Jos Heymans, flikker op met je gezanik

Afgelopen zaterdag schreef RTL-journalist Jos Heymans (ik noem hem maar even journalist bij gebrek aan een nauwkeuriger omschrijving) over de vernederende behandeling welke hij en zijn collega’s zich zouden moeten laten welgevallen op de nazi-bijeenkomsten van Smürfen-Führer Wilders. Het eerste dat me trof is dat ‘moeten.’ Van wie? Hoezo? Niemand hoeft zich iets van Wilders en zijn horigen te laten welgevallen en het is zoals onze medeschrijfster Keira dan ook opmerkte: “Waarom is het journaille zo opgewonden als Wilders weer eens een bekscheet laat?” Precies. Er is niemand die aan Heymans en consorten gevraagd heeft, laat staan ze opgelegd heeft, elke ranzige opmerking van die geblondeerde nazi maar op te tekenen en zoals de al eerder aangehaalde Breedveld het noemt ‘klakkeloos rond te pompen.’

Want het zijn Heymans en zijn mede-journalisten die Wilders groot gemaakt hebben. Niet de aartsluie, oerdomme, stompzinnige, xenofobe deurbekladders uit Almere of de laffe stenengooiers uit Tuindorp. Want afgelopen donderdag is gebleken dat het hen allemaal geen flikker interesseert of er verkiezingen zijn of niet: als het mooi weer is zijn ze met hun wegwerpbarbecuetjes en goedkoop bier niet weg te slaan bij de waterkant.

Het zijn de kritiekloze loopjongens van de media als Heymans die de nazi’s in dit land groot gemaakt hebben door achter Wilders aan te lopen en elke scheet die hij laat uit te vergroten en groots in de huiskamers te brengen. Nog nooit heb ik sinds 2009 een journalist van de zogeheten main stream media Wilders horen aanspreken over zijn opmerkingen inzake de ‘tientallen miljoenen moslims’ die gedeporteerd moesten worden. In de acht jaar dat ‘Pauw en Witteman’ heeft bestaan was het programma een platform voor de meest ranzige, de meest smerige bruine propaganda die je je maar kunt indenken met types als Hero Brinkman en Louis Bontes die er de deur plat liepen.

Tot twee keer toen in een week mag het bruine, oervervelende en door en door verwende jongetje Thierry Baudet die dikke vriendjes is met de partij van SS-verheerlijkers van Dewinter zijn plasje op de ‘EUSSR’ doen: afgelopen zaterdag in de NRC, ongeveer een week eerder in de Volksbruine Haat- & Lasterbode. Niemand die hem aanspreekt op zijn opmerkingen over hoe geweldig die club van SS-vereerders in zijn ogen wel niet is. Evenmin iemand die hem zegt dat ie lekker naar huis moet met zijn blokkendoos spelen want wat ie er allemaal uitkraamt over grote mensen zaken raakt kant noch wal.

Nee, net als met elke bekscheet van de Smürfen-Führer vindt datgene wat in Nederland zichzelf het ‘journaille’ noemt het allemaal prachtig en neemt het klakkeloos over. Als een nazi-site uit de stal van de Telegraaf Mediagroep zich verkneukelt over het ellendige lot van vluchtelingen in de Middellandse Zee, bericht de NRC over diezelfde nazi-site alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat minister van niks Plasterk er geen bezwaar tegen heeft dat die site een handje licht met regels inzake verkiezingen en de uitslagen ervan. Maar niets over het mensenverachtende karakter van dat GeenStijl waar we het hier over hebben.

Een voormalige verzetskrant noemt de rioollucht van GeenStijl zelfs het meest verfrissende dat ons is overkomen sinds Spinoza. Dat is diezelfde voormalige verzetskrant die in Elma Drayer iemand heeft die iedereen te pas en te onpas mag uitmaken voor antisemiet. Onze Jeroen van den Heuvel alsook Peter Breedveld en zijn vrouw Hassnae Bouazza kunnen er van meepraten wat dat soort onbewezen kutopmerkingen teweegbrengen. Elma Drayer zit nog steeds bij Trouw. In de eerder genoemde Volksbruine Haat- & Lasterbode mocht een andere nazi naast Bert-‘rifapen’- Brussen, Jan Bennink geheten van de racistische hufteromroep POWNed, met enige regelmaat zijn diarree de vrije loop laten en er was niemand die zei ‘zo is het wel genoeg’ toen ie Nelson Mandela in één adem met Geert Wilders noemde…

Nimmer heb ik in de afgelopen jaren iemand van het journaille horen vragen hoe het nou eigenlijk zit met Frits Bolkestein, de bruine zwatelaar wiens carrière en leven gedrenkt zijn in het bloed van talloze onschuldigen maar die door Heymans en zijn maten consequent wordt opgevoerd als VVD-coryfee en bejegend wordt als ware het een normaal en fatsoenlijk mens op wiens intellectuele bagage men prijs kan stellen.

Breivik-lover Joost Niemöller volgens wie zwarte mensen de schuld dragen aan de ondergang van de auto-industrie (en niet de mallemolen van het mensvijandige kapitalisme) mocht ik weet niet hoe lang zijn smerigheid eruit braken bij de NCRV voordat ie het eindelijk een keer zo bont maakte dat ie weggetrapt werd.

Sven Kockelman die bijna klaarkomt op het getal 65000 van Schreibtischmörder Teeven terwijl de NRC heel druk is met het volgen van Hennie Huisman… Het volstrekt verkeerd leggen van prioriteiten (Huisman boven asielzoekers) het kritiekloze, stompzinnige en het racistische gedrag van de media waar Heymans, Kockelman en noem ze maar op hun brood aan verdienen… dát is wat het fascisme in Nederland in de vorm van een ‘minder, minder, minder’ schreeuwende geblondeerde gek en zijn horigen groot heeft gemaakt. Maar daar zul je de stukjesschrijver van afgelopen zaterdag niet over horen.

Zelfreflectie is het Nederlandse journaille namelijk geheel vreemd.

9 gedachten over “Jos Heymans, flikker op met je gezanik”

 1. Toen Wilders naar die niet bestaande “Sharia driehoek” ging, gaf hij het zelf al aan. Missie geslaagd: jullie journalisten zijn op mijn commando op komen draven.

  Uiteraard parafraseer/ chargeer ik, evengoed staat het op beeld.

 2. Marc, bedankt. Want je geeft precies de essentie aan van wat er in Nederland aan de hand is en de uiterst kwalijke rol van de media hier in.

 3. @RalphvanderGeest ,

  wat een hatelijke taal sla jij hier uit. Het soort hatelijke gevoelens dat jij bezit, is de reden dat extremistische partijgen als de PVV bestaan. Het enige verschil is dat jij een andere vorm van extremisme / haat verkiest.

  probeer eerst eens van jezelf te gaan houden.

 4. Ja Ralph, FOEI! Kuisig je taalgebruik, onbetamelijke vlegel die je der bent!

  @Henry “Mens”: i.p.v. op de persoon te spelen, heb je verder nog iets inhoudelijks te mekkeren over b.v. het geratel van journalisten, wanneer Wilders het zo uitkomt? En waarover Jos Heymans zich nu, na zoveel jaren voor Wilders gesprongen te hebben, roert?

  Overigens getuigt je reactie van een wanstaltige arrogantie, door te insinueren dat Ralph niet van zichzelf zou houden. Exact datgene wat je Ralph verwijt.

 5. @marc

  Is er iets mis met op de persoon te spelen? Lees het artikel nog eens, daar doet Ralph niks anders dan op de persoon spelen. Net als jij nu in jou reactie. En daar heb ik geen enkel probleem mee. Ik ben blij dat we in een wereld leven waar dit is toegestaan.

 6. Henry Human:
  Voor de goede orde, wat is er mis mee om een nazi gewoon te benoemen naar wat hij/zij, in dit geval Wilders, ook is? Een nazi dus? Hoe noemen we het journaille welke jarenlang het op nazi ideologie geënte braaksel van Wilders klakkeloos aanneemt en rondpompt? Comateuze propagandisten zonder besef? En nu begint een lid van deze sekte te klagen! het moet niet gekker worden!

 7. @Henry, ben je hier net iets te hard bezig om extreem-rechts goed te praten ten koste van het überhaupt bestaan van links en de kinderen weten toch dat dit niet klopt:

  “Het soort hatelijke gevoelens dat jij bezit, is de reden dat extremistische partijgen als de PVV bestaan.” (hahaha, zou ik zeggen en ga weer terug naar de bierkelder)

  Hier sla je overduidelijk de plank helemaal in de stijl van de apologeten van Racisme en Xenofobie steeds mis die gebruikelijk vertellen dat indien de zwarte mensen niet zouden bestaan, zouden ook de reeds genoemde problemen Xenofobie en Racisme niet bestaan.

  Je probeert het probleem van de zieke op de gezonde kop te schuiven, snap je?

 8. Als PVV-Europarlentariër en GeenStijl-columnist Hans Jansen zou moeten kiezen tussen samenwerken met de antisemiet Jean-Marie Le Pen en de Palestijnse beweging Hamas, dan koos hij voor de Fransman. Dat Hamas niet in het Europarlement vertegenwoordigd wordt en Front National wel, doet blijkbaar niet ter zake. Franse Joden hebben weinig te vrezen van ‘een oude baas van in de 80′, aldus Jansen in het EO-programma Knevel en Van den Brink.

  Treffend voorbeeld hoe het vaderlandse journaille aan nazi’s, nazi’s in opleiding en ander smerig gespuis een platform biedt! Hoewel…..Knevel en van den Brink journalisten noemen…!

Reacties zijn gesloten.