Boko Haram en de CIA

mobamagirlsToen de Oekraiense crisis zich ontvouwde was er een frame van ´honger naar vrijheid en democratie´ nodig om de westerse coup te legitimeren. De mainstream media speelden hierin hun klassieke rol. Het feit dat westerse leiders protesten steunden tegen een volgens westerse normen democratisch gekozen president was blijkbaar een normaal gegeven.  Maar de duistere krachten van deze wereld zijn niet van gisteren. Zij zijn zich bewust van het feit dat mensen zich steeds minder aantrekken van de gevestigde media en dat internet een steeds belangrijker rol speelt. Ook op sociale media dient dus een strijd te worden gewonnen.

Plots dook het filmpje I´m Ukrainian op en het werd gretig gedeeld. Binnen no time was het een aantal miljoen keer bekeken. Mijns inziens riekte het direct naar propaganda, hetgeen later ook werd blootgelegd door mensen die de moeite namen de herkomst van het filmpje na te gaan.  Wat bleek, de Council of Foreign Relations had de hand in het filmpje. Voor mensen die de Council niet kennen wil ik aanraden hier wat over te lezen.

Propaganda moet de emoties van mensen aanspreken. In dit geval werd gekozen voor een mooie jonge vrouw. Wat overigens wel vaker de ideale keuze lijkt. Zo werd men overtuigd van de Eerste Golfoorlog door een mooi jong huilend meisje dat de wereld een verhaal vertelde over Iraki’s die baby´s uit couveuses haalden en op de grond smeten om daar op de koude grond te laten sterven. Het was een verzinsel uit de koker van een PR-bureau.

Keer op keer wordt u voor de gek gehouden met dit soort verzonnen of in scène gezette gebeurtenissen. De Amerikanen zijn er het best in. Zij zijn ook degenen die het meest van zulke false flags gebruik moeten maken omdat zij omwille van hun empire nou eenmaal landen moeten binnenvallen en vernietigen. Maar u moet dan telkens wel geloven dat het gaat om het welzijn van de mensen, freedom and democracy.

Een andere tak van sport van de duistere krachten is het oprichten en steunen van terroristische organisaties die voornamelijk chaos en daarmee controle als doel hebben. Ik hoop dat u het al weet, maar voor de volledigheid: ook Al Qaida is een product van de CIA en vandaag de dag worden de islamitische terroristen, bijvoorbeeld in Syrië, volop gespekt met training, wapens en geld. Ook de fascistische horden die momenteel huishouden in Oekraïne hebben korte lijntjes met de groten van deze aarde.

Niet zelden worden bovengenoemde tactieken in een samenspel gebruikt. Zo werd na de Tweede Wereldoorlog Italië opgezadeld met Operatie Gladio, een door de CIA en NAVO gesteund terrorisme-netwerk dat aanslagen pleegde om deze vervolgens in de schoenen te schuiven van links. Zo werd een enorm krachtig links kapot gemaakt. Het imago was kapot, maar het secundaire doel was wel degelijk om mensen ook echt angst aan te jagen. De bevolking had geen andere keus dan te kiezen voor de gehate staat om te zorgen voor hun veiligheid.

Telkens opnieuw worden deze smerige spelletjes als incident bekend. We weten het dus allemaal wel. Maar we denken iedere keer dat het iets van het verleden is en trappen vervolgens weer in de nieuwe propagandageintjes van diensten die hier tientallen jaren uitgebreid onderzoek naar hebben gedaan.

Vandaag rollen we weer in zo´n nieuw spelletje. 200 ontvoerde meisjes, christelijke meisjes welteverstaan. Verschrikkelijk naar. We krijgen uitgebreide informatie over wat de ontvoerders allemaal met ze gaan doen, dit vertellen de ontvoerders zelfs op beeld. Boko Haram is een boze moslimsekte dus we hebben ons plaatje meteen compleet. De actie die volgt, namelijk #bringbackourgirls, gaat als een tierelier op het net. ´Zelfs´ prominente Amerikaanse politici tonen zich met een bordje met de betreffende tekst. Zinloos? Wel voor de 200 meisjes, niet voor de duistere krachten.

Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Frankrijk hebben hulp aangeboden. De VS en Frankrijk voeren al langer een uitgebreide oorlog in Afrika, oh nee sorry, ik bedoel vredesmissies. Om verschillende redenen. Grondstoffen, strategisch en vooral de angst om de slag van China te verliezen, dat geen oorlog voert om olie, maar investeert in bijvoorbeeld infrastructuur. De Amerikanen snappen dat niet, die kennen alleen oorlog, daar is het land groot mee geworden. Nigeria is zo´n land dat investeringen ontvangt van China en een gevaar vormt voor de hegemonie van de VS in Afrika. Dus Nigeria moet kapot. Chaos en ellende, dat is een voorwaarde voor de VS (en Frankrijk) om in te kunnen opereren. Daarom heeft de CIA de banden met Boko Haram maar eens goed aangehaald.

Brzezinski, de belangrijkste adviseur van Obama en diens absolute held, is er helemaal niet geheimzinnig over: “A divided and warring Nigeria ultimately serves the interests of the United States.”.

Maar zolang de wereld die flauwekul blijft slikken als zoete koek, is geheimzinnigheid ook helemaal niet nodig.

[Referentie en illustratie, goed te lezen bij aanklikken, door redactie aangevuld].

8 gedachten over “Boko Haram en de CIA”

 1. Prima artikel!

  Dus #BringBackOurGirls betekent eigenlijk #SafeguardOurOil en #KeepChinaAwayFromOurOil.

  Maar mensen trappen er steeds weer in, inderdaad. Het patroon is iedere keer weer hetzelfde: er gebeurt ergens iets, opeens duikt er een nieuwe terroristische groep op en die heeft uiteraard banden met Al Qaida, de Yanks snellen erheen om hulp te bieden (vind je het gek met 155 legerbases overal in de wereld). En waarachtig, voor men het weet ligt er een vloot van de Yanki’s in de buurt, snellen gevechtsheli’s en jagers er in rap tempo heen, doen een Operation Free The Population and Bring Democracy for the Poor, en klaar is Kees.

  En iedereen trapt er gewoon weer in. Hoe dom kun je zijn? Niemand die zich afvraagt hoe je met 155 legerbases in de rest van de wereld, de vrijheid van je eigen volk waarborgt? Lazer toch op, joh!

 2. Voor mij geen nieuws, maar goed betoog, uitstekend samengevat. Ik heb de complete Gladio serie van de Zwitserse onderzoeker Ganser op mijn schijf staan:
  Nederland wordt daarin ook behandeld:
  Les armées secrètes de l’OTAN (XI) ‘La Guerre secrete aux Pays Bas.
  par Daniele Ganser

  2. « Quand le Gladio fut découvert dans les États européens… »
  3. « Gladio : Pourquoi l’OTAN, la CIA et le MI6 continuent de nier »
  4. « Les égouts de Sa Majesté »
  5. « La guerre secrète, activité centrale de la politique étrangère de Washington »
  6. « La guerre secrète en Italie »
  7. « La guerre secrète en France »
  8. « La guerre secrète en Espagne »
  9. « La guerre secrète au Portugal »
  10. « La guerre secrète en Belgique »

  Ganser is te vinden bij http://www.voltairenet.org/ onder de rubrike ‘dossiers’.

  Wat betreft de de-stabilisatie van Nigeria is het ‘hogere’ doel inderdaad om China uit Afrika te verdrijven. In Lybia was China ook actief met ongeveer 50 000 uitgezonden krachten. Allemaal terug naar huis. Landen als Kenia en Zambia wacht hetzelfde lot.

 3. ja maar die amerikanen hebben ons bevrydt, toch.
  en ze zyn voor vryheid en democrazy toch.

  als het niet zou deugen dan zuo onze Koning Willem A en SamSom daar wel wat aan doen toch??

 4. “The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society. Those who manipulate this unseen mechanism of society constitute an invisible government which is the true ruling power of our country. …We are governed, our minds are molded, our tastes formed, our ideas suggested, largely by men we have never heard of. This is a logical result of the way in which our democratic society is organized. Vast numbers of human beings must cooperate in this manner if they are to live together as a smoothly functioning society. …In almost every act of our daily lives, whether in the sphere of politics or business, in our social conduct or our ethical thinking, we are dominated by the relatively small number of persons…who understand the mental processes and social patterns of the masses. It is they who pull the wires which control the public mind.”

  Edward Bernays, de grondlegger van moderne propaganda.

  Lees wat over deze man, of bekijk een van de mooie filmpjes die over hem gemaakt zijn op youtube!

 5. Uit de link onder het citaat van Brzezinski blijkt niet dat hij dit gezegd heeft. Althans, een bron ontbreekt. Ik ga er vooralsnog dus maar vanuit dat dat gelogen is, voor de mensen die het graag zo willen horen.

Reacties zijn gesloten.