Kicken op de Sharia

Het is 1 van de schrikbeelden van schuimbekkend bruinbakkend Nederland: de sharia. De sharia nee dat willen we hier niet. Dat zijn allemaal maar enge dingen zoals stenigen en zo. Waar ze denken dat die sharia vandaan moet gaan komen, met 5 procent moslims in NL, met roots grotendeels in Turkije en Marokko, waar ze trouwens helemaal niet aan die gruwelijke sharia straffen doen, is mij een raadsel, maar ja we moeten die 1,5 miljoen PVV-stemmende gekken serieus nemen en die willen hier dus geen sharia.

Begrijpelijk. Ik wil dat ook niet.

Alhoewel…. tot er weer eens zo’n sharia strafje in de krant verschijnt. Dan lust het krapulaat er ineens wel pap van, getuige onderstaande greep uit de reacties bij het Telegraaf bericht “Hand chocoladedief afgehakt

Etc.

We hebben dus helemaal geen Turken of Marokkanen nodig om gruwelijke Saoedische straffen in te voeren in Nederland. We vragen het gewoon aan de Wakkere Nederlanders 😮

17 gedachten over “Kicken op de Sharia”

 1. Vaker gezegd dat het Wildersvolk zich prima thuis zou voelen in saoedi arabië

 2. Disproportioneel hard straffen is een rechts stokpaardje. De PVV schurkt graag tegen de SGP aan. Het is dus niet verwonderlijk dat de aanhang ook wel wat met andere Fundamentalisten heeft.

  Duyvendak brak in om bepaalde overheidsstukken boven tafel te krijgen die niet eens geheim hadden moeten zijn. Daar kan je grote problemen mee hebben, maar hij deed het tenminste niet omdat hij chocolade verslaafd is of omdat hij te lui is om te werken voor zijn geld.

 3. Ehm , handafhakken is ook hartstike Joodsch Gristenlijk hoor , en de Hindoes deden het ook , het woord Handicaped komt er zelfs oorspronkelijk van ..

 4. @ Al Bakrastani
  Handen afhakken komt niet voor in de Bijbel als straf voor diefstal. Het bestond echter wel als straf in Europa in vroeger eeuwen.

 5. Ja hoor, laten we sharia law hier in nederland ook maar toepassen…maakt toch niet uit dat er jarenlang gestreden is voor vrijheid en de rechten van de mens.
  Laten we dat allemaal lekker teniet doen en gaan leven als een stelletje barbaren…handen afhakken, kindermisbruik, je kind laten uithuwelijken op 8 jarige leeftijd, vrouwen die gestenigd worden nadat ze verkracht zijn door een groep mannen…klinkt werkelijk fantastisch…kan niet wachten!! 🙄

 6. Dag Marjan, welkom!
  marjan Schreef:

  Ja hoor, laten we sharia law hier in nederland ook maar toepassen…

  We zijn hier met een stelletje beschaafde, democratische en ethische mensen bij elkaar. We hebben gemeenschappelijk, dat de de krapuliteit van Wilders en zijn aanhangers verfoeien.
  De Sharia is bij mijn weten nergens wet. Zelfs niet in Saoedi-Arabië. Of seksistische en barbaarse gebruiken als vrouwenbesnijdenis nu al of niet door de Islam worden getolereerd (het verschilt van land tot land), je kunt er zeker van zijn dat we hier bij Krapuul nooit en te nimmer zoiets zullen willen toelaten.
  Niet bij Moslims en niet bij Christenen (want je wist natuurlijk al, dat vrouwenbesnijdenis bij de Kopten in Egypte vaker voorkomt dan bij de moslims die daar wonen, nietwaar?).
  Daarom proberen we hier een beetje na te denken, in tegenstelling tot wat in de fractielokalen van de PVV gebeurt.
  Dan kan het gebeuren, dat we zeggen: “Wat een onzin: een hand geven of een buiging maken,- wat is het verschil?”
  De hoofddoek van het Zeeuws Meisje of die van Fatima: Wat is het verschil?
  Dat dus.
  Wil je met ons meedenken? – Graag!
  Wil je alleen je gelijk halen vanuit je angst?
  Denk even na. Lukt het niet, ga ergens anders!
  Tot ziens, hoop ik!
  🙂

 7. @#8 Marjan. Niet dat Turkije een sharialand is, maar vind je het toch toch ook niet minstens raar en hypocriet dat hoofddoekjeshatend Nederland van onderbuiks allooi zich wèl graag een obesitas vreet in een Moslimland terwijl ze de Turken hier onder eigen volk wel kunnen schieten?
  Alleen omdat het zo goedkóóp is? Onbeperkt je `eigen’ volschoffelen in Alanya op ritme van Frans Bauer en Gordon en het complete ranzige Limburgse carnavalsrepertoire? Of in zo’n lullig ressort in Egypte aan de Rooie Zee en dan op het `linkse’ NOS-journaal slachtofferig mutsen dat hun vakantie is verpest door Moslims die zo nodig revolutie moesten? Ik hoop dat al die landen dát soort Neêrlandse uitvreters er meteen uitschoppen. Met mijn zegen. 😆

 8. #9

  Kan me goed vinden in dat welkom heten, meedenken ipv afbranden ,,,,,en hopelijk tot ziens

 9. Nu we het hier toch over hebben 😉 …ook deze keer bleek de Telegraaf “niet helemaal volledig” te zijn geweest.

  Het verhaal was overgenomen uit The Sun (een tabloid die wel vaker problemen met correcte verslaggeving heeft gehad); de BBC meldt een ietwat ander verhaal:

  An Iranian judge has sentenced a man convicted of robbing a confectionery shop to have one of his hands cut off, Iranian media report. The judge also sentenced the man to one year in prison.

  Police arrested the man in May after finding $900 (£560), three pairs of gloves and a large amount of chocolate in his car, Fars news agency said.

  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-11559750

  Geen reep gestolen dus, maar een beroving/overval. (Is toch wel even iets anders.)

 10. Voor alle duidelijkheid, aangezien mijn vorige post nogal in het verkeerde keelgat is geschoten bij veel mensen, ik heb geen enkel probleem met moslims in nederland. Ik heb geen enkel probleem met hoofddoekjes etc, wat dat betreft ben ik het dan ook absoluut niet eens met Wilders.
  En ja inderdaad ik ben het volkomen met je eens Abdul, mensen die claimen turken in nederland te haten en vervolgens wel naar Turkije op vakantie te gaan omdat het lekker goedkoop is, zijn hypocriet.

  Maar als er mensen komen met opmerkingen dat ze zouden willen dat Sharia Law in nederland ingevoerd zou moeten worden dan word ik eerlijk gezegd wel een beetje huiverig en vraag me af of die mensen wel weten wat het allemaal inhoud. Ik ben tegen de onderdrukking van vrouwen en barbaarse straffen. Ik vind dat ieder mens gelijk is en ook gelijk behandeld moet worden , nederland moet meer tolerant zijn maar tegelijkertijd moeten we wel onze normen en waarden en vooral vrijheid behouden.
  Ik heb geen probleem ermee dat Sharia Law in nederland ingevoerd word op een manier van familierecht, om te bemiddelen, om scheidingen uit te spreken en erfenissen te regelen zolang als het nederlands strafrecht intact blijft.

  En thanks voor je welkom 🙂 ik zal zeker terugkomen hier. Ik ga geen discussie uit de weg,
  ik kan er immers alleen iets van bijleren.

 11. De vraag Marjan is “welke Sharia “, de interpretaties zijn net zo divers als met “westerse “of “seculiere” rechtssystemen . De bewijslast was oorspronkelijk extreem streng , neem nu zo’n geval als die overvaller , volgens de manier waarop de Profeet het behandelde moest eerst bewezen worden dat “de maatschappij “niet in de een of ander wijze medeschuldig was, heeft men alles gedaan om de diefstal te voorkomen ?? Is de dief door armoede tot zij daad gekomen ect ect … Wat de onmenselijkheid van de straf betreft , ook in het westen laten rechtssystemen onmenselijke straffen toe , kijk maar eens naar de dodenlijst van Texas waar zelfs Geestelijk gehandicapten en kinderen die op het moment van hun misdaad 12 waren op staan …

 12. Ik kan me er zeker in vinden wat je zegt, inderdaad was de bewijslast erg streng. Voornamelijk op papier
  want we moeten toch eerlijk zijn dat er soms niet al te nauw gekeken wordt.
  En dan heb ik het niet alleen over de Sharia maar ook over, zoals jij al aangaf, de westerse landen.
  Daarom ben ik blij dat in nederland sinds 1983 in de grondwet werd bepaald dat de doodstraf niet meer kan worden opgelegd. Ik wil hiermee trouwens niet beweren dat het nederlands rechtssysteem perfect is, ook in nederland zijn genoeg gevallen bekend waarin vrouwe justitia gefaald heeft.
  Mijn mening is dat in nederland de straffen best strenger mogen worden, zolang als dit niet op een onmenselijke manier gebeurd.

Reacties zijn gesloten.