Joden aan de top in de criminaliteitslijstjes

Er zijn nog steeds dwaallichten die denken dat het grote verschil tussen de joden toen en de moslims nu, is dat de joden volstrekt geïntegreerd en geaccepteerd waren in de Nederlandse samenleving en dat ze geen vlieg kwaad deden, of althans zo beschouwd werden door de Nederlanders. Maar daar klopt dus geen reet van. Omdat ik weet dat de gemiddelde internetter de attention span van een mug heeft, heb ik even een minuutje uitgeknipt uit een aflevering van Opsporing Verzocht uit begin jaren 40 van de vorige eeuw.

Dat is een filmpje uit de tijd dat er een “probleem” was met een bepaalde bevolkingsgroep. Klik hier voor het volledige filmpje trouwens.

Het probleem benoemen.
Het probleem benoemen.
En dat probleem moest “benoemd” worden. En dat werd dan ook gedaan. Er zijn nog meer overeenkomsten. De Kristallnacht bijvoorbeeld, die genoemd is naar gesneuvelde ruiten, een verschijnsel dat wij hier inmiddels in Nederland ook kennen waarmee wordt afgerekend met mensen die niet bij ons “horen”, was een directe reactie van Het Volk op een moordaanslag gepleegd door de joodse terrorist Herschel Feibel Grynszpan, een illegale vreemdeling.

Ja, want de illegale vreemdelingen bestonden toen ook al. Er waren toen ook al economische vluchtelingen en “gelukszoekers”, en Duitsland was volstrekt veilig en daarom moesten de grenzen dicht.

De Kristallnacht vond overigens plaats in 1938. Het belangrijkste verschil tussen Hitler toen in 1938, en Wilders nu, is dus dat Hitler toen niet, en eigenlijk nooit, de gore onbeschoftheid heeft gehad om zijn proletenbende “minder, minder, minder” te laten brallen.

Je ziet, het is dus helemaal niet zo “totaal anders”, het is gewoon de FOKKING SAME THING!

Benoemen
Benoemen

80 gedachten over “Joden aan de top in de criminaliteitslijstjes”

 1. Weet je, ik heb er gewoon nooit bij nagedacht van welke “Menschensoort” de crimnineel is. In mijn nu al 62 jarige leven heb ik in dadergroepen en detoxen aardig wat criminelen voorbij zien trekken, evenals de auteur van dit stuk waarschijnlijk. Ik snap dat je een vergelijking zoekt. Maar laat me je nou vertellen dat de meeste criminelen hier gewoon Nederlanders zijn! Wel weet ik dat er meer mannen als vrouwen in de gevangenis zitten.

 2. O ja, en van die stijllozen krijg ik echt buikpijn. Ik neem die boefjes allang niet meer serieus. Provocateurs van vreemde afkomst, vaak slecht opgevoed lijkt het wel. Ook Nederlanders zeker?

 3. De vergelijking is dat een heel volk dingen in de schoenen wordt geschoven. En verder wat er in het artikeltje staat eigenlijk ga ik niet herhalen.

 4. Het is inderdaad gewoon ‘the same fucking brown shit all over again’…

 5. Nee, dat beweer ik ook niet, maar er zijn nog hordes “Ich habe es nicht gewüsst” types voor wie dit stukje verplichte kost zou moeten zijn.

 6. Waarom weten wij dit wel en meten we niet met 2 maten maar kijken gewoon naar de geschiedenis van de mens met al zijn/haar gebreken.

  Al zouden ze dit filmpje zien die mafketels zappen ze zo over naar voetjebal met die intellectuele snor en zijn club professoren in leren knikker kunde en witte stippen.

  Linkse hippy praat (feiten) boeit ze geen fuck. En een spiegel hebben ze thuis ook niet hangen.

  Zolang ze maar een WWB hebben en niet verder komen dan. Dankzij links hebben we hier buitenlanders en Wilders gaat ons redden.

 7. Leon, ik weet niet of je lid bent van de bieb. Rob Riemen heeft m.i. een prima uitleg geschreven met ‘de eeuwige terugkeer van het fascisme’, enkele jaren terug. Het geeft tevens wat duiding over waarom “wij” dit allemaal wel weten, en ‘zullie’ niet. Boekje heeft “maar” enkele tientallen pagina’s, en leest vrij gemakkelijk weg. Sowieso “verplichte kost”, maar dat terzijde. ;-]

 8. Het echt kenmerkende van de Lagelandische rechtse geest van Wilders en zijn aanhang is dat ze onhoudbaar ordinair en primitief zijn.
  Net als de standpunten dat ze blijven uitspuiten.

 9. Bedankt voor de tip Marc.

  Wat zou het toch mooi zijn he als …. stel je eens voor je staat in de bieb en je komt een PVV’er tegen. En dan niet bij de stripverhalen of oorlogstuig boeken. Maar gewoon daar waar je wat kunt leren.

  Fuck man ik droom weer. Naieveling die ik ben.

 10. Ik vraag me wel eens af he. Of PVV’ers hun frituurvet wel eens vervangen ? Want ze houden van lekker gezond eten.

  Zouden PVV’ers principeel niet naar een Chinees gaan ? Met al dat buitenlandse eten ?

 11. Ron mag jij vanuit jouw verwerpelijke ideologie wel naar muziek luisteren (linkse hobby), chinees eten (multiculti), buitenlandse technologie gebruiken en auto rijden (mondiale multiculti gebaseerd op oosterse wiskunde en uit het knoflook land Griekenland)?

  Als je echt rechts bent zou je eigenlijk alleen maar boerenkool mogen eten. En op een Batavus mogen rondfietsen of in een DAFje maar dat is lastig als er Arabische benzine in moet. Verder moet je vooral niet met het vliegtuig naar het buitenland gaan want daar hebben jullie niks mee. En geen hardhouten tuinstoelen want die komen uit “vieze” jungle landen.

  Belgische bon bons of bier. Ook VERBOTEN! Misschien moet je je WWB maar inleveren en je kiespas. Want dat zijn linkse verworvenheden. Of gewoon ook geen Internet gebruiken want laat dat nu ook gebaseerd te zijn op wiskunde uit het midden oosten.

  En onderwijs als het aan je rechts vrinden had gelegen had jij nu geen letter kunnen typen want ze houden je graag dom. Dus dommer dan je nu al bent.

  Blijft zo weinig over voor die Echte Nederlanders niet ?

 12. Filmpjes begin jaren 40 zijn pure propaganda van de Duitsers, Dat je associatie legt tussen de Kristallnacht en Wilders is ongelooflijk.

  Ik zou me beter gaan inlezen over de Kristallmacht. Welke bedrijven zijn aangevallen en welke ruiten zijn gesneuveld door Wilders en dan ook nog op zeer grote schaal? Hoor het graag.

  Ben zeker niet rechts, maar de vergelijking is absurd.

 13. Jij kan beter leren lezen. Er staat nergens dat er ruiten zijn gesneuveld door Wilders. Dus lees maar overnieuw en zeg wat zinnigs, of verdwijn.

 14. “Ik zou me beter gaan inlezen over de Kristallmacht.”

  Zonder enige twijfel. Doe het des nachts, zelfs..

 15. Leg de Duitse antisemitusche film Der Ewige Jude maar eens naast Fitna.

  Zal je zien dat dezelfde methode gebruikt is bij de laatste.

  Roep ik al jaren maar het klootjesvolk heeft niet eens door wat er om zich heen gebeurt.

 16. De Kristallnacht vond overigens plaats in 1938. Het belangrijkste verschil tussen Hitler toen in 1938, en Wilders nu, is dus dat Hitler toen niet, en eigenlijk nooit, de gore onbeschoftheid heeft gehad om zijn proletenbende “minder, minder, minder” te laten brallen.

  Ik reageer op bovenstaand stukje. Het enige verschil tussen Kristallnacht van Hitler en Wilders zou zijn dat Hitler niet minder, minder, minder heeft laten roepen.

  Mij lijken er zeer grote verschillen te zijn. Dus nogmaals, wanneer was dan de Kristallnacht in Nederland, want die heeft blijkbaar al plaatsgevonden?

  @K ’t Jong, ik zeg wat zinnigs en probeer de vergelijking door feiten te laten staven. Dat het je niet bevalt,is wat anders.

  Ik probeer er gewoon met een afstand naar te kijken en vraag waar die mening op gebaseerd is. Ik ben juist erg links, maar wel graag bij de feiten houden.

  Jammer dat een afwijkende mening niet welkom is.

 17. Ik zal even geduldig zijn en het uitleggen. Ik noem de kristallnacht, want de aanleiding was het feit dat er een joodse TERRORIST was. En en passant vermeld ik dat hier ook wel eens ruiten sneuvelen. Het is eigenlijk begrijpend leren lezen hoor. Mijn geduld is al weer op.

 18. Verder is statistisch bewezen dat Nederlandse jongeren met een Marokkaanse achtergrond relatief vaker in de criminaliteitslijstjes voorkomen. Niet met een Chinese of Indonesische achtergrond, maar Marokkaanse. Waar ligt dat aan?

  Dan kunnen we vergelijkingen gaan maken met de grootste massamoordenaar in de geschiedenis of verwijzen naar propagandafilmpjes, maar daar wordt het probleem niet mee opgelost. De oorzaken onderzoeken en oplossen, daar maak je stappen mee.

  Propagandafilmpjes maken is trouwens ook niet nodig, want de media hoeven alleen maar af te reizen naar Deurne of de kermis in IJmuiden.

  Dat is ook het verschil met de verzonnen criminaliteitslijstjes of propagandafilmpjes door de Duitsers. De criminaliteitslijstjes en media betreffende Marokkanen is niet verzonnen.

  Velen van jullie zal dit niet bevallen, maar is ook bedoeld om te prikkelen en over na te denken.

 19. Er is inderdaad geen verschil tussen het portretteren van bepaalde groepen mensen.

  Lekker labeltjes plakken maar zelf niet in een spiegel kijken. Wilders is wat dat betreft net als A. Hitler.

  Verder heeft Wilders niks met de joden. Hij misbruikt ze nu voor zijn doeleinde. Zijn voetvolk zit doodleuk op stormfront. Weg met links, weg met zigeuners, weg met joden, weg met niet blanken. enz. Getuigen ook de hitlergroeters (er is daar beeld materiaal van) op de PVV DEMO’s

  En Jolanda wat is het verschil tussen minder minder met Jude Raus! Werkelijk …

  Het heeft hetzelfde doel een groep uitsluiten. Dat Wilders niet bij machten is een heel volk te mobiliseren om daadwerkelijk pogroms te laten plaatsvinden. Althans nu nog niet.

  In Oost Europa en Griekenland Goude dagenraad groepen die de daad bij het woord voegen. Als jij werklijk links bent moet je nu heel goed op letten wat er gaande is en niet wegkijken.

 20. Ik wordt een beetje moe van mensen.

  En dan nog het vraagstuk milieu. Wilders heeft daar ook totaal geen plan noch oplossing voor. One issue en het daar dan ook nog eens bij het verkeerde eind hebben.

 21. @K ‘ Hart, gelukkig heb ik wat meer geduld. 🙂 Is wel een verbeterpunt voor je dan, want ongeduld m.b.t andere meningen en niet in discussie willen, is geen goede eigenschap.

 22. @Leon, wilders is getrouwd met een Joodse, Hongaarse vrouw. Dus ja, hij heeft er zeker wat mee…:-)

  Even googlen.

  Ik kijk zeker niet weg, maar probeer liever problemen die feitelijk zijn aangetoond op te lossen, dan het probleem uit te hand te laten lopen. PVV richt zich ook erg op gezondheidszorg, zeker Fleur Agema, de nummer 2 van PVV. Stemmen ook regelmatig mee met voorstellen van SP.

  Ben zeer geïnteresseerd in politiek, en volg debatten. Ook grote interesse in geschiedenis Eerste en Tweede Wereldoorlog.

  Waarom je moe wordt van mensen met een afwijkende mening, is mij niet duidelijk. Ik sta daar liever voor open.

  Maar het beste verder allemaal! Ga lekker slapen. Welterusten alvast

 23. Ik ben trouwens banger voor de VVD met hun asociale beleid t.o.v. ouderen dan voor Wilders t.o.v. marokkanen.

  Kabinet is actief bezig met het minimaliseren van verzorging voor ouderen en gehandicapten. Voor VVD vooral gaat het vooral om economisch productieve mensen. Nee, zeker niet wegkijken, maar dan ook alle hoeken meenemen.

  Maar goed, we dwalen af.

 24. “Verder is statistisch bewezen dat Nederlandse jongeren met een Marokkaanse achtergrond relatief vaker in de criminaliteitslijstjes voorkomen. Niet met een Chinese of Indonesische achtergrond, maar Marokkaanse. Waar ligt dat aan?”
  Nou, blijkbaar weet je het antwoord al. Laat me raden, aan hun cultuur soms? Of was het een open, onbevangen vraag over iets waar je benieuwd naar bent? Dan heb je hier misschien wat aan: http://tenk.cc/2014/03/marokkaanse-criminaliteit-bestaat-niet/.

 25. “Verder is statistisch bewezen dat Nederlandse jongeren met een Marokkaanse achtergrond relatief vaker in de criminaliteitslijstjes voorkomen. Niet met een Chinese of Indonesische achtergrond, maar Marokkaanse. Waar ligt dat aan?”

  Verder is statistisch bewezen dat blanke Nederlanderse mannen relatief vaker in de pedofielenlijstjes voorkomen. Niet met een Chinese of Indonesische achtergrond, maar Nederlandse. Waar ligt dat aan?

  Verder is statistisch bewezen dat blanke Nederlanderse mannen relatief vaker in de vermoord-eigen-gezin-inclusief-zichzelflijstjes voorkomen. Niet met een Chinese of Indonesische achtergrond, maar Nederlandse. Waar ligt dat aan?

  Tsja, wat mot je daar nou mee Jolanda?

 26. @ Joke Mizee, bedankt voor de link, ik kende het stuk al.

  Ik denk oprecht dat beter is om zaken open en eerlijk te benoemen dan het probleem te ontkennen of iedere keer te doen alsof het puur toeval is. Een paar dagen na Deurne las ik over oudere man die op begraafplaats overvallen werd. Dacht meteen: het zal toch niet/ als het maar niet…
  Ja, toch weer een Nederlandse jongere met Marokkaanse achtergrond.

  Ik zou hetzelfde benoemen willen als het om mensen met rood haar of flaporen gaat. Ook als ik zelf uiterlijke kenmerken zou hebben die in lijstjes voorkomen. Als mensen, die mijn uiterlijke kenmerken zouden hebben, steeds in criminele lijstjes voorkomen, straalt het ook op mij af. Hoe kan het voorkomen worden? Kan ik er misschien zelf wat aan doen? Waar ligt het nu toch aan??

  Het is gewoon heel zonde dat dit probleem een smet blijft werpen op de Marokkaanse cultuur. De goeden hebben zo te lijden onder de kwaden.

  We kunnen het steeds in de racistische hoek schuiven, afdoen als incidentjes, en het probleem weer bedekken, maar daar help je op de langere termijn niemand mee.

 27. @Joke Mizee, hieronder een link van interview met Diederik Samson, die bijna een jaar als straatcoach heeft gewerkt. Geen PVV’er, geen Wilders, maar een PvdA- kamerlid, die het in de praktijk heeft meegemaakt.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/15/pvda-kamerlid-samsom-ontzet-over-overlast-straattuig/

  Zal hier verder niet meer reageren. Jullie standpunt is duidelijk en ik denk ook dat het wederzijds is. Agree to disagree..:-)

  Ga nu weer eens proberen verder te slapen…:-)

 28. Oh ja Agema stemt nu ineens met de SP mee.
  Toen ze gedoogde stemde ze keihard met de VVD mee en zo heeft ze een miljard uit de awbz weggetoverd voor die fantastische 12000 handen aan t bed. En nu sier maken dat ze zo goed zijn voor ouderenzorg, slaap lekker.

 29. Jolanda, het gaat niet om nationaliteit of afkomst, het gaat om gedrag. Alles andere doet nauwelijks ter zake.
  Begrijp dat nou eens een keer.

 30. @Jan, het is een feit dat PVV relatief veel met voorstellen SP heeft meegestemd. Ik was ook verbaasd toen ik dat las.

  Naast Agema is Sadet Karabulut, van de SP, ook scherp op sociale zaken/ ouderenzorg. Ook goed in debatten.

  @cornelis, het gaat inderdaad om gedrag. Het is echter wel bewezen dat het gedrag van Nederlandse jongeren met Marokkaanse achtergrond problemen geeft. Dat heeft Diederik Samsom zelf ondervonden in zijn werk als straatcoach. Het blijkt nu dat straatcoaches en buurtvaders niet helpen. In plaats van ontkennen kunnen we beter proberen te bedenken wat wel kan helpen.

  Cornelis, ik begrijp wat er gezegd wordt, maar ik heb een afwijkende mening. Laten we dit gewoon respecteren. Dat doe ik ook.

  Het verbaast me om de onderhuidse irritatie uit jullie posts te lezen, terwijl ik soms alleen verwijs naar een artikel of feiten benoem.

 31. Iedereen mag van mij feiten benoemen, maar niet gratuit. Men moet zich afvragen wat men met feiten wil beargumenteren. Wilders e.a. zien in een Marokkaanse afkomst de oorzaak en negeren de afkomst van overige criminelen. De Marokkaanse afkomst is in zijn ogen dus belangrijker, ja zelfs doorslaggevend in de oplossing van problemen van jonge mannen met Marokkaanse afkomst. Je kan ze “terug” sturen naar het vermeende land van afkomst.
  Ik ben ervoor criminelen op te sporen en ze van een gepaste straf te voorzien. Als er overeenkomsten zijn aan te wijzen, kan er inderdaad onderzocht worden welke invloed dat heeft op de biografien van criminelen. In onderhavig geval kan dat bijvoorbeeld een aan de afkomst opgehangen sterk wij-gevoel zijn, al dan niet gevoed door uitsluiting door de maatschappij, bijvoorbeeld om racistische redenen.
  De overheid zou er goed aan doen zulke allesomvattende onderzoeken uit te besteden, niet alleen om de toekomstige jongeren (alle!) een eerlijkere kans te bieden, maar ook om Wilders e.a. de wind uit de zeilen te nemen.

 32. @Cornelis, goede post. Ja,. als het serieus onderzocht wordt en er aandacht aan besteed wordt, haal je Wilders de wind uit de zeilen.
  Eens dat Marokkanse afkomst niet doorslaggevend is, maar een overeenkomst.

 33. Ik word toch zo ontzettend moe van dat wijzen naar de zgn culturele achtergrond van crimineeltjes…echt strontziek van mensen die dat doen. Het is flauwekul en dient alleen maar om zichzelf beter te voelen. Het zijn crimineeltjes, waar hun voorouders vandaan kwamen doet er niet toe, maakt het crimineel zijn niet erger, slechter of anders.

 34. Daarom was mijn geduld na 1 minuut ook al op. Ik heb dit soort fluimen al duizenden keren zeer welwillend te woord gestaan en op een gegeven moment is het dus op.

 35. Ja, we moeten vooral ‘benoemen’ want dat maakt het duidelijk. Dit kotsmisselijkmakend argument wordt door iedereen gekopieerd. Ok, prima, ik accepteer het, al is het maar voor even dan. Want laten we eens even naar een ander gegeven kijken: in de zogenaamde ‘witteboordencriminaliteit’ zie je geen enkele dader van allochtone afkomst. Laten we dan eens benoemen welk probleem die veroorzaken: wegsluizen van miljarden en nog eens miljarden euro’s naar ‘weet-ik-veel-istan’. Wie gaat hen bij de kraag vatten? Wie gaat de schade die zij veroorzaken eens ‘benoemen’?

  Maar nee, we blijven kijken naar wat de TeleGatver en diens gelijken ons aan ons dagelijks leesbrood voeren, want dat is o zo waar. Ja ja, en dan veel en veel later roepen ‘Ich habe dass nicht gewusst’. Lazer toch op!

 36. @Ina Dijstelberge, nee, het doet er niet toe waar ze vandaan komen, maar het kan wel een aanwijzing geven hoe we het op kunnen lossen. Ik vind het heel jammer dat we dat zouden laten liggen

  @K ‘ Jong, geduld is een schone zaak. 🙂 . Waarom sta je zo slecht open voor andere meningen en verlies je zo snel je geduld? Jammer, de toon van reacties op mijn posts is over het algemeen geïrriteerd, op de laatste van Cornelis na.
  Waarom niet gewoon een discussie kunnen voeren of ingaan op feiten of op interview met ervaringsdeskundige? Spreken over fluimen vind ik een zwaktebod.

  @Wouter, je verwijst naar de Telegraaf. Gelukkig is dat niet mijn dagelijks leesvoer. Als link heb ik een interview uit de NRC neergezet. De fraude en corruptie, de zgn. witteboordencriminaliteit, wordt mijns inziens zeker wel benoemd en veel aandacht besteed. Denk dat dit ook heel moeilijk te bestrijden is doordat er aan de top een ons-kent-ons mentaliteit heerst en men elkaar niet aanspreekt of aangeeft.

  Zoals ik al eerder zei ben ik op dit moment banger voor dit kabinet met minimaliseren zorg voor gehandicapten en ouderen dan voor Wilders. Hoe er wordt omgegaan met ouderen, gehandicapten vind ik stuitend en ben van mening dat door deze bezuinigingen mensen voortijdig zullen overlijden.

  Het valt me wel op dat op dit forum mensen niet openstaan voor een andere mening. Men spreekt over een fluim, wordt kotsmisselijk enz. Als het de bedoeling is dat iedereen dezelfde mening heeft, maak er dan geen openbaar forum van, maar een besloten groep.

  Iedereen kan van elkaar leren en soms kan je door een bepaalde invalshoek een ander inzicht krijgen. Dat geldt evenzeer voor mij als voor jullie.

 37. @Jolanda, mooi nietszeggend verhaal vanwege het bewuste(?) verzwijgen van de meest frappante Drieenheid van onze Maatschappij tegenwoordig – het Syndroom dat Nederland heden kenmerkt: Xenofobie-Racisme-Discriminatie waartegen elke betoog ter controle gehouden moeten worden.

  Daar zwijg je in alle talen over.

 38. Oeps, was ik bij vergeten – Jolanda heb je een verklaring voor het feit waarom Westerse mannen, specifieker Nederlandse mannen zo vaak bij de pedofilie circuits, kringen, daden wereldwijd betrokken zijn, terwijl zo weinig gedaan is om dit verschijnsel te onderzoeken en zonodig te doen straffen?

  Het heeft werkelijk gigantische proporties tot aan cultuur syndroom toe.

 39. Nexus, vergeet de “familie-drama’s” niet.
  En, oh ja, 75% van de leden van motorclubs hebben een strafblad. Laten we dat vooral benoemen.
  En de gedragingen van Wilders vertonen steeds meer parallellen met die van de nazi’s, om maar weer een beetje OT te komen. Ik benoem maar even.

 40. @nexus, natuurlijk bestaat racisme, discriminatie enz., maar mijns inziens wordt dat tegenwoordig veel te gauw gezegd.

  @cornelis, benoem wat je wilt. Waarom heb je er toch zo’n moeite mee als dingen worden gezegd? Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Krampachtig zaken onder de pet houden, heeft meestal een averechts effect.

 41. @nexus, natuurlijk bestaat racisme, discriminatie enz., maar mijns inziens wordt dat tegenwoordig veel te gauw gezegd.

  @cornelis, benoem wat je wilt. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Krampachtig zaken onder de pet houden, heeft meestal een averechts effect.

 42. @nexus, ik weet over straffen of daders m.b.t. pedofilie te weinig om daar iets over te kunnen zeggen. Als daar inderdaad in verhouding heel veel Nederlandse mannen bij betrokken zijn, moet dat zeker goed onderzocht en gestraft worden!!
  Pedofilie is walgelijker dan walgelijk.

 43. Nou, lees nog ’s een keertje wat je zelf net geschreven heb en dan ga je het bewijs ontdekken dat er inderdaad in Nederland met twee maten wordt gemeten. (Overigens structureel onderdeel van het XRD probleem).

  Daar gaat het in wezen om.

 44. Voorbeeld: “….mijns inziens wordt dat tegenwoordig veel te gauw gezegd.” (Wat betekent ” te gauw”?)

  Misschien moet je wat vaker Karpuul.nl raadplegen omdat er hier dito problematiek is zeker vaak goed toegelicht geweest.
  Wie zoekt, zal het vinden.

 45. “Waarom heb je er toch zo’n moeite mee als dingen worden gezegd? Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Krampachtig zaken onder de pet houden, heeft meestal een averechts effect.”
  Ja, nu verlies ik mijn geduld ook wel wat.
  Lees mijn posts nog maar eens door, ik heb geen zin mezelf te jerhalen.

 46. Droom ik? Gebeurt er eindelijk iets van overheidswege?
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22605801/___Afkomst_jeugdcrimineel_irrelevant___.html
  En nu nog de vraag beantwoorden, waarom jongeren van Marokkaanse afkomst zo vaak in contact komt met politie en justitie. Ligt dat aan de jongeren? Gezien dit onderzoek denk ik van niet, maar dat zou ik graag officieel vastgeschreven zien staan.

  Edit: zie ook hier voor de conclusie en een link naar het lijvige rapport. http://www.politieenwetenschap.nl/index_1280.html

  Heren Wilders, Asscher, Spekman en Samson, let u even op?

 47. @Ina, daarom is mijn stelling dat we steeds met een chronisch cultureel gebonden XRD (xenofobie-racisme-discriminatie) probleem te maken hebben.

 48. Voor zover ik iets van mensen begrijp ( het is mijn vak niet ), kun je voor “Marokkaan” elke andere bevolkingsgroep invullen, net als voor “Nederlander”.
  Het gaat om de verhoudingen. Ik lees net dat Amerikaanse indianen meer dan 2x zo vaak betrokken zijn bij geweldsmisdrijven dan de gemiddelde Amerikaan.
  Dat geeft wel te denken over oorzaken en mogelijke oplossingen. ( terugsturen naar India ??? )

 49. @Ina Dijstelberge, vele figuren, zoals Jolanda, klinkt ook stigmatiserend. 🙂 . Ben gewoon een persoon hoor, alleen met een andere mening. Dan wordt het in de xenofobische hoek gegooid. De toon is dat jullie erg tegen discriminatie en voor tolerantie zijn, maar een afwijkende mening wordt hier eigenlijk niet getolereerd. Jammer eigenlijk en misschien ook wel eens een spiegel om over na te denken.

  Verder verliest iedereen ook steeds zijn geduld, wat ook wel amusant is om te lezen. Ongeduldig omdat een mening je niet aanstaat? Dat is wel erg kinderachtig.

  Ik heb nergens gezegd dat er een heilig causaal verband is tussen etniciteit en criminaliteit. Mijns inziens zijn er wel meer problemen met Nederlandse jongeren met Marokkaanse achtergrond. Er is niet een 1-op-1 verband, uiteraard niet.

  De meningen zijn duidelijk. Deze respecteer ik wel en zal geduldig 🙂 de links bekijken. Ga nu weer even verder genieten van mijn vakantie.

 50. @Jolanda:
  Ik word ook vaak moe van rechts.
  Rechts debatteert niet. Het verkondigt een boodschap. Die boodschap probeert het te verspreiden door hem eindeloos te herhalen, herhalen, herhalen, herhalen, herhalen, herhalen, herhalen…..
  Ik ken bijvoorbeeld een blogger die om de paar dagen vrijwel hetzelfde verhaaltje schrijft. Daar reageren mensen op, die mensen krijgen een emmer stront over zich heen, maar op de argumenten gaat hij niet in. Zelfs als iemand het sluitende bewijs levert dat hij een rekenfout heeft gemaakt. Zijn strategie is dan, om zich in stilte te hullen. En een dag later, klokslag 7 uur, schrijft hij gewoon weer hetzelfde. Maand in maand uit.
  Het gaat er kennelijk niet om wie er gelijk heeft, maar om wie de meeste lezers bereikt.

  Het is niet geheel toevallig dat “reclame” is uitgevonden door rechts.
  Je zou kunnen menen dat zowel links als rechts die methode gebruikt, maar ik ben van mening dat rechts meer gebruik maakt van het eindeloos herhalen van dezelfde boodschap, terwijl links probeert het debat te winnen. Zonder goede argumenten kun je immers een debat niet winnen, dus de verliezer hanteert een andere strategie.

  De Volkskrant had ooit VKblog, en dat was veel meer open dan bijvoorbeeld de reactieruimtes van de Telegraaf, Elsevier of GeenStijl. The Post Online werpt ook duidelijk een drempel op voor mensen die willen reageren.
  Wat je ook vaak ziet, is het inzetten van zoveel mogelijk grof taalgebruik om de mensen die echt wat te melden hebben af te schrikken. Je kan duidelijk zien dat grof taalgebruik op “rechtse” podia meer wordt ingezet dan op linkse. Ook dat is een teken dat “rechts” minder argumenten heeft dan “links”, want verschil in intelligentie kan het niet verklaren. Uit onderzoeken blijkt dat dat verschil er niet is.

 51. @knutselsmurf, goede post.

  Ben het met je eens over herhalen, herhalen rechts. Er bestaat een interessant boekje over taalgebruik Wilders, waarbij dit wordt geanalyseerd en verklaard. Her framen van bepaalde zaken etc. Rechts heeft een veel grover taalgebruik ja, hoewel ik denk dat op internet mensen zich anoniemer voelen en dus maar van alles schrijven. Reacties Nujij.nl moet je ook maar eens lezen, soms schrikken. Dan ben ik een engeltje. 🙂

  Ben zelf richting SP, vooral omdat ze opkomen voor de zwakkeren in de samenleving. Ja, soms heb ik wel een afwijkende mening. 🙂

 52. Jolanda, weet je zo de titel van dat boekje over de retoriek van Wilders? Auteur(s)?

 53. Verder is statistisch bewezen dat blanke mannen vaker empathieloze klootzakken zijn die banken failliet laten gaan die dan door – ook weer statistisch bewezen – evenzo blanke empathieloze klootzakken uit de politiek overeind gehouden worden met geld dat en middelen welke van de armsten – ook weer statistisch bewezen – die vaak niet-blank zijn. Verder is statistisch bewezen dat die door empathieloze klootzakken bijna op de fles gegane banken die dan door empathieloze – ook statistisch bewezen – blanke klootzakken uit de politiek gesteund worden ten koste van de armsten die – statistisch bewezen – vaak niet blank zijn en veel empathisch vermogen bezitten de aanstichters en grootste profiteurs zijn van allerlei oorlogen waarin – statistisch bewezen – de meeste slachtoffers niet-blanke, arme sloebers zijn. Dus Jolanda, als je nou met grote mensen mee wil praten, zorg dan dat het ergens over gaat. Als ik jouw stompzinnige gezwatel wil horen kijk ik wel naar ‘P&W’ of ga ik ‘Trouw’ en de stukjes van Elma Drayer lezen ok?

 54. @ Jolanda Nogmaals die Marokkaanse achtergrond is net zo relevant als het hebben van X-benen.
  Het benoemen heeft dus geen enkel ander doel dan het stigmatiseren van hen die niet zo zijn als jij.
  Helaas voor jou zijn het gewoon Nederlandse jongeren en de grootste problematiek die ten grondslag ligt aan crimineel gedrag is de sociaal economische situatie. Dat is altijd zo geweest overigens. Helaas is dat door de achterlijke focus op etniciteit geheel uit het zichtveld verdwenen.

  En dit is geen mening maar gebaseerd op feiten die uit allerlei onderzoek naar voren zijn gekomen.

  Een mening heeft geen enkele waarde in deze.

 55. “Een mening heeft geen enkele waarde in deze.”

  Inderdaad en wordt tevens als afleidingsmanoeuvre gebruikt tegen de goed beargumenteerde positie.

  Goede vakantie, Jolanda.

 56. @ralphvandergeest, als ik met de grote mensen mee wil praten…? 🙂 ik ben 44, is dat oud genoeg? 🙂
  …en stompzinnig gezwatel….kom op zeg. Je kunt het er niet mee eens zijn, maar kan je ook gewoon op een normale manier vermelden.

  @marc, titel is ‘de woorden van Wilders en hoe die werken’ . Even gekeken op Bol, want wist titel ook niet meer. Wel interessant boekje. Dan analyseren ze de trucjes, het framen, met veel voorbeelden.

  @nexus, Ina Dijstelberge, iedere mening is van waarde. Ben echt verbaasd over zo’n opmerking. Jullie waarheid en mening zou de enige echte waarheid en mening zijn?? . Kom op, ik heb jullie hoger zitten dan dat

  @Le Roi danse ik ben niet raar, maar heb een andere mening dan jij. Dat is het enige verschil. Ik vind SP goed en consequent opkomen voor zwakkeren. Sadet Karabulut is een talent en goed in debatten.

 57. @Ina Dijstelberge, je schrijft dat het helaas voor mij Nederlandse jongeren zijn, maar ik heb zelf steeds gesproken over Nederlandse jongeren? Ik begrijp niet wat je bedoelt?

  Voor mij zijn het Nederlandse jongeren, alleen met een Marokkaanse achtergrond, en dat hele idee van terugsturen vind ik ook absurd. Heb alleen aangegeven dat ik denk dat de Marokkaanse achtergrond wel van belang is en een key/ overeenkomst voor oplossingen.

 58. Jongens, het moet uiteindelijk van mijn hart af dat ik net als Jolanda, Geert de Verlossen en Martin jeweetwelwie denk dat de Aarde helemaal plat is en dat ik met mijn onvervreemdbare recht op mijn eigen mening mag telkens weer eisen dat dit feit elke dag op Onze radio en televisie onophoudelijk verkondigt wordt.

  Oef, dat lucht op.

 59. @Jolanda – mei 10th, 2014 at 10:13 am, je lult fact-free en dus is het stompzinnig gezwatel. Maar dat je ‘richting SP’ bent, verklaart een boel: fact-free lullen – dus stompzinnig zwatelen – is daar ook aardig in zwang. Wat Le Roi zegt: daar zitten meer rare lui.

 60. @nexus, ralphvandergeest, waarom maken jullie er geen besloten groep van in plaats van een openbaar forum? Jullie willen blijkbaar alleen maar mensen met dezelfde meningen in jullie eigen clubhuis.

  Ieder mens heeft recht op zijn mening. Dat geldt voor jullie, voor mij en voor iedereen. Een mening afdoen als stompzinnig gezwatel en fact-free lullen heeft totaal geen toegevoegde waarde. Jullie mening is niet de absolute waarheid en sarcastisch worden als iemand niet jullie mening deelt, is niet mijn manier van discussiëren. Ik blijf gewoon beleefd, dus verwacht ook hetzelfde fatsoen terug. Een fatsoenlijke discussie tussen volwassenen.

 61. @Jolanda, joh wat ben handig zeg, je schrijft eerst en dan pas ga je lezen over wat je schrijft.

  Scheelt tijd natuurlijk.

 62. @jolanda, waarom ben je steeds zo boos? Ik heb al toegegeven dat faxt-free en ongeargumenteerde meningen van uiterst belang zijn omdat daarmee uiteindelijk vastgesteld kan worden dat de Aarde plat is.

  Dit is mijn mening. Moet je niet boos op worden.

 63. @nexus, volgens mij had ik me aardig aan de regels gehouden, behalve dan jullie, jullie….:-)

  Verder ben je nu aan het zuigen en dat mag niet volgens de regels…..:-)

 64. Boos, welnee, totaal niet. Waarom zou ik boos zijn? Voor het geval iemand zou twijfelen, heb ik bij laatste reactie zelfs nog smiley’s neergezet.

  Ieder heeft zijn eigen mening en standpunten en daar heb ik geen moeite mee.

  Ik vermoed dat het beginnen over boos zijn bedoeld is om me uit de tent te lokken, maar dat werkt bij mij niet. 🙂

 65. Het is goed dat jij geen moeite mee heb met het standpunt dat de aarde plat is net als met de standpunt van Wilders dat hij geen probleem met buitenlanders/allochtonen heeft. Of dat “Hitler links was”. Met of zonder smiley.

  Ons land is een gidsland en jij maakt het zeer helder dat onze standpunten belangrijker zijn dan de algemeen bekende wetenschappelijke feiten. Of de mening van de rest van de wereld over ons.

  Tevens bespeur ik enige rancune in je speech omdat je ons vraagt een besloten forum te maken daar waar we iedereen accepteren die mee doen wil, doch de kleine prijs is dat standpunten moet aanhoren die de onderbuik zeker pijn gaan doen.

  Het is goed dat je hier blijft hangen, ga je veel meer leren dan in de gecontroleerde media.

 66. @nexus,
  Je leest dingen in mijn reacties die er helemaal niet zijn. Geen moeite met standpunt dat aarde plat is, over Wilders en Hitler links is? Heb ik niet gezegd.

  Ik gaf een besloten forum aan omdat er geirriteerd wordt gereageerd als iemand andere standpunten heeft, terwijl het toch gewoon een discussieforum is. Diederik Stapel had ook wetenschappelijke feiten en onderzoeken spreken elkaar soms tegen. Ik neem niet alles klakkeloos aan of accepteer dingen. Misschien door schade en schande wijs geworden?

  Wat betreft de mening van de rest van de wereld over ons: je verwijst vermoedelijk naar de uitspraak van de Duitse rechter. Volgens Nederlandse wetgeving is van deze asielzoeker zijn verhaal gecheckt en er is vervolgens geconcludeerd dat deze onvoldoende grond geeft om hier te mogen blijven. Hij was dus uitgeprocedeerd. Nederland hoeft hem vervolgens niet meer te onderhouden omdat het de bedoeling is dat hij weggaat.

  Ik heb ooit bij Vluchtelingenwerk gewerkt en het is nu eenmaal zo dat er economische asielzoekers zijn. Mensen wiens leven in gevaar is, zijn welkom. Dat is ook het Vluchtelingenverdrag, asielzoekers opnemen wiens leven gevaar loopt. Om daar genoeg ruimte voor te houden, is Nederland genoodzaakt om kritisch naar de verhalen te kijken en asielzoekers die hopen op een beter leven, maar wiens leven niet in gevaar is, te weigeren.

  Hoe naar dat ook is, het is de enige manier om de echte asielzoekers te kunnen blijven opnemen. En degenen die echt gevaar lopen, zijn wat mij betreft ook van harte welkom.

  Dit antwoord zal ongetwijfeld niet in goede aarde vallen, maar dat is dan maar niet anders.

  Er is totaal geen sprake van rancune tegen wie dan ook van de site of welke mening dan ook. Ik sta open voor iedere mening/ standpunt dan ook. Dat mis ik wel op deze site en dat vind ik jammer en dat meen ik oprecht.

 67. @Nexus, ik wil het graag verder hierbij laten. Ga niet meer reageren op je reacties.

  Meen oprecht dat ik het jammer vind dat andere standpunten niet welkom zijn en meteen afgeschoten worden. Sommige topics open ik niet eens, omdat eigenlijk al duidelijk is hoe er gereageerd wordt. Ons-kent-ons is wel heel comfortabel, maar soms is het ook nodig om uit je comfortzone te komen en naar elkaar te luisteren. Ik luister en lees jullie reacties. Als ik aanleiding zie om een mening aan te passen, schroom ik ook niet om dat te doen.

 68. Mijn dank, @Jolanda.

  Doch is het je gelukt aan het eind mij in verwarring te brengen met je volgende opmerking: ” Ik luister….jullie reacties”.

  Zou ik niet weten wat dat betekent.

 69. Overigens (durf ik ineens namens de respectabele redactie te praten, hoop op genade) ben ik zeker dat een goed overwogen artikel van je hand, zal zeker zijn plaats op Krapuul.nl kunnen vinden.

  Dus ben jij aan de beurt.

Reacties zijn gesloten.