99% van de “mijn stem heb je”-zeggers is voor Geert of Rita

Bijgaand een onderzoekje wat ik zelf heb gedaan. De uitkomst is verrassend. Ik ben er nog niet uit wat het is maar het is iets. Maar wat? Met welk verschijnsel hebben we hier te maken?

Ik heb op google opgezocht hoe vaak mensen “mijn stem heb je” hebben geschreven.

Het blijkt dat 20200 keer iemand “Geert, mijn stem heb je” heeft geschreven, en ook ruim 5000 keer “Rita, mijn stem heb je”. Bij andere fractievoorzitters komt het nooit voor. Reageerders schrijven dit alleen over Geert Wilders en Rita Verdonk. Je kan het zien als je op de links in het bericht klikt.

Aanschouw de resultaten van dit zonderlinge onderzoek (meetdatum 17 oktober 2009)

Lijsttrekker Aantal %
Geert, mijn stem heb je 20200 77%
Rita, mijn stem heb je 5620 21%
Mark, mijn stem heb je 9 0%
Agnes, mijn stem heb je 7 0%
Alexander, mijn stem heb je 1 0%
Marianne, mijn stem heb je 5 0%
Femke, mijn stem heb je 7 0%
André, mijn stem heb je 2 0%
Wouter, mijn stem heb je 346 1%
Bas, mijn stem heb je 3 0%
Jan Peter, mijn stem heb je 2 0%
Welke conclusie moeten we hier weer aan verbinden?

Update: op dagelijksestandaard werd ik nog gewezen op een opmerkelijke 5070 stuks:
mijn stem heb je, geert“.

mijn stem heb je, rita“, slechts 7. De andere probeer ik niet eens.

Maar………….. check deze:

Hoewel slechts 7 stuks bij:
mijn stem heb je, pim

Ziehier:
pim, mijn stem heb je

48.100 stuks! De onbetwiste winnaar!

——————————————————————–

Update 19 oktober:
En we gaan door. Met dank aan reageerder Lesley presenteren we:
pvv, mijn stem heb je“. De andere partijen scoren niks. Nadat ik de enorme score van “pim, mijn stem heb je” had gezien begon ik te denken dat er hier sprake was van een soort hysterische massa-persoonsverheerlijking van De Leider (waar immers zowel bij Pim, Geert en Rita in meer en mindere mate sprake van was/is). Maar deze theorie wordt volledig onderuit gehaald door “pvv, mijn stem heb je“.

Terug naar de tekentafel dus.

Update 2:
Dom, nog niet geprobeerd:
Wilders, mijn stem heb je
ook 20100 resultaten. “Verdonk, mijn stem heb je maar” 8. Rest allemaal (zo goed als) niks.

9 gedachten over “99% van de “mijn stem heb je”-zeggers is voor Geert of Rita”

 1. Ik heb het ook even snel geprobeerd met de partijen:
  – pvda, mijn stem heb je: 2
  – pvv: 1130
  – cda: 2
  – vvd: 0
  – cu (en christenunie voluit): 0
  – d66: 1
  – gl (of groenlinks voluit): 0
  – ton: 1

 2. Hee bedankt. Zotte persoonsverheerlijking kunnen we dus uitsluiten. Maar wat kan het dan zijn?

 3. …dat meer en meer Nederlanders alles wat met Islam en moslims te maken heeft spuug-en spuugzat en dat alleen een stel achterhaalde en volksverraderlijke mei68 domoren daar nog altijd niet achter zijn.

 4. Mercator, je praat namens “meer en meer Nederlanders” maar dat klopt niet. Volgens mij moet je het anders omschrijven, namelijk “steeds groter wordende groep Nederlanders die het Mercatorplein niet kunnen onvlucten en daarom racist worden”.

  Kusje………

Reacties zijn gesloten.