Rutte vreest voor de centen, dist Wilders

Jan-Peter Balkenende, voormalig opperstripfiguur van het CDA en dikke vriend en bewonderaar van oorlogshitser George Bush jr., verweet Wouter Bos eens in een verkiezingsdebat dat hij draaide. ‘U draait en bent oneerlijk.’ Iets wat Balkenende maar bleef herhalen, hetgeen Bos wellicht uiteindelijk de verkiezingswinst kostte. Want als je iets maar vaak genoeg herhaalt, gaan mensen vanzelf denken dat het waar is.

Ik vraag me weleens af wat Balkenende tegen Rutte zou hebben gezegd. ‘U bent zo glad als een paling in een emmer zelfbruiner?’ Maar er is heden ten dage geen politicus die iets dergelijks tegen Rutte zegt. Rutte, de man die de ene dag voor- en de andere dag tegenstander van de EU lijkt te zijn en wiens beleid de werkloosheid in Nederland tot angstaanjagende hoogten heeft opgestuwd terwijl hij in de aanloop naar de Europese Verkiezingen in de krant van klagend Nederland schermde met de verkiezingskreet ‘Voor meer Nederlandse banen’.

Je zou bijna zeggen dat Rutte van voren niet weet wat hij er van achteren allemaal aan shit uitflapt.

Vandaag was er weer zo’n akkefietje. Rutte, die zich samen met voormalig oppergladjakker van het CDA Verhagen liet gedogen door de racist Wilders en met beide heren een gezellig clubje vormde waar rechts Nederland de vingers bij aflikte en dat direct startte met de afbraak van cultuur, natuur, zorg en tolerantie, de man die de PVV een volstrekt normale partij vindt met normale standpunten waarmee het uitstekend samenwerken is en die een fijne achterban heeft die zeer serieus genomen dient te worden, die pas na lang aarzelen en twijfelen stelling nam tegen Wilders’ ‘minder, minder’-geblaat – enfin, u heeft het hier al vaker gelezen – heeft zijn voormalige maatje vandaag veroordeeld vanwege diens stickeractie. U herinnert zich die stickeractie nog wel, die stamt alweer uit achttienhonderdzoveel of daaromtrent, maar Rutte komt vandaag pas tot de constatering dat Wilders’ stickeractie ‘buitengewoon schadelijk voor Nederland’ is.

Buitengewoon geloofwaardig allemaal, maar blijkbaar zijn er nog steeds lieden die erin trappen. De goede verstaander weet echter genoeg: dat heeft met centjes te maken. Logisch, want een rechtgeaarde VVD’er wordt pas enthousiast als er ergens harde euro’s vandaan te harken zijn, liefst in grote hoeveelheden. En iedereen weet dat het geld in Saoedi-Arabië, zoals alom bekend een land met een uitstekende reputatie op het gebied van mensenrechten waarmee je dus prima zaken kan doen, volop voor het oprapen liggen. Dus wordt er door premier paling ineens haastig gemeld dat de Nederlandse regering niets, maar dan ook helemaal niets te maken heeft met die stickeractie van een racistische partij die nota bene door toedoen van onder meer diezelfde Rutte een volstrekt normale en geaccepteerde partij in het Nederlandse politieke landschap is geworden en wordt Timmerfrans er in allerijl op uit gestuurd om de centen veilig te stellen.

Dat is de Nederlandse politiek anno 2014: intolerant, racistisch, opportunistisch en volle kracht voor de centjes.

10 gedachten over “Rutte vreest voor de centen, dist Wilders”

 1. Premier Paling, heel mooi. Maar hoe zit het dan met Premier Lachbekje? Kunnen palingen wel lachen?
  Timmerfrans mag het opknappen in Arabie. Deze Socdemocraat gaat op stap om de belangen van Shell ed. te verdedigen. Let wel, de coalitie van Lachebekje met de Kinderhuichelaar heeft er toe geleid dat Timmerfrans in SA en Dijseljeroen in BRuxelles de eieren uit het vuur mogen halen, dat alles in trouwe dienst van de sociaaldemocratie aan de het kapitaal.

  Jan is een superschrijver.

 2. Ja Jan, bent een super schrijver. Ik verheug me altijd op je stukken.

 3. Het Gouden snee: we mogen nog altijd op minderheden, buitenlanders blijven hakken MITS dit ons geen centjes kost!

  Simpel zat.

 4. Ik heb eerder de indruk dat Rutte jaloers is. De Nederlandse economie naar de gallemiezen helpen, die taak is al vergeven aan de VVD. Wilders moet maar iets anders kapot gaan maken.

 5. Ach, weet je, die voormalige pm Bak Ellende refereerde toch aan de VOC mentaliteit? Nou, die is er nog steeds hoor. Maakt niet uit hoe, als we er maar geld aan verdienen. Nederland is en blijft tenslotte een handelsland, niet waar?

 6. Ha ja, de VOC-mentaliteit. Ik zie hem nog staan, zwaaiend met z’n armpjes: ‘Laten we blij zijn met elkaar!’ en aan het eind dat vertwijfelde: ‘Toch?’
  En die keer dat -ie voor het eerst bij Bush jr. op bezoek mocht. Die voor-het-eerst-op-schoolreisje-blik. Onvergetelijk.

 7. De rekening van ons (rechts Nederland) V.O.C. denken gaan we uiteindelijk betalen. Is gewoon een natuur wetmatigheid. Dat rechts dan gaat lopen janken van hadden we dit en hadden we dat maar…

  Als ik het mag meemaken ga ik ervan genieten. Al die kortzichtige domoren. Hun tranen zijn goud waard. Inderdaad hadden jullie maar eens nagedacht. TE LAAT!

Reacties zijn gesloten.