Durft de PvdA Fred Teeven (VVD) deze keer wel te laten vallen?

Aanstaande week zal er het zoveelste debat plaatsvinden over het uitermate dubieuze illegale immigrantenbeleid van Fred Teeven. Deze keer betreft het het uitzetten van mensen naar Guinée op basis van vervalste documenten. Een zaak die vorige week bij het programma Zembla aan de orde kwam, maar waar wij, via het zeer oplettende Deportatieverzet, een jaar geleden al uitgebreid aandacht aan besteedden (zie ook dit overzicht). Maar blijkbaar wenst de Tweede Kamer iets pas serieus te nemen als het ook door de gelijkgeschakelde MSM wordt opgepakt. Vanaf 2:25 komt dit aspect mbt tot dhr. Cheikh Bah in onderstaande video al aan de orde:

Wat mij betreft is het van tweeën een: of dit is zo door de DTV zelf gedaan, maar dat zal Teeven of de DTV nooit toegeven, maar ook als dat niet zo is, is er opnieuw sprake van verregaande incompetentie bij de diverse diensten die onder Teevens verantwoordelijkheid vallen, en die deze staatssecretaris blijkbaar niet onder controle krijgt.

De man heeft trouwens in zijn hele carrière een spoor van dubieus gerommel achtergelaten; van de IRT-affaire, de afkoop van Cees H. (dit is overigens wel een héél rare affaire; het moet erop neerkomen dat Teeven Opstelten bewust zeer opzichtig op zijn bek heeft laten gaan met betrekking tot het precieze bedrag dat aan Cees H. is doorgesluisd, want Teeven heeft die deal zelf gemaakt! Hoezo heeft hij Opstelten daar niet over ingelicht?), de zaak Van Rey (de ‘verdwenen’ telefoontap) tot nota bene de zaak Demmink aan toe. Dus hoe toevallig het is dat ook deze vervalsingspraktijken weer onder een zaak waar Teeven mee te maken heeft plaatsvinden vraag ik mij wel af.

Sander Terphuis vindt dat Teeven een destabiliserende werking op het kabinet heeft. Ik ga verder: de man is een bedreiging voor de rechtsstaat. Dit sujet moet voor eens en voor altijd uit welke invloedrijke functie dan ook gezet worden. De PvdA zou zich wat mij betreft dan ook nog kunnen rehabiliteren door deze rechtse ritselaar nu eindelijk eens onderuit te trappen, zo nodig met het hele kabinet erbij.

Echter, ik verwacht dat Jeroen Recourt uiteindelijk weer gaat staan uitleggen hoe de staatssecretaris wat hem betreft zijn vol-le-di-ge vertrouwen heeft herwonnen na zo’n twee uur comaverwekkend procedureel gereutel van Teeven, met als slotconclusie dat als er al iets fout is gegaan dat niet onder zijn verantwoordelijkheid viel.

Laat Teeven tenslotte, op deze daarvoor uitermate geschikte dag, het uitstekende artikel dat vandaag op Doorbraak verscheen eens een keer heel goed in zich opnemen. Ik wist wel dat Nederland in de jaren dertig op schandelijke wijze joodse vluchtelingen aan de Duitse grens tegenhield (behalve die met veel geld), maar dat er ook op gedetailleerder niveau zoveel paralelleln waren met het huidige vluchtelingenbeleid wist ik niet.

Laat Teeven vooral met dit perspectief eens nadenken over hoe hij later precies herinnerd wil worden, als er met schaamte wordt teruggekeken op deze xenofobe periode uit de Nederlandse geschiedenis, en welke rol hij daarin vervuld heeft.

14 gedachten over “Durft de PvdA Fred Teeven (VVD) deze keer wel te laten vallen?”

 1. Teeven zal zich er terecht op kunnen beroepen dat het uitzetten naar speciaal Afrika al vele jaren corruptie met zich meebrengt en dat dit nodig is om de aanzuigende werking tegen te gaan.
  Willen ze in Kenia geen Ghanees? Geld doet wonderen. Zwart is zwart en zwart geld ook.
  Iedereen in de vluchtelingen”scene” weet het, maar Kamerleden zijn allicht verbaasd, neen, GESCHOKT!

  In het beste geval belooft Teeven beterschap en dan hebben we het weer gehad.

 2. Natuurlijk doet de PvdA dat niet. Als het kabinet valt is de PvdA ook uit de frontlinie verdwenen en dat zal niet gebeuren

 3. @Arnold: een foto van die kop van Teeven bij elke grensovergang en bij de incheckpoorten op vliegvelden van ‘risicolanden’, is dat niet een idee? Als dat niet anti-aanzuigend werkt weet ik het ook niet meer.

 4. Sander Terphuis is een opportunistische slappe zak van het soort waar ze bij de partij van de schedelmeters en de dwangarbeid het patent op hebben. Schreibtischmörder Fred Teeven is een bedreiging niet alleen voor de rechtsstaat maar voor alles wat met beschaving te maken heeft.

 5. @Ralph: ik ben niet zeker wat Sander Terphuis betreft. Je kunt natuurlijk heel principieel de PvdA verlaten, maar van de andere kant heeft hij binnen de PvdA juist een mooi podium. Misschien is zijn invloed wel groter zolang hij lid blijft.

 6. @Laurent, ik heb die vertoning van destijds in Leeuwarden in gedachten en toen heeft dat hele zootje incl. Terphuis zich in laten pakken door Diederik Samsom. Wat voor de VVD geldt inmho geldt ook voor de PvdA: fatsoenlijke mensen blijven verre van die clubs.

 7. @Laurent, naar mijn nederige mening valt het geval Doelmatov ook onder de werkgeschiedenis van de beruchte Nederlander Teeven (” Vergeten het hokje aan te vinken, hahahahaha”)

 8. Ligt ook aan mij zeker, doch snap ik het helemaal niet dat het wordt breed geaccepteerd dat de overheid het voorbeeld mag geven in de falsificatie van documenten. Zijn er ook andere landen waar deze werkwijze officieel wordt aangekondigd, dan kunnen we samenwerking gaan zoeken.

  Het leukste is natuurlijk dat de TK het allemaal mooi netjes vindt en de Fyra-Democratie dendert verder door.

 9. Het is een rechts kabinet dus ik vrees van niet. Rechtvaardigheid is niet zo des rechts.

  Je bent rijk, blank en kunt blijven graaien of je mag een kut leventje hebben zolang het duurt en ze genoeg van je hebben. Laat dit deel nou ook 99,9% van de PVV stemmers zijn maar ze hebben het nog niet in de gaten geloof ik.

 10. @Nexus: nou, me dunkt dat als blijkt dat de DTV zelf die vervalsingen heeft gemaakt er toch een ontzagwekkende kwak stront aan de knikker is. Dan is het écht exit Teeven en nog wat functionarissen.

 11. Terphuis staat op de lijst voor het Europaparlament. Hij wordt dus afgevoerd en dat zal niet voor niks zijn.
  Freddy T. is het uithangbord voor Pattex, Uhu, Bison, etc. Die zal niet zomaar van zijn zetel los te weken zijn.

 12. @Laurent, inderdaad durft men ze niet aan te pakken. Daarom noem ik het Fyra-democratie.

  Politici spelen altijd de ongenaakbaren.

 13. @K’t Jong

  ‘De PvdA zal toch snel wat moeten laten vallen willen ze over 3 jaar nog bestaan.’

  rikus heeft in deze een zeldzame keer gelijk.
  En over 3 jaar zal het beter gaan, althans volgens de PvdA.

Reacties zijn gesloten.