Plaats je tips hier

Nieuw: bespaar je redactie werk en schrijf zelf je bericht direct op de site via ons nieuwe open podium.
Verzoek:
~Ga hier niet in discussie dat maakt het onoverzichtelijk
~Plaats hier geen tip over iets wat op alle voorpagina’s van alle kranten staat
~Check aub de site of we misschien al wat met het onderwerpje gedaan hebben (gebruik evt de zoekfunctie rechtsboven).
~Check aub of iemand anders 5 seconden eerder de tip al geplaatst heeft.
~Wees niet boos als er (mogelijk per ongeluk) niks met je tip gedaan wordt. Niet iedere tip wordt overgenomen.
~Maak wat moois van je tip zodat we je tip mogelijk integraal kunnen overnemen zonder zelf na te denken.

Als jij als tipgever denkt dat je in staat bent om hem zelfstandig als (klein) berichtje op de site te knallen neem dan aub contact op met de redactie dan krijg je schrijfrechten. De meeste tips worden terzijdes en kunnen bijvoorbeeld met een tekstje a la “een interessant artikel bij de bruine rotterdammer over bruin” geplaatst worden. Dus moeilijk is dat niet.

Eerdere tipdraden.

51 gedachten over “Plaats je tips hier”

 1. Zijdebar?

  Nog meer ‘Vrijheid’-strijd: De nieuwe (natte) droom van Berlusconi:

  De Italiaanse premier Silvio Berlusconi wil de Amerikaanse Tea Party kopiëren en deze uiterst conservatieve beweging in eigen land introduceren. Hiermee zou hij een deel van zijn verloren aanhang willen terugwinnen, maar ook een nieuwe bondgenoot willen creëren voor zijn partij Volk van de Vrijheid.

  (…) De premier vertelde dat Volk van de Vrijheid, ‘niet langer toereikend’ is om de macht in Italië te behouden. Vooral nu de populariteit van de centrum-rechtse minderheidsregering en die van Il Cavaliere zelf alsmaar dalen in de opiniepeilingen, moet volgens Berlusconi ‘de mensen een nieuwe droom worden gegeven’

  Een mediaplatform is voor Berlusconi, eigenaar van diverse kranten en televisiezenders, geen enkel probleem. Als Italiaanse Palin zou Berlusconi zijn oog hebben laten vallen op de 49-jarige Daniela Santanché, die bekend staat als conservatief, goed katholiek, sympathiserend met Italiaans extreem-rechts en geregeld ruziemakend met moslimleiders.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/1033240/2010/10/14/Berlusconi-zint-op-variant-Amerikaanse-Tea-Party.dhtml

  Edit Jvdh: ik heb iets tegen buitenlands nieuws omdat deze site andere veel en veel te druk wordt. Kunnen het soms nu al nauwelijks bijhouden.

 2. Nu boeken!

  De Bruin Reizen
  Tentoonstelling over de socialist AH
  Uw reisgids: M. Bosma

  (…) foto’s van marcherende bruinhemden. Uitdagend kijkt de nog jonge Adolf in de camera. Bijna net zo brutaal als de manier waarop hij het democratische regime van de Weimarrepubliek uitdaagde.

  Met de expositie ‘Hitler en de Duitsers’ die vandaag is geopend, wil het Duits Historisch Museum in Berlijn verklaren waarom een heel volk zo idolaat een man achternaliep, die in staat was de grootste misdaden uit de mensheid te laten plegen.

  Toch komt met deze tentoonstelling geen eenduidig antwoord op de vraag waarom het volk massaal achter deze misdadiger aanliep. Dat antwoord wordt aan de bezoeker overgelaten.

  http://nos.nl/artikel/191581-bijzondere-duitse-tentoonstelling-over-hitler.html

  Edit Jvdh: ik heb iets tegen buitenlands nieuws omdat deze site andere veel en veel te druk wordt. Kunnen het soms nu al nauwelijks bijhouden.

 3. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt behalve de Nederlandse ook de Zweedse nationaliteit te hebben. Benieuwd wat Wilders zal zeggen.

  Edit Jvdh: nieuwsje over gemaakt

 4. MrOoijer Schreef:

  Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt behalve de Nederlandse ook de Zweedse nationaliteit te hebben. Benieuwd wat Wilders zal zeggen.

  Heeft u ook een brom van dit bericht mr Ooijer , dan schrijf ik het vanmiddag mee in een stukje over dubbele nationaliteiten …

  Edit Jvdh: nieuwsje over gemaakt maar je kan natuurlijk altijd nog iets anders maken.

 5. misschien kan het geen kwaad om in het bericht te vermelden dat deze Zweedse kwestie twee jaar geleden speelde

  waarschijnlijk heeft de Indo van Venlo weinig vertrouwen in het geheugen van Henk en Ingrid

  Edit jvdh: staat bij het bericht

 6. Mark Rutte, de Berlusconi van De Lage Landen…

  Alleen bij hoge uitzondering, en met schriftelijke toestemming van de premier, mag een bewindspersoon een nevenfunctie houden. Rutte heeft zichzelf dus toestemming gegeven om les te geven.

  http://goo.gl/UMLy

  Edit jvdh: doe ik

 7. Bovenstaande link werkt bij mij niet goed. Je moet even in de rechter kolom klikken op “PPV:allochtonenstop bij amateurvoetbal”.

  Edit jvdh: tip is verwerkt op de site

 8. Sjef de leeuw van Juda Schreef:

  ohw raar, kan er niet naar linken

  T’is al begonnen Sjef, als Haagse Allochtoon kan je niet eens meer naar berichten over het amateurvoetbal linken 😉

  Edit jvdh: dit is geen tip

 9. Ik heb een tip voor de redactie.
  Lees jullie inbox eens wat meer. Ik ben al drie dagen bezig om me te registreren. Drie keer contact gezocht en ik hoor niets van jullie terug. Een ontvangstbevestiging of een eventuele gemotiveerde afwijzing is toch wel het minste wat jullie kunnen doen.

  Met vriendelijke groet,

  Een betrokken SP-lid.

  Henny Gerrits

 10. En in het kader van Wilders’ niet zo verborgen agenda een tweet van GeertWildersPVV van zoeven:

  “Jordanie is de enige Palestijnse staat die er ooit zal komen. Judea/Samaria zijn Israel dus hoe meer joodse nederzettingen daar hoe beter.”

  Kamervraag over uitspraken van het internationaal gerechtshof over bezette gebieden en zo, wie?

 11. http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Commentaren/279207/Overheid-moet-bewaking-joodse-gebouwen-betalen.htm

  Zonder een discussie over het MO Staat van Israel/Palestijnen conflict binnen neerland huis te halen, ik van mening dat dit conflict niet in de EUthuis hoort, breng ik dit onder de aandacht.
  Omdat ik van mening ben dat overheids/gemeente geld ter bescherming van religieuze gebouwen niet op extra conto van de burger hoort te zijn.
  Bij deze mijn protest hierover.
  Als er dan toch extra euris getoverd kunnen worden, laten deze dan naar de kunsten als beschavings offensief tegen Rutte en zijn Wilderse markt principes ipv kaalslag daarvan gaan.

 12. Erasmus Universiteit biedt cursus aan om drogredenen PVV met argumenten te bestrijden. Vindt PVV niet leuk. Jammer dan.

  ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/523714/2010/10/24/Kamervragen-over-anti-PVV-cursus-Erasmus-Universiteit.dhtml

  Edit Keira: cursus staat er al op, zal deze ook verwerken

 13. Levens redden voor een schouderklopje

  Niets ten nadele van het zware werk in andere sectoren. Maar wel weer eens een overtuigend verhaal dat de stelling ondersteunt dat beloningen in de zorg meer dan drastisch omhoog moeten. En in plaats van het schouderklopje een stoel in de hemel voor deze meneer Frank natuurlijk..

  “…het beloningsniveau in de zorg is vooral een politieke keuze.”

  http://goo.gl/Ow1A

 14. Greet zit er niet op te wachten (maar vindt dat stiekem wel erg fijn).
  Als nu ook nog alle pers wegblijft…wordt een kostelijk tafereeltje: een paar eenzame, kale, schreeuwende mannen op een grijs en regenachtig haventerrein.

  Tja, daar wil Joey eigenlijk best een foto van zien…

  http://goo.gl/xTLI

  Edit Keira: staat er al op

 15. Krapuul chat box?! 😯

  Ik lees:

  You don’t have sufficient right to participate.

  What is the problem?

  Wat mij al opviel dat het een roddelbox voor de incrowd van deze sight was, in ieder geval over mr.ooier die me dunkt zich op vele fora heeft laten horen als een fervent tegenstanders van Wilders poltitiek.
  .
  Dank u mr. ooier en een ieder die zich op de fora blijft insteken, hoe vermoeiend of zinloos het ook moge lijken, om tegen geluid qua mediacratie te blijven geven.
  Ik kom hier omdat ik tegen discriminatie ben en Wilders een gevaarlijke potentiele dicator vind.
  En om op de hoogte te blijven, dank krapuul voor een aantal voor mij leerzame verwijizingen, maar niet voor een krapuul incrowd.
  De gedachtenwisselingen vanuit verschillende hoeken of benaderingen, ook over godsdienstige issues zouden juist bijdragen terwijl men m.i. 1 gemene deler als uitgangspunt heeft om over uit te wisseln.
  Nee tegen Wilders apartheids politiek!

 16. @ Katja bedankt voor je feedback. Shout is vanaf nu beperkt toegankelijk omdat krapuul slechte ervaringen heeft met het volledig opengooien van shout. Maar als jij ook op shout wil, dien een verzoek in en je krijgt antwoord van de hoofdredacteur.

  En wbt Ooijer we doen geen mededelingen over reageerders.

 17. Driewerf hoera voor deze poëet, schitterende poëzie! Hopelijk goed voor een enorme Nationale Rel 😀

 18. Dank sjef maar ik hoef niet,.
  Ik had dit 1x wel en dat was toen Bruin1 doorgang leek te vinden.
  Dat is nu gebeurd Mocht ik dit weer hebben maak ik daar graag gebruik van.
  Last but not least, ik ben nu eenmaal beroepshalve van huize om leiders qua groepsvorming, dramaturgisch/dramatische uitwisseling ook qua tekst dominatie te herkennen.
  Kan ik ook niets aan doen …………..het gaat om de gemene deler en die mag niet verloren gaan 😎 ..

  Ik kom soms met mijn gektes , vergelijking met Macbeth en kreeg hier een trol over me heen.
  Maakt niet uit, fora gevalletje ,ik geef het niemand te doen om daar wijs over te worden, het klopt nog steeds…………

 19. Politici en wetenschappers die vinden dat etnische groepsvorming de kloof tussen etnische minderheden en de Nederlandse samenleving alleen maar vergroten zijn nu de mond gesnoerd met het onderzoek van António da Graça.

  Hoewel hij zich in zijn promotieonderzoek beperkt tot de Kaapverdische gemeenschap, vindt hij dat integratie pessimisten een belangrijke conclusie uit zijn onderzoek kunnen trekken.

  Wereldjournalisten: http://goo.gl/LxqQ

Reacties zijn gesloten.