Heel de wereld voor eeuwig gratis eten: aardperen

Naar aanleiding van mijn vorige artikeltje in de Volckschkeucken “schorseneren ~ die mot je proberen“, kreeg ik via de twittert een reactie: “aardperen DIE mot je proberen”.

In bijgaand artikel, “Plant één aardpeer en je hebt tot in lengte van dagen te eten”, wordt beschreven hoe de aardpeer, een exclusieve delicatesse, en tegelijk een onuitroeibare woekerplant is, en waar je ze kan kopen zodat jij ook thuis kan gaan woekeren:

Ik heb het natuurlijk over de aardpeer (Helianthus tuberosus), die rauw naar walnoot schijnt te smaken en gekookt naar artisjok en schorseneer. In een van de boeken van Jamie Oliver figureert hij in een ovenschotel, tijdens een cuisinefestival in Nice werd hij uitgeroepen tot ’beste soepgroente’ en in chique restaurants wordt hij opgediend als delicatesse. Ze noemen hem daar ’vergeten groente’, want daar scoor je tegenwoordig mee. (Trouw)

Niet alle reacties zijn even lovend:

Aardperen zijn heerlijk, wij hebben ze inderdaad in eigen tuin gehad. Maar de buikkrampen zijn inderdaad een fors nadeel, we hebben al huilende kinderen gehad na een maaltje aardpeer.
Zelf consumeer ik ze bij voorkeur als ik de rest van de avond alleen doorbreng 😉

Ellen, Amsterdam op 21-11-2009, 00:36

Dit zijn ze dan
Maar ja wat zijn wat buikkrampjes als je honger hebt en lekker kan eten? Volgens mij is het trouwens maar aanstellerij; de ware patriot gaat na het lezen van dit artikel onmiddelijk met aardperen aan de slag!

Mijn vorige schorseneren avontuur was echt een aparte sensatie; met name het schoonmaken was een ongekende ervaring. Dit moet je gewoon meegemaakt hebben. Gelukkig was ik van tevoren gewaarschuwd. Bij aardperen lees ik dit soort waarschuwingen niet dus ik denk dat dat wel goed zit. 😮

Hier nog wat recepten:

Aardpeerrecepten uit de natuurtuin
Aardperen in knoflook
Aardpeersouffle
Aardperen in roomsaus

Etc. etc. etc.

Aardpeer ze!

2 gedachten over “Heel de wereld voor eeuwig gratis eten: aardperen”

  1. De aardpeer bevat inuline [geen tikfout] en dat moet goed tegen diabetes zijn… 😯

Reacties zijn gesloten.