Wat de Volksche Haat- & Lasterbode verzwijgt

Gisteren meldde het Meldpunt Discriminatie Internet dat het aantal racistische en discriminerende tweets over Marokkanen flink was toegenomen. ‘Rifapen’ en ‘zotte zandnegers’ waren, zo het bericht, veel gebruikte termen in de virtuele Rassenkrieg op het internet tegen alles en iedereen die niet om wat voor reden ook tot ‘de bezorgde burger wiens zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken’ gerekend kan worden.

Het is Nourdine Tighadouini die door Telegraaf-Media-Groep-site GeenStijl werd betiteld als ‘zotte….’ Nou ja, ik krijg het in feite mijn strot niet uit en u weet wel wie of wat ik bedoel. Die tweede term kwam dus van de internet SA GeenStijl genaamd.

rifapen2
Maar waar kwam dat scheldwoord ‘rifapen’ ook alweer vandaan? Ach ja, natuurlijk! Het kwam van een voormalige scribent van de Volksche Haat- & Lasterbode dat eveneens berichtte over de haatzaaierij op internet (die na het gebrul in maart in een Haagse bierkelder om etnische zuivering in een nog hogere versnelling doorging) maar het feit dat de term ‘rifapen’ min of meer uit de eigen gelederen kwam maar verzweeg:

Kustaw Bessems Marokkanentweet

Zoals de Volksche Haat- & Lasterbode wel meer verzwijgt, zeker ook als het om het eigen aandeel gaat in het zaaien van haat jegens medeburgers. Want is de auteur van onderstaande ‘wijsheden’ niet hoofdredacteur van wat sommigen terecht spottend een ‘tweedehands Elsevier‘ noemen en dat als invouwblaadje van diezelfde haat- & laster bode verschijnt?

Voor het eerst sinds Hitler.
Voor het eerst sinds Hitler.
Mede dankzij die lul die aantoonbaar al heel lang uit zijn bruine nek kletst zou het Nederlandse parlement een paar maanden later als eerste en enige parlement ter wereld sinds de Reichstag onder Hitler een hele bevolkingsgroep collectief wegzetten als ‘probleem.’

Verzwijgen van feiten is ook gewoon liegen en propaganda voor in dit geval haat en xenofobie maken.  Dat de Bruine Haat- & Laster Bode dat als corebusiness heeft, weet u omdat mijn collega’s van Krapuul & ik daar al héél lang stukjes over schrijven.

6 gedachten over “Wat de Volksche Haat- & Lasterbode verzwijgt”

  1. We moeten niet vergeten dat veel negers en turken ook de Marokkanen uitkotsen. Echt niet alleen de roomblanke Nederlanders. En wat te denken van de hindoes. Die stemmen massaal PVV.

  2. @1, U weet – en met u hopelijk de lezers van deze site – welk vod of er bedoeld wordt?
    Maar ik wil mij best in het vervolg aan een redactionele richtlijn ter zake houden hoor.

  3. @Sasha, het schijnt dat Hans van Baalen ook PVV stemt.

    Wat moet ik hiervan opmaken, dat hij een hindoe is?

Reacties zijn gesloten.