Berichten uit het gekkenhuis

Het is weer een hele toestand in open inrichting ‘Nederland’. Verkiezingstijd. Af en toe word ik zo moe van die complete debiliteit dat ik dagenlang geen krant meer opensla en geen tv durf aan te zetten. Vandaag kon ik het toch weer niet laten. Ik surfte naar de website van de krant van blatend en kwakend Nederland, altijd goed voor wat plat vermaak, en kreeg meteen een giga-reclameboodschap van de Volkspartij voor Verplichting en Dwang voor mijn kiezen met de opdracht om morgen op de partij van Mark Pruttel te stemmen. De blijkbaar als wervend bedoelde tekst ‘stem voor Nederlandse banen’ doet vermoeden dat die partij niet veel op heeft met Europa en werpt tevens weer eens de vraag op waarom we eigenlijk ook nog een PVV nodig hebben. Ik bedoel: Teeven, Opstelten, Wilders, Bosma, Agema, MP Pruttel himself: het is toch allemaal een grote pot natte bruine drab.

Over Wilders gesproken, die gaat de Nederlandse belastingbetaler weer een slordige zes miljard per jaar kosten vanwege die briljante stickeractie van hem, terwijl de volstrekt normale politicus Malle Geertje zelf sterretjes uit een vlag staat te knippen in Brussel en zijn volstrekt normale achterban die zeer serieus genomen moet worden wijsmaakt dat Nederland wel zonder Europa kan.

En als je dan bedenkt hoeveel Nederlanders er morgen desondanks weer op deze gekkenhuisverzameling gaan stemmen, wordt het je toch af en toe zwaar te moede. Alsof Malle Geertjes plannetjes en zijn beveiliging de belastingbetaler al niet genoeg kosten.

Wat is er nog meer gebeurd? MP Pruttel wil de taken van de EU beperken en heeft er vijf bedacht die de EU nog wel mag uitvoeren. Tweede Kamer in rep en roer. Brief, debat, heisa, blabla borstgetrommel links en rechts. Verkiezingstijd, ja. Ongetwijfeld glibbert paling Pruttel straks weer ongeschonden de Kamer uit en het torentje in.

En Wilders’ nazivriendje Le Pen heeft een goede oplossing voor het vluchtelingenprobleem bedacht, vindt hij zelf: (mijnheer Ebola erop los laten).  Commentaar verder overbodig.

O ja, ik las nog een heel gek bericht. Henk Bleker is kwaad op de Partij voor de Dieren. Het waarom van Blekers boosheid is me even ontgaan, maar het lijkt me sowieso onterecht. Het zou logisch zijn als de Partij voor de Dieren kwaad was op Henk Bleker, sterker nog: als heel Nederland kwaad zou zijn op deze voormalige staatssecretaris voor Jagersbelangen en Natuurvernietiging van die partij die het altijd heeft over ‘goed rentmeesterschap’ en over wie ik al eerder een (stukje schreef voor Krapuul), het reservaat voor de laatste weldenkende en tolerante mensen die Nederland rijk is, denk ik weleens als ik een  sombere bui heb.

Tot zover de nieuwsberichten uit het gekkenhuis.