Verhoging max snelheid leidt tot meer verkeer, files en verkeersslachtoffers

Experts verwachten een toename van het verkeer én het aantal ongelukken wanneer het kabinet Rutte – zoals in het regeerakkoord aangekondigd – de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur verhoogt. (Zibb)

Maar ja rechts Nederland likt er zijn vingers bij af en dat is ook wat waard. Maar waarom geen 140 of 150 trouwens?

5 gedachten over “Verhoging max snelheid leidt tot meer verkeer, files en verkeersslachtoffers”

  1. Welke Experts verwachten dit? Het blijft nog steeds een feit dat een hogere snelheid zorgt voor betere doorstroming op ’s heren wegen, er komen domweg meer voertuigen in dezelfde tijd over een baanvlak. Volgens mij hoef je daar geen hogere wiskunde voor te hebben. En dit geldt zeker in de avond en nachturen.

  2. @ Bert
    Nee, want om veilig te kunnen rijden moet je dan meer afstand houden. Dus niet meer voertuigen in dezelfde tijd over een baanvlak. Je hebt inderdaad gelijk het is geen kwestie van hogere Wiskunde maar gewoon van basis Wis- en Natuurkunde.

  3. hoe hoger de snelheid , hoe sneller al die auto’s achteropde volgende file zitten . Raar hoor USA is veel groter maar doet het prima met een max snelheid van rond de 90km ( 55 mijl ) per uur , en heeft ondanks het feit dat het het land van de auto is een veel gebrekkiger infrastructuur …

  4. @bert Het blijft nog steeds een feit dat een hogere snelheid zorgt voor betere doorstroming op ‘s heren wegen
    Onzin. Snelheid werkt verslavend. Het asociaal uitschot dat 130 wenst te rijden omdat hun dure auto daar recht op zou geven, zal ook binnen de bebouwde kom menen dat een 30 km-zone een linkse hobby is.

Reacties zijn gesloten.