De misdaden van Bruin II tegen de armen

Deze week werd bekend dat de Nederlandse advocaten zeer kritisch staan tegenover het beleid van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie. Slechts één (1) procent van de advocaten vindt dat de rechtsstaat er nu beter voor staat dan vier jaar geleden, blijkt uit onderzoek van het radioprogramma De Ochtend en het tv-programma Altijd Wat.

Het meest ongerust maken de advocaten zich over de bezuinigingen op de gefinancierde rechtshulp, waardoor rechtsbijstand voor het armere deel van de Nederlandse bevolking onbereikbaar wordt omdat die simpelweg niet meer te betalen is. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft in reactie via een woordvoerder laten weten dat men de rechtsgelijkheid hoog in het vaandel heeft, blablabla zus en zo kakelkakel, en op 13 mei jl. stak Jeroen Recourt van de PvdA, gevraagd om een reactie, bij De Ochtend zijn vertrouwde arrogante riedel af die erop neerkwam dat er niets aan de hand is en dat Opstelten en Teeven prima werk verrichten. Dit voor het geval iemand nog de illusie mocht hebben dat de PvdA iets voor u, armere, zieke of oudere Nederlander, zou willen betekenen.

De bezuiniging op de rechtsbijstand is de zoveelste maatregel die vooral dan wel uitsluitend het armere deel van de bevolking treft, terwijl door Bruin II tegelijkertijd consequent beleid wordt gevoerd dat de rijken rijker maakt en de armen nog armer dan ze al zijn).

Huurprijzen, energierekening, zorgverzekeringspremie, eigen risico en gemeentelijke lasten stijgen ieder jaar verder terwijl de uitkeringen, inclusief de AOW, van alle kanten worden aangevreten door een overheid die tegelijkertijd middels een handjeklap-ruilhandeltje de belasting voor de rijken verlaagt.

Goede zorg, onderwijs en rechtsbijstand zijn straks alleen nog voor de welgestelde Nederlander beschikbaar. Zicht op werk is er niet, en daar zal ook Ruttes Europese banenmotor Hans van Banen (je moet wel een totaal gebrek aan inlevingsvermogen en respect voor je bevolking hebben om met zoiets te komen als door je eigen beleid de werkloosheid alle records breekt) helemaal niets aan veranderen. Wie de pech heeft om in de bijstand terecht te komen, moet dwangarbeid verrichten voor de staat. Draken van maatregelen als de mantelzorgboete leiden ertoe dat zieken en ouderen aan de ene kant hun bejaarden- dan wel verzorgingshuis uitgezet worden, aan de andere kant wordt het familieleden financieel moeilijk of zelfs onmogelijk gemaakt om ze in huis te nemen.

De conclusie moet zijn dat dit kabinet op een misdadige manier omgaat met het armere deel van de bevolking. Want de manier waarop men deze mensen keer op keer genadeloos kort, vernedert, hun zorg en rechtszekerheid afpakt is niet anders te omschrijven dan als misdadig. Als je werkloos, ziek of oud bent, heb je in het Dagobert Duck-land van Bruin II niets meer te zoeken. Je bent ongewenst, want niet productief. Je kost de staat alleen maar geld, dus men wil het liefst zo snel mogelijk van je af en wel met zo min mogelijk kosten.

Een van de grootste en tevens een van de meest geraffineerde misdaden van Bruin II tegen de armen is dat men ze in handen van de PVV heeft gedreven. Door de PVV te behandelen als een normale partij en dat zelfs herhaaldelijk uit te spreken (deze week nog door Rutte) geeft men mensen de hoop dat Wilders ze gaat redden. Wilders, een perfide, opportunistische racist die ze laat geloven dat hun ellende is te wijten aan Marokkanen, de Islam en de Europese Unie, terwijl die voor het grootste deel te wijten is aan het beleid van Bruin II en daarvoor Bruin I, dat door de PVV werd gedoogd. Men gebruikt Wilders dus als een soort bliksemafleider.

De PVV gaat niets doen voor ouderen, zieken en armen, laat dat volstrekt helder zijn. Wie dat niet gelooft moet dit artikel nog maar eens lezen. Wilders heeft hun stemmen nodig om zijn racistische agenda voor het voetlicht te kunnen brengen, iets waar niemand beter van wordt en zeker de armen, ouderen en zieken niet.

9 gedachten over “De misdaden van Bruin II tegen de armen”

 1. Goed stuk Jan. Je drukt je m.i. eigenlijk best nog wel zacht uit met termen als ‘misdaden.’
  Zoals overal in de westerse wereld voert de regering gewoon oorlog tegen hen die om wat voor reden ook niet meer aan de rat-race kunnen of willen deelnemen.
  Maar ik vrees dat het nog lang duurt eer mensen daadwerkelijk zullen terugvechten daar de armoede en de schofterigheid van Rutte/Samsom & co. heel veel mensen nog niet direct raakt.

 2. [ De PVV gaat niets doen voor ouderen, zieken en armen, laat dat volstrekt helder zijn ]

  Weet jij wie wél?

 3. LRD: nee, eerlijk gezegd heb ik geen idee. Maar de PVV zeker niet.

 4. Men moet vooral lekker blijven doen wat men nu doet. Moeder Natuur weet ons te vinden.

  Bijensterfte is nog maar een begin. Het is ook zo een klein stukje insect wat is daar nu belangrijk aan…. ?

  VVD “landbouwgif = parfum”. “Arbeit macht Frei”. Have fun!

 5. Binnenkort is het janken geblazen in met name het rechtse kamp. Hadden we maar dit en hadden we maar dat.

  Opa ligt al in zijn pis te rollen en mag dat binnenkort ook nog eens op straat doen.

  Pappa is zijn baan kwijt en we moeten ons huis uit met een restschuld

  Mamma moet stoppen met werken want kinderopvang is enkel voor de elite.

  Jeugd heeft geen pensioen als ze na hun 80ste mogen afzwaaien.

  Keuze van in welk ziekenhuis je wilt worden doodgemarteld omdat men liever geld in de zakken van directie leden stopt ipv in goede kwalitatieve zorg.

  Goh die buitenlanders doen toch meer dan we dachten.

  Enz. Enz. Enz.

 6. Hier een rechtse reaguurder met een van hun leugens.

  2
  Aerdenhout1960 13 uur 59 minuten geleden door Aerdenhout1960

  De minima die collectief verzekerd zijn via de bijstand betalen dat eigen risico niet. Dat is verrekend in de premie zodat juist zij deze problemen niet krijgen.

  BULLSHIT. Mensen in de bijstand betalen gewoon hun eigen risico. Zo smerig zijn die VVD’ers.

 7. En nog eentje voor de liefhebbers van rechtse leugens.

  12 uur 16 minuten geleden door Liberaal123
  @1 minima hoeft nauwelijks premie te betalen ivm zorg toeslag.

  Je moet het maar durven. Die VVD’ers zijn werkelijk niet bekend met feiten.

  Echt tenenkrommend. Je maag draait er van om. Dat je zo egoistisch kunt zijn en zo die VVD kromheid recht probeert te breien. HOE HEBBEN ZE TOCH ZOVEEL STEMMEN KUNNEN KRIJGEN ??!!! HOE ?!!

 8. soylentgreenispeople! 30 minuten geleden door soylentgreenispeople!
  @TS: Wéér een onderbuiktopic over zorgverzekeraars en winst. Winst is slecht en iedereen die beter wordt van handel moet “aangepakt” worden is de strekking. Socialisten zijn net een pop met een trekkoord, roep winst en het is hetzelfde gemekker iedere keer weer! Bah bah, wat een reacties… Als je het niet zint, stap over en val anderen niet lastig met dom geroep.

  72
  BOLLIE B 15 minuten geleden door BOLLIE B
  Waarom moet winst gemaakt worden over het verlenen van zorg ???

  X NUniet

  73
  soylentgreenispeople! 11 minuten geleden door soylentgreenispeople!
  @72: Omdat winstbejag en concurrentie de kosten drukt en de efficiëntie verhoogt. Zijn we nu al vergeten hoe slecht de staatsbedrijven functioneerde?

  Ongelovelijk die soylentgreenispeople. Ja oh wat gaat het goed met Nederland en de Zorg in het bijzonder…..

Reacties zijn gesloten.