Radio 1 – en dan nu: SPORT

Ik dacht laat ik Radio 1 eens aanzetten om mij te laten inspireren tot een belangwekkend stuk over den actuelen situatie in den wereld.

En wat blijkt: men kondigt aan dat heel uurtje na drieën over sport zal gaan. Nou weet ik toevallig helemaal niets van sport (want het interesseert me geen fuck) maar het zou wellicht heel leerzaam kunnen zijn voor mij, en wellicht ook voor u, omdat u misschien ook totaal geen belangstelling heeft voor sport en er dus ook niets van af weet, of mogelijk bent u een groot sportliefhebber maar niet in de gelegenheid om naar Radio 1 te luisteren.

Ok, nieuws, files, reclame, yada yada yada, bring it on. The sports.

“Vraag nu een proefrit aan” sure.

Radio 1 AVRO-TROS Radio 1 Vandaag.

Qatar heeft het WK voetbal gekocht kunnen we nog van deze ongein af? (noot jvdh: ik weet dan niets van sport maar ik gok dat het antwoord “nee” is).

Eerst wat anders: MBO moet op de schop.
We hebben hier mevrouw Van Rooijen: Huh? Het MBO moet veranderen. Zegt Jet Bussemaker in een brief. MBO op de schop. Hoezo waarom wat gaan we nu weer doen wat is er nu weer gaande ik schrok. Alles gaat lekker dat leidt tot veel verbeteringen en het kan nog beter maar op de schop klinkt alsof het radicaal anders moet en aspecten op de lange termijn en aspecten op de korte termijn.

Dus u zegt laat ons zo doorgaan want we gaan ergens heen?

Ja, ik zeg kom vooral meekijken en kom met voorstellen hoe het beter kan.

9 jaar geleden was de leerling niet zelfstandig maar gehoorzaam dus als hij niets wist wat hij moest doen dan deed hij niets dus we moeten spelen met ruimte geven en spelen met vrijheid geven en wij zitten hier in de buurt van een IKEA en…

Oh we hebben Mirjam Sterk aan de lijn, nog steeds ambassadeur jeugdwerkloosheid:

Ja ik vind dat als je kijkt naar de arbeidsmarkt dan vind ik het ook heel belangrijk dat je kijkt naar de jeugdwerkloosheid en we zijn bezig om een opleiding op te zetten voor de zorg en dan krijg je in het vervolg de discussie ja er zijn te weinig stageplaatsen.

Mevrouw Van Rooijen wat vindt u er van?

Ja ik vind dat het veel beter kan en we zitten een heel eind op de goede weg maar noem het niet op de schop.

Mirjam Sterk:
Je zult het echt aantrekkelijk moeten maken voor jongeren om onderwijs te volgen dat zijn denk ik ook belangrijke dingen voor jongeren en dit is de richting waar we naartoe moeten en dat staat ook in die brief en ik heb met scholen en werkgevers gesproken en dit is de arbeidsmarkt waar we mee te maken krijgen.

Nou u heeft nog veel werk voor de winkel en u moet nog innoveren en wat al niet meer. Dank u wel.

MUZIEK.

Goddank geen sport. Ik ga naar buiten.

7 gedachten over “Radio 1 – en dan nu: SPORT”

  1. Soms denk ik dat het bewust desinformatiebeleid is van Bruin II. Werkelijk elke schijn van kritische radiojournalistiek is naar de daluren verbannen.

  2. Mijn dank. Ik weet niks van sport en luister nooit naar de radio. Blijkbaar kan ik t gerust zo houden.

  3. In dictaturen gaat het zogenaamde nieuws altijd nergens over.
    Wel knap trouwens als je het geduld op kan brengen om een heel uur ten behoeve van de Krapuul-lezer naar het werkelijk niet om aan te horen zijnde Radio 1 – die kutzender – te luisteren.
    Mirjam Sterk (als TK-lid fanatiek supporter van het fascistische regime Bruin I, had als rechtse hobby het keihard aanpakken van ‘al die frauderende bijstandstrekkers’) is overigens ook – net als de geblondeerde nazi Wilders – een wannabe etnisch zuiveraarster met haar pleidooien voor het deporteren van Roma.

  4. Ik kon het niet opbrengen om een heel uur te luisteren dit was alleen de eerste 10 minuten vandaar ook geen sport.

  5. Dan nog is het knap. Ik heb laatst weer eens na een heel lange tijd een poging gedaan Radio 1 te luisteren en als ik religieus was zou ik zeggen ‘Mijn god, wat een ontiegelijke kutzender.’

  6. Als ik af en toe een lange autorit moet maken, luister ik naar Radio 1. Ik word niet opgewekt van het gewauwel. En blijkbaar geldt dat voor de meesten. Ik denk dat bazelen op de radio iets is van de tijd van G.B.J. Hiltermann. Nu is men of niet geïnteresseerd in actualiteiten of men weet via internet al veel meer dan de leuteraars te berde brengen.

Reacties zijn gesloten.