Een hek om Volendam en Nederland onder Duitse curatele

Om professor Akkermans van weleer te parafraseren: jazeker, de naam wordt genoemd. Waren de typetjes van Kees van Kooten en Wim de Bie van destijds grappig en informatief (en soms ook nu nog verbijsterend actueel), het is verre van grappig dat Nederland elders in de wereld steeds vaker wordt genoemd en in the picture staat zoals op deze manier. Al lijken de ‘kritische’ (gewoon synoniem voor ‘extreem rechts’ en ‘xenofoob als de hel’) Wim Keizer en ‘bombenfeste’ Gerrit Schilder op het eerste gezicht nog zo sympathiek, grappig en zo te kunnen zijn weggelopen uit één van de ‘Keek op de Week’ afleveringen van weleer.

Die laatstgenoemde die even voor de camera zijn plasje doet op de ‘EUSSR’ is geloof ik net zo’n snuggerd als dit huilebalkje afgelopen zaterdag in de Bruine Haat & Lasterbode; hetgeen veelzeggend is – maar dat weet u als Krapuullezer al lang – over de kwaliteit van de Nederlandse media en de bruine sympathieën die daar volop leven.

Omdat er in Duitsland nog wel mensen met moraal en fatsoen rondlopen die zelfstandig nadenken begin ik er zo langzamerhand een voorstander van te worden Nederland maar onder curatele van Berlijn te plaatsen, totdat de Nederlanders die eerder genoemde bruine sympathieën die ze volop cultiveren aan de kant hebben gedaan. En zet tot die tijd om Volendam een heel hoog hek; mag de Führer aller Smurfen daar zo vaak als ie wil zijn slechte re-enactment van Triumph des Willens opvoeren.

Deze, wiens naam steeds vaker wordt genoemd in een mogelijke nazi-regering Wilders voor de post van Reichsminister für Jugenderziehung und Propaganda, wil vast wel meedoen. Die meneer op 2’47” in dit filmpje zou zich eens moeten afvragen of de Holocaust ook ‘een publiciteitsstunt’ was.

Ofwel: waar liggen de morele grenzen eigenlijk voor dit soort lui?

7 gedachten over “Een hek om Volendam en Nederland onder Duitse curatele”

 1. Eeuwen geleden stond er al een hek om Vollendam-niks nieuws dus. En wanneer er een Edammer door het hek Vollendam binnenkwam, was er een jas in het dorp.Want Vollendammers gingen te voet en te paard in klederdracht en een Edammer kwam in jas, met hoed en schoenen of laarzen. Vandaar dat een vreemdeling die op Vollendam woont, nog altijd een jas wordt genoemd.Een ander woord voor: je hoort er niet bij en je zult er ook nooit bijhoren.

  Tijdens de vorige TK verkiezingen stemde 22% op Vollendam op de PVV van Wilders. Nederland verbijsterd. Wonen er xenofoben op Vollendam? Hoe kan dit, zo’n vriendelijk dorp, zulke vriendelijke mensen die elke toerist op de Dijk met open armen ontvangen ? Vollendammers zijn niet vriendelijk voor vreemden, behalve als ze geld aan je willen verdienen.
  Vollendam is een gesloten gemeenschap, iedereen kent elkaar. De jeugd gaat na het trouwen het dorp niet uit,ze bouwen hun eigen huis.Wie van buiten een huurhuis op Vollendam wil hebben, moet wel met een Vollendamse of Vollendammer getrouwd zijn, anders is het finito. Eigen volk eerst.Er woont welgeteld 1 Turkse rijschoolhouder op Vollendam en toch Wilders stemmen en met luid gejuich binnenhalen? Het is de panische angst dat het karakter en de cultuur van het dorp gaan veranderen wanneer er buitenlanders komen wonen, bijvoorbeeld moslims.Vollendam moet Vollendam blijven,lelieblank, een dorp waar je als jas nooit inkomt.Het is dat u het weet, mocht u een keertje op Vollendam komen.

 2. Ik zou hoogstens wellicht als gedragswetenschapper en alleen als het strikt noodzakelijk zou zijn ter bevordering van de gedragswetenschappen dat achterlijke, immorele zootje bezoeken. Maar verder zou ik er dood nog niet eens in de buurt gevonden willen worden.

 3. Hoewel zo’n maatregel in meerdere opzichten heilzaam zou zijn voor Nederland, ben ik tegen. Stel je voor dat al die rare lui in Duitsland gaan wonen, ik heb nu al eens last van plaatsvervangende schaamt wanneer ik weer eens van die onbeleefde, luide, barbaarse Hollandse boerenlullen en -trienen tegenkom.

 4. Is deze bezoek op zondag middag in verband met de aankondiging straks dat de eerste Gouden Standbeeld van Geert de Verlosser aan de kade in Volendam komt te staan?

 5. Volendam…. zwart geld, coke geld, inteelt, kut muziek, voetjebal. En nu red dat zwarte geld ze niet meer ook daar vallen de corrupte bouwbedrijfjes om. En of zij elkaar naaien dat zogenaamde eendrachtige volkje ? JA ze naaien elkaar en Nederland keihard. Liefdeloos smakeloos xenofoob ruk volkje.

 6. In hun kringloop winkel (willen ze eigenlijk niet maar ook de Volendammer raakt aan de grond door dit fijne VVD beleid waar zij al te graag op stemmen of PVV) staan spullen die niet 2de of 3de hands zijn maar gewoon 1e hands gloednieuw. Na een maand of wat motten ze nieuw hebben of wat de buurvrouw heeft. Zwart geld genoeg op zolder. Dit is geen onderbuik maar gewoon feitelijk waar. Ik ken een arts die dat ook gelijk opviel. Prijs kwaliteit verhouding was erg goed in die kringloop winkel. En die ging er velen af op zoek naar iets (ik weet niet meer precies wat) voor zijn dochter.

 7. Zoals 1 van de bewoners het uitdrukte “Slecht voor de handël op zo’n mooie dag als dit” en ze stemmen voor het overgrote deel nog op de PVV ook! Kun je nagaan hoe de meeste Volendammers dan denken. Eerst de poen, dan een hele tijd niet dan de rest.
  Maar acht wat wil je veel neef en nicht huwelijken.

Reacties zijn gesloten.