Uit de anonimiteit

Ik heb best een aparte voornaam, nietwaar? Laurent. Althans in deze contreien; eenmaal in het Franstalige gebied beland is Laurent een doodgewone naam. De familie van moeders kant, naar wiens grootvader ik genoemd ben, komt dan ook uit de gebieden ten zuiden van Maastricht, waar je zomaar ineens in het Franstalige belandt.

Toen ik voor Krapuul begon te schrijven had ik een halfslachtig gevoel met betrekking tot de openheid die ik zou moeten betrachten. Van de ene kant hou ik er niet van om anoniem te moeten blijven, wil ik graag met open vizier anderen tegemoet treden, maar van de andere kant, tja, wat zijn de gevolgen als men je weet te vinden? Maar ik voel me steeds ongemakkelijker onder die anonimiteit. Ook omdat ik op andere media wel eens dingen tegenkom die ik niet kan laten passeren, en daar ben ik dan niet anoniem.

Maatschappelijke en politieke ontwikkelingen zijn zover voortgeschreden dat ik vind dat ik openlijk voor mijn meningen uit moet komen.

Op het moment dat men ‘Minder Marokkanen’ gaat roepen, op het moment dat men wanhopige mensen die op een afgrijselijke manier omkomen in de Middellandse Zee grappend als ‘Dobbernegers’ gaat aanduiden, op het moment dat men samenwerkt met mensen die de holocaust een detail in de geschiedenis vinden en ebola als een immigratieremmend middel zien, en eigenlijk al toen een hysterische geblondeerde leeftijdsgenoot van mij het over kopvoddentaks en het deporteren van miljoenen moslims had, met als enig resultaat een enigszins verraste reactie in de Tweede Kamer, dan komt het punt dat men openlijk moet opstaan en zeggen: “Ik. Vind. Dit. Walgelijk.”

Juist openlijk, om ook andere mensen aan te moedigen dit te doen. Men moet weten dat een groot deel van de bevolking deze ontwikkelingen absoluut niet acceptabel vindt, maar we zijn sinds Fortuyn in een extreem-rechtse politieke correctheid aanbeland, waarbij de woorden “ja maar” je al op een fatwa van GeenStijl komen te staan.

Nu deed ik dat natuurlijk al via deze site. Maar toch redelijk anoniem. Opmerkelijke voornaam, maar toch niet helemaal traceerbaar.

Welnu: ik hecht er vanaf nu waarde aan dat een traceerbaar en volkomen niet-anoniem persoon staat voor de volkomen afwijzing en permanente bestrijding van het vuil in deze maatschappij dat onder de naam PVV gebukt gaat.

Ik ben Laurent Bruning, en ik vind iedereen die op de PVV stemt een racistische maniak, of op zijn minst iemand die racistische maniakken OK vindt.

Dat moet gewoon gezegd kunnen worden, door iedereen en in het openbaar. Zoals de actrice Elle van Rijn laatst. Heette dat niet ‘problemen benoemen’? Maar die kreeg gelijk doodsbedreigingen aan haar adres. Ik ben minder prominent natuurlijk, maar ik zeg het nog een keer:

Iedereen die op de PVV stemt is een racistische maniak, of op zijn minst iemand die racistische maniakken OK vindt.

Er zijn verdomd weinig Laurent Brunings op de wereld, dat weet ik, ik ben geen digibeet. Googelt u maar, komt u eens op de koffie, of voor een borrel. Ik ben een uiterst redelijk persoon. Praten kan altijd. Maar reken er wel op de wind van voren te krijgen in geval van racistische PVV-rabiaathaat.

En als u mij meent te moeten bedreigen, laat maar komen hoor, ik heb een gezonde nachtrust. En weet wel dat elke bedreiging hier op Krapuul zal verschijnen.

16 gedachten over “Uit de anonimiteit”

 1. Helemaal mee eens. Precies de reden waarom ik hier ook gewoon onder mijn echte naam schrijf. Mensen moeten eens opstaan en durven zeggen waar ze voor staan. Goeie beslissing Laurent.

 2. Helemaal mee eens Laurent, daarom schrijf ik onder de naam Ralph van der Geest want zo heet ik. En met dreigementen aan mijn adres weet ik wel raad. Die verschijnen in elk geval hier. Deze nazi, deze gestoorde gek bijvoorbeeld: http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/131912/het-keffertje-van-twitter-dat-dreigde/
  En laat niemand van die nazi’s de illusie koesteren dat ik te intimideren ben. Ook ik heb een gezonde nachtrust. Verder ben ik onverkort solidair met Elle van Rijn.

 3. En ik ben Leo Schmit, en ook ik vind iedereen die op de PVV stemt een racistische maniak, of op zijn minst iemand die racistische maniakken OK vindt. Googel mij ook maar. Ik ben niet alleen solidair met Elle van Rijn, maar ook met Joke Kaviaar.

 4. Volledig mee eens. Ik was het al een tijdje van plan, kwam er niet toe, vergat het, maar naar aanleiding van dit stuk doe ik het eindelijk ook.
  Ik treed uit de anonimiteit, ware het alleen om mij te onderscheiden van het leger scheldende, schimpende, maar vooral anonieme lafbekken.
  Voor de liefhebbers: mijn woonplaats is Berlijn, u weet wel, de hoofdstad van dat vuile federatieve buitenland waar rechters soms nog redelijke beslissingen nemen, waar 15 keer zoveel Turken en vijf keer zoveel moslims leven dan in Nederland, er ong. 10 keer zoveel asielzoekers zijn en waar men van de EU en de Euro houdt. En waar men relatief fatsoenlijk met elkaar omgaat.
  Ik ben getrouwd met een vuile buitenlandse (hoewel ze hier bijna thuis is, ze komt uit Bayern) en mijn twee zoontjes zijn dus vuile, half-buitenlandse bastaardjes. Ze spreken niet eens Nederlands, maar verstaan het wel.
  Google maar fijn, de eerste hit is raak, althans wat betreft werk. “Fanpost” is welkom, publicatie op Krapuul gegarandeerd.

  Oh ja, ook ik benoem graag problemen: Wilders, de PVV en extremisme in het algemeen. En ik ben met iedereen solidair die goedwillend is en er blijk van geeft zelfstandig na te denken.

  Mijnheer Bruning, chapeau!

 5. Ja, ik moest inderdaad aan Jan en Ralph denken nadat ik deze beslissing genomen had. Waarom ook niet? En Leo en Cornelis, jullie zijn gewaardeerde reageerders, samen staan we op tegen de extreem-rechtste terreur.

 6. Tja , ik heb dus een gemengd gezinnetje , met zoals ik al eens verteld heb een gehandicapt kind, tevens woon ik hemelsbreed niet echt ver van Duindorp af .. Dus om geweld tegen de kwetsbaren in mijn gezin te voorkomen gebruik ik liever een alias …

 7. Petje af, Laurent.
  Met open vizier de bruingehemde hordes virtueel te lijf gaan is de enige goede manier.

  Onder het motto: “is het koud en guur,gooi de PVV in het vuur” post ik ook onder eigen naam.
  Ze komen maar dat PVV en roze khmertuig.

  gr.Frank.

 8. Wat een leuke reacties! En Al B, jou begrijp ik ook, het hangt nogal van je persoonlijke omstandigheden af of je dit kunt of wilt doen. Zeker met kinderen is het een heel andere zaak.

 9. Mijn gebruikersnaam was Nrosa, bij deze m’n echte naam, doe ik op andere site’s ook. Ps. Mijn kinderen zijn volwassen.

 10. Persoonlijk vind ik het net iets te vroeg wegens uiteenlopende redenen. Angst zit niet tussen in, wel denk ik aan andere mensen en omstandigheden.

  Laat maar zeggen dat zodra het geheim van de financiering van de politieke partijen in ons land komt te vervallen en deze financiering openbaar wordt – net als binnen een Democratie toekomt, het wapenvergunning van Tristan van de Vlies of sterker nog het “fotorolletje van Srebrenica” worden teruggevonden, zal ik zeker zeer open gaan reageren.

 11. “Inderdaad, iedereen met kinderen moet gewoon anoniem blijven.”
  In mijn geval te laat, maar ik ben niet bang, alleen al omdat ik niet in dat rare landje woon en ik niet denk dat een idioot naar Berlijn zal afreizen om daar moeizaam uit te vinden waar hij mijn kinderen kan vinden. Bovendien hebben mijn kinderen een andere achternaam en zijn ze in het geheel nog niet op het internet te vinden. Verder moeten kinderen tegen iedere vorm van misbruik beschermd worden, dat is zeker waar.

 12. Alle hulde en respect voor jullie keuze!

  Overigens tevens volledig eens om anoniem te blijven, al was het om kinderen te beschermen of juist je werk. Helaas blijk dit maar al te vaak nodig, met lui zoals Jan Bennink/ Bert Brussen/ Bas Paternotte en de rest van dat achterlijk schorem.

  Mij mogen jullie ‘Marc’ blijven noemen. Of “anoniem lafbekje”. ;-]

 13. Hoezo,voor de kinderen blijf ik anoniem?…Waar zijn we in dit land in godsnaam in terecht gekomen.Niet onder eigen naam posten omdat misschien de kinderen er last van krijgen.Is de bruine terreur al dermate manifest dat mensen anoniem moeten reageren vanwege dat PVV schorum.Dat is toch een zieke situatie.

  Nu ben ik gelukkig al opa…maar geloof mij als dat tuig zelfs maar durft om mijn nageslacht lastig te vallen..scheur ik ze aan stukken.

  gr.Frank.

 14. In de jaren 50 vonden lieden die boos waren over wat er in Hongarije gebeurde het al nodig om de ramen van mijn grootvader en oudoom in te gooien , volgens mijn opa onder leiding van de NSB’rs waar die twee tijdens de tweede wereldoorlog als verzetstrijders tegen gevochten hadden .. Mijn vrouw is slecht ter been en mijn zoontje heeft wegens zijn autisme een gesloten bed, een nogal lullige combinatie met een eventuele “Islamkritiese ” brandbom … Vooral gezien het feit dat ik dus in Den Haag woon ( zoals ik al verschillende keren heb vermeld ) en het feit dat ik een achternaam heb die niet veel in het haagse voorkomt neem ik liever geen risicoos …

 15. Doe je goed.

  Men moet niet te naivistisch gaan doen over onze democratie, vooral nu dat gebleken is dat grote delen van de burgers facilitatoren van PVV en aanhang zijn.

 16. Al Bakrastani is inderdaad een vreemde achternaam 😉
  Maar serieus, je hoeft je besluit niet te verdedigen. In jouw situatie zou ik ook twee keer nadenken.

Reacties zijn gesloten.