustrerende wijze na het eindeloze Catshuisoverleg de stekker uit Bruin I had getrokken, en heeft als een jongetje staan stampvoeten. En ik wil wel eens weten of onze premier vanwege zijn eigen pluchegeilheid en ego bereid was de belangen van een heel land te verkwanselen, en hoe hij die citaten van Van Rompuy verklaart als hij vol wil houden nooit gezegd te hebben uit de Euro te zullen stappen.

Dan maar geen meireces.

9 gedachten over “Rechts gebral van giechelbek Rutte kost ‘m zijn vakantie”

 1. De vraag is ook, waarom Van Rompuy zo lang heeft gewacht met dit naar buiten brengen. Cui bono?

 2. Zo kennen we onze VVD-ers: Nein op alles krijsen wat hun geen geld direct doet opbrengen.

  Mooi voorbeeld voor de rest van de Europeanen.

 3. Ach, een van de negen jaarlijkse vakanties van Rutte gat niet door. Alsjemenou, weet je wel.

 4. @Cornelis,

  ‘De vraag is ook, waarom Van Rompuy zo lang heeft gewacht met dit naar buiten brengen. Cui bono?’

  Europese verkiezingen komen eraan. Iedere stem telt. En de Europese Volkspartij (EVP) zit in haar maag met Berlusconi, wiens uitlatingen over concentratiekampen en Duitsers stemmen kunnen kosten. Dan maar een afleidingsmanoeuvre door Van Rompuy.

 5. “Hij zou zelfs hebben geroepen dat Nederland “er anders uitstapt”. De RVD noemde dit destijds “volstrekte onzin”.
  (Citaat: NRC, 2014-04-30).
  Kortom: ook de Rijks Verzwijgings Dienst liegt en bedriegt volop mee. Opheffen dat propagandabureau.

 6. De linker hand moet niet weten wat de rechter hand doet – is de moto van PR-jongleurs als Rutte.
  Daarom doet hij stiekem uitspraken die hij later zou kunnen ontkennen.

  Van mijn kant vind ik vandaag veel belangrijker de vraag of Rutte nu uiteindelijk beseft dat zijn aandringen op de ultrarechtse visie dat PVV ” een volstrekt normale partij is” – direct geleid heeft tot het beklagen met haken kruisen van een huis in Almere waar allochtonen wonen.

  Het was de vraag niet of, maar wanneer zou dit metertijd gebeuren ins onze land aangewakkerd door de Xenofobie, Racisme en Discriminatie sfeer waar de spits bij Wilders/PVV ligt.

  In een normale Europese land horen Premier, Minister van Binnenlandse zaken, Minister van Veiligheid en Justitie onmiddellijk op radio en televisie stand punt te nemen en maatregelen aan te kondigen.

 7. De Tweede Kamer kunnen we met rust laten om hun salarissen in alle stilte te trekken.

 8. Lachebekje heeft altijd vakantie, behalve wanneer hij thuis bij zijn moeder de vaat moet doen.

Reacties zijn gesloten.