Hulde aan Nourdine Tighadouini

De voorloper van GeenStijl
De voorloper van GeenStijl

Nourdine Tighadouini is columnist.

Maar in de eerste plaats is hij Nederlands staatsburger en dat betekent naast een aantal wettelijke verplichtingen dat hij ook een aantal wettelijk vastgelegde rechten heeft zoals iedereen die heeft.
Eén van die rechten die hij heeft is het recht om zijn mening te uiten over dat wat hem bezighoudt.
Nourdine heeft het recht zijn mening niet alleen te uiten maar ook om dat te doen zónder dat er vervolgens een regelrechte haatcampagne tegen hem wordt begonnen door diegenen die zich kennelijk op hun lange, extreemrechtse teentjes getrapt voelen.

Op 30 april j.l. liet Nourdine in een goed gefundeerde brief in het Parool weten dat wat hem betreft de haatsite (mijn kwalificatie) GeenStijl – net als de eruit voortgekomen racistische hufteromroep POWNed onderdeel van de Telegraaf Media Groep – eens langs de meetlat van het Openbaar Ministerie gelegd zou moeten worden.
Nourdine beschrijft hoe GeenStijl consequent in denigrerende termen schrijft over alles en iedereen die om wat voor reden ook niet in het wereldbeeld van de site past.
Daarbij druipen het ontmenselijken van tallozen, het racisme en de onverdraagzaamheid er vanaf.
Tevens gaat één en ander gepaard met een leedvermaak over andermans ellende die een SS’er in een concentratiekamp nog zou doen huiveren.

Zo heeft Dam-schreeuwer Annabel Nanninga, zo’n trut die net als ‘arabist’ Hans Jansen helemaal niks kan dat in de verste verte ook maar enigszins nuttig is en voor mensen ook maar van enige betekenis kan zijn in gunstige zin en derhalve haar onderkomen heeft gevonden bij een site waar ze haar stompzinnige haat en rancune kan botvieren, het over ‘dobbernegers’ als mensen uit Afrika op een verschrikkelijke manier aan hun einde komen in de Middellandse Zee.

Het hele verdienmodel van GeenStijl is gebaseerd op haat en op zijn minst op verbaal geweld.
Haat en lekker risico-loos trappen naar diegenen die zich niet of nauwelijks kunnen verdedigen. Manon Thomas kan erover meepraten evenals Trudy Prins, destijds voorzitster van Stivoro.  De laatste moest onderduiken nadat ze door de pieces of low life van GeenStijl die van mening zijn dat overal en altijd ongelimiteerd kunnen paffen heilzaam is voor lijf en geest voor ‘unerwünscht’ was verklaard in de Nieuwe Orde die sinds schreeuwlelijk Fortuyn gepropageerd wordt. Het zijn exact dezelfde praktijken van het nazi-schotschrift ‘der Stürmer’ van Julius Streicher die onder ander vanwege zijn manier van spreken en schrijven is aangeklaagd en veroordeeld wegens misdaden tegen de menselijkheid.

De moreel en geestelijk gemankeerden van GeenStijl lijden niet alleen aan een volstrekt ontbreken van enig moreel kompas, ze lijden – en misschien wel juist vanwege het ontbreken van enige moraal – tevens aan grootheidswaanzin.
Nogmaals Nanninga, dit keer in reactie op het feit dat de bruine walm die over Nederland hangt ook in het buitenland op begint te vallen en de Raad van Europa noopte tot het schrijven van een zeer kritisch rapport over hoe Nederland omgaat met het verschijnsel racisme:

“Sterf, Europese betuttelbaasjes, sterf. Met jullie moreel kolonialisme. We geven geen fuk, wij benoemen en bespotten het oeverloze gezeik van de booslims, de jengelfeministen, de humorloze kinderfeesthaters en al het andere chronisch verongelijkte gespuis zoals wij dat willen. Dit land is ons land.”

Nee! Dit is het land van GeenStijl en de aanverwante mentaal ontspoorden zeer zeker niet.
Dat denken ze alleen maar omdat ze bij hun haatzaaierij, hun imbeciele hersenspinsels en angstvisioenen over samenzweringen door ‘communistisch-islamitische negers van de fascistische EUSSR’ nooit enig tegengas ondervonden.
Sterker nog: er waren er zelfs die de gewoonte van het dehumaniseren van mensen overnamen zoals de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (what’s in a name) Lodewijk Asscher die spreekt in verband met mensen van elders over ‘dijkdoorbraak.’
Weer anderen noemden GeenStijl in een volstrekt stupide stuk zo ongeveer het geweldigste dat Nederland op het gebied van de vrijheid van meningsuiting was overkomen sinds Spinoza.
Dát maakt dat de nazaten van Streicher menen dit land als ‘ons land’ te kunnen beschouwen: omdat ze geen tegengas krijgen, omdat hun vunzige praktijken zelfs door ministers worden overgenomen en omdat ze de hemel in geprezen worden door redacties van kranten waar men de weg al lang kwijt is.
Het is naast Peter Breedveld van “Frontaal Naakt” en een klein handjevol anderen met hun openlijke afkeer van GeenStijl en aanverwante drek de grote verdienste van Nourdine Tighadouini dat hij GeenStijl met zijn brief in het Parool te verstaan heeft gegeven dat dat ‘ons land’ van GeenStijl op helemaal niets gebaseerd is.
Ongeacht wat of het OM er al of niet nog over gaat zeggen.
Daarom Nourdine, hulde aan je moed en twijfel er niet aan dat je wat ons betreft niet alleen staat.

20 gedachten over “Hulde aan Nourdine Tighadouini”

 1. GeenStijl, de nazi trog van rechts Nederland. Nanninga? De prevelpijpster van GeenStijl.

 2. Terecht dat ze die luie werkeloze hashrokers van Krapuul eens hun uitkering afpakken. Zet ze maar aan de lopende band.

 3. Petur. En zelfs zijn naam kan die hashroker niet spellen. Goed plan idd ga eens werken i.p.v. een WWB uitkering te genieten. Links heeft al genoeg voor amoebes zoals jij gedaan.

 4. Heel mooi. Geenstijl dacht dat ze er waren door af en toe een kritisch stukje over Wilders te schrijven om vervolgens rustig verder te gaan met discrimineren. Ik hoop dat het voor de rechter komt.

 5. @Jan, van mij hoeft het niet voor de rechter te komen. Maar als Nourdine dat wil: prima. Wat voor mij telt en waarom ik Nourdine prijs is het feit dat hij één van de slechts heel weinigen is die met open vizier (en ik kan het niet genoeg benadrukken: dat vergt moed in dit land van bruine misbaksels en onderkruipsels) een zich onkwetsbaar achtende bende drek dat meent dat het zijn gang maar kan gaan met zijn mensenverachtende vunzigheden de wacht aan heeft gezegd. Kijk ook maar even hier voor een opsomming van wie er allemaal zwegen toen onze J vd Heuvel te grazen werd genomen en deze site het moest ontgelden van de zelfbenoemde ‘helden van het vrije woord’:http://www.krapuul.nl/overig/blog/154567/waarom-geenstijl-dood-kan-vallen-en-radio-1-een-kutzender-is/

 6. “en ik kan het niet genoeg benadrukken: dat vergt moed in dit land van bruine misbaksels en onderkruipsels)” hardcore racisme en het aanwijzen van minderwaardige mensen “een zich onkwetsbaar achtende bende drek dat meent dat het zijn gang maar kan gaan met zijn mensenverachtende vunzigheden” wat een jij-bak, het hele artikel kan copy-paste op GS of welke hate-site ook ( jouw kwalificatie). Met de beschimpingen en Godwins in dit stukje kan ik er geen waardig antwoord op GS in herkennen, eerder iets waar Nourdine ook aangifte van kan doen.

  Wel knap om met zo’n balk in je oog die splinter bij een ander te vinden.

 7. haagse b

  Laat me raden, u woont in Duindorp! Oh nee, bestaat niet, u kunt een beetje schrijven.

 8. @Links

  Scheer jij nu even alle Duindorpers over een kam? Walgelijk.

 9. Denk je echt dat Links kapper van beroep is?

  Die hebben zeker dan meerdere kammen.

 10. Sinaasappel

  Ja, en of ik dat doe! Heb jij van tuigdo….pardon Duindorpers protestuitingen gehoord over het neo nazi gedrag van mede Duindorpers?

 11. @Cornelis

  Ik begrijp dat het je niet uitkomt en dat de mensen die ‘hulde’ roepen voor deze meneer Tighadouini nu ook door de grond willen zakken.. Ik promoot geen discriminatie maar … wel sportief blijven, Cornelis :o)

 12. Die Tighadouini, die deugd wel. Dat heb ik in zijn ogen gezien. Wat Wilders kan, kan ik beter.
  En nee, ik wil niet door de grond zakken. Tighadouini’s stuk vind ik goed en ik blijf het er mee eens.

 13. Eerste reactie geplaatst, dit krijg ik; wel/ niet een Duindorper ( in deze context synoniem met analfabeet en neonazi) en moet me verantwoorden voor Duindorpers. Waarom? Relevantie? (@links; lees ook even over het toewijzingsbeleid van Vestia tijdens het nazificeren, inspirerend artikel)
  Gebaseerd op alleen mijn nick en reactie zulke vooroordelen? Respect hoor, ooit hoop ik in uw schaduw te mogen staan.(:[)

  Dit platform vindt zich beschaafder dan GS maar ik zie alleen op deze pagina bakken zinloze schuttingtaal, Godwins en ad homini, gelardeerd met autenthieke nazipropaganda. Schokkend!
  Ik ben geen GS-er (want wil me niet door registratie verbinden aan die toko) maar ik vind Krapuul geloof ik verder van het padje. GS weet tenminste dát ze het doen.

  Inhoudelijk helaas geen reactie, laat maar.

  Alvast eet smakelijk.

 14. haagse b

  Ik merk dat jij ook de verzamelde werken van Jozef Goebels hebt bestudeerd! Net als je compaan Martin B. Ja zeker, de Martin B. van die nazi vereniging PVV. Overal een semi intellectuele draai aan geven maar in feite gewoon nazi propaganda uiten!

 15. ?
  Op wie reageer je nou, op mij?
  Kan ik mezelf herhalen dat een discussie argumenten bevat maar begrijpend lezen is al een brug te ver, laat staan dat je voutloos kan schrijven;) Laten je ouders of mentor het maar niet zien, online pesten en echolalie van militante figuren.

  Over en sluiten.

Reacties zijn gesloten.