PvdA: de huichelachtigheid kent geen grenzen

Minister Frans Timmermans van de partij van de etnisch monopolisten geeft toe dat hij en zijn collegae, schedelmeter Lodewijk Asscher en de rest van die kliek waar hij deel van uitmaakt racisten zijn. In bijgaand videootje op nos.nl zegt de minister namelijk dat er in ieder mens racisme schuilt. Wat mij betreft mag ie voor zichzelf en ook zijn collega’s spreken; zoals wel met meer zaken spreekt deze vleesgeworden hypocriet niet namens mij.

Het ‘in ieder mens schuilt racisme’ riekt mij teveel naar het ‘hullie discremeneruh ook’ waar PVV-tokkies graag gebruik van maken. Maar het is wel mooi dat Timmermans, die vorig jaar tijdens het debat over het racistische karakter van Zwarte Piet nog demonstratief met een paar zwarte pietjes op zijn ministerie poseerde en de foto’s ervan op zijn feesboek pagina zette, in elk geval toegeeft dat hij en de minister die ‘mensen met een tintje’ een variant op de Ariër-verklaring wil laten tekenen een stel notoire racisten zijn.

Racist TimmermansMaar let even op hoe het verder gaat in dit filmpje: joden, joden, joden, antisemitisme, antisemitisme, antisemitisme…hé, verrek! ‘Oh ja tuurlijk! Moslims en nog zo wat anderen geloof ik worden af en toe ook wel eens enigszins onheus bejegend.’

Dat is kort gezegd de teneur van het zeer eenzijdige praatje van deze meneer Timmermans die mocht optreden een dag nadat de fascisten in Europa een welhaast monsterzege hadden behaald. Een rechtstreeks gevolg van het neoliberale beleid van uithongering van grote delen van de bevolking waar deze zelfde Frans Timmermans een uitgesproken exponent van is.

Deze is ook hoogst bedenkelijk: ‘als de Kamer aan mij vraagt: zet je in….’ Een Parlement dat etnische en andere groeperingen blijkens zijn eigen agenda als ‘probleem’ bestempelt moet naar de mening van Frans Timmermans de Minister van Buitenlandse Zaken vragen???

Trouwens, niet te snel: het gaat in de eerste plaats alleen om antisemitisme te bestrijden wat Timmermans betreft. Niet de haat jegens en de oproepen tot massamoord op mensen uit Afrika en islamitische medeburgers hier en elders. Dat zou ook een beetje lastig zijn met een parlement vol zwijnen die lachen om genocide zoals lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal namens nazi-collaborateurslub SGP Kees van der Staaij, en de overige etnische zuiveraars en wannabe massamoordenaars in die tent. Of voor een regering waarvan de premier nog niet zo lang geleden met een homohater in een zuipschuur van een biermultinational de paljas zat uit te hangen.

Dus komt strijd tegen islamofobie en de discriminatie van al die anderen die niet tot de ‘bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken’ (en die dus niet op de ‘hulp’ van Timmermans’ partijgenoot Mariëtte Hamer hoeven te rekenen, die wel even wil laten uitvogelen hoeveel mensen uit Polen er als kippen in de bio-industrie per vierkante meter opgehokt mogen worden opdat diezelfde ‘bezorgde burgers’ niet ontriefd en op de racistische teentjes getrapt worden!) gerekend mogen worden pas later en passant ook nog even voorbij. ‘Eigen gediscrimineerden eerst’. Zo ongeveer wat Frans Timmermans betreft. De premier die mensen die uit wanhoop hier hun toevlucht zoeken ‘ontwrichtend’ vindt en oorlog voert tegen weerloze kinderen die ‘slechts onder gemeentetoezicht stonden’ applaudisseert.

Een gotspe.

In een normaal land waar ministers beschaving in hun donder hebben, beschouwen ministers het als hun eerste en meest belangrijke taak – ongeacht welke functie ze verder ook hebben – zich het vuur uit de sloffen te lopen om discriminatie in welke vorm het zich ook manifesteert te bestrijden. Hier hebben we te maken met een zootje geteisem dat hun functies misbruikt om het juist te cultiveren. Maar we weten nu wel wat de NOS, zeg maar de Pravda van de heersers, verstaat onder ‘fel’ bij haar aandeel mensen zand in de ogen te strooien.

Een tip aan Timmermans voor het geval ie toch serieus is: beweeg je collega minister van niks Ronald Plasterk ertoe deze twee ondergeschikten van hem te ontslaan.

Sinke van Hulzen

3 gedachten over “PvdA: de huichelachtigheid kent geen grenzen”

  1. Wat mijn betreft snap ik niet dat Frans Timmermans op zijn blote knieën naar Saoudi Arabië moet gaan om daar zich plaatsvervangend voor de arrogantie, onbeschoftheid en xenofobie van geert Wilders/PVV te moeten excuseren. Timmermans heeft toch niets gedaan.

    Volgens alle regels hoort De Grote Verlosser zelf daartoe te gaan en excuses aanbieden, dacht ik.

  2. Ik heb de preek van FT niet gelezen of beluisterd, maar nu Ralph er zo duidelijk het hypocrytisch karakter van aangeeft, hoeft dat wat mij betreft ook niet meer. FT bekent zijn racistische inslag, maar relativeert dat door te stellen dat in ieder mens racisme schuilt. Ik zou dat geen ‘gotspe’ noemen, want ik weet niet wat dat is. Het is gewoon een smerige leugen, een opzetje voor ‘guilty by association” . Wees fijn de racist die je zijn wilt FT, maar betrek mij (en Ralph en andere vrienden bij Krapuul) er aub niet bij.

Reacties zijn gesloten.