5 verschillende soorten racisme bij de PVV aanhang

PVV-aanhanger
Afbeelding: PVV-aanhanger
Onderscheidt Evelien Tonkens in haar column Racisme valt te bestrijden op de Volkskrant site;

Door deze vijf soorten te onderscheiden, kunnen we racisme effectiever en gerichter bestrijden. Bovendien kunnen alle politieke partijen het hunne doen om PVV’ers terug te halen. Linkse partijen door reële problemen met immigratie te erkennen en te bestrijden. Rechtse partijen door betere informatie te geven over de aard en omvang van migratie en moslims, teneinde irreële voorstellingen over een moslimtsunami te ontkrachten.

5? Goh ik wist niet dat de PVV-aanhang zo veelzijdig was.

31 gedachten over “5 verschillende soorten racisme bij de PVV aanhang”

 1. Dame Tonkens, ‘de hoogleraar die vrijwillig kiest voor de blinddoek’, is al een tijdje het noorden kwijt. Weet niet meer wat racisme is en overschrijdt verder de 5 soorten domheid. Kunnen we haar onkunde nog bestrijden?

 2. Als ik nu de regels aanpas en er in zet dat reacties die niks toevoegen in strijd zijn met de regels dan mag bovenstaande reactie inderdaad ook niet. Op dit moment zie ik het nog door de vingers.

 3. Dat is genereus en ruimhartig. Volgens regel F is een discussie over de regels niet toegestaan, maar het is jouw site en dan mag jij alles. Dat komt de discussie ten goede.

 4. Slap gelul, racisme heeft betrekking op RAS en NIET op godsdienst. Iedere andere betekenis is er door anderen bijgesleept. Als Geert over christenen hetzelfde zou zeggen was hij dan ook een racist?

 5. Ik zal aan de Verenigde Naties doorgeven dat reageerder “Zonnetje in Huis” hun definitie van racisme “slap gelul” vindt.

 6. VN of niet, zonnetje heeft helemaal gelijk. Religie is een vrije keuze en anderen hebben het volste recht om mensen vanwege hun religieuze keuze en de gevolgen daarvan af te wijzen.
  Dat heeft niks, helemaal niks met racisme te maken.
  Welke definitie de VN hanteert weet ik niet, vind ik ook niet echt interessant, maar als beweert wordt dat de afkeer van moslims hier te lande met racisme te maken heeft, dan is dat klets, grote klets !
  Vietnamezen of Chinezen of Filippijnen hoor je nooit kwaken over racisme. Die doen gewoon mee in de samenleving.

 7. Hè, hè en wáárom niet ? Omdat zij geen overlast veroorzaken en hun best doen om bij de samenleving aansluiting te vinden. En niet zoals veel immigranten uit moslimlanden hun hand ophouden, niet willen werken (en ik weet dit uit eigen jarenlange ervaring !)allerlei bijzondere rechten claimen.
  Dan wordt je vroeg of lat een keer uitgekotst.
  Dat is geen racisme en het heeft er in de verste verte niet mee te maken.
  Iedereen met een beetje verstand snapt dat, toch ?

 8. Nonsens het merendeel van de moslims veroorzaakt helemaal geen overlast en het overgrote merendeel van de PVV aanhang komt bijna nooit 1 moslim tegen. Jij waarschijnlijk ook niet.

  Je denkt er mee weg te komen maar op dag word je ontmaskerd als racist.

  Dat jij dat vervolgens gaat ontkennen verbaast mij helemaal niks. Dat is jouw core-business hier op deze site; ontkennen.

 9. Járenlang heb ik allochtone jongeren begeleid naar de arbeidsmarkt. Weliswaar in de jaren negentig, maar dat maakt voor de aard van het probleem niet uit. Ik ken de smoesjes, het overal onderuit proberen te komen, het niet op komen dagen, de ziekmeldingen liefst om de anderste week.
  En als de arbeidsrelatie uiteindelijk werd beëindigd lag de schuld altijd bij anderen.
  Ik denk dat jij degene bent die ontkent. Je ontkent namelijk alle problemen die de massa-immigratie met zich mee heeft gebracht.
  Je wilt het niet zien en om het gebrek aan argumenten te camoufleren roep je heel hard dat degene die de problemen wél benoemen racisten zijn.
  Dat is niet waar en diep in je hart wéét je dat ook.

 10. Ik heb nog nooit 1 massa-immigratie probleem ontkend. Maar dat er problemen zijn wil nog niet zeggen dat je daarom een bevolkingsgroep op racistische wijze moet discrimineren, en achter een autocratische dictator aan moet wandelen die moslims vergelijkt met beesten en met vuil en die ze met tientallen miljoenen tegelijk over de grens wil zetten en dat vervolgens gaan zitten ontkennen.

  Want als je dat doet ga je toch wel verdacht veel op een racist lijken. En volgens mij weet je dat zelf ook wel anders zou je niet zo je uiterste best doen om dat hier te ontkennen.

 11. Ten eerste loop ik niet achter Wilders aan. eerder achter Verdonk met TON.
  Ten tweede is de islam een religie en dus een gedachtegoed dat je aanhangt. Racisme heeft betrekking op lichaamskenmerken. Daar kun je niets aan doen, dat is geen eigen keuze.
  Op die grond zou ik niemand ten achter willen stellen en ben ik dus ook géén racist.
  Maar nogmaals, het zou meer indruk maken als je ter zake doende inhoudelijke argumenten te berde zou brengen.
  Ik constateer dat je jezelf overschreeuwt om anderen in een kwaad daglicht te stellen. Dat is inmiddels de bekende loze retoriek ter linkerzijde: andersdenkenden uitmaken voor racist, dan hoef je de discussie tenminste niet aan te gaan.
  In werkelijkheid is het een zwaktebod.

 12. Ik zal aan de Verenigde Naties doorgeven dat jij het niet eens bent met hun definitie van racisme. Verder kan ik niets voor je doen.

 13. Als we dan toch de groepen moeten benoemen die niet mee willen doen in deze samenleving, dan zijn dat wel Vietnamezen of Chinezen of Filippijnen. Vrij land dus die mensen moeten dat vooral zelf uitmaken. Erg stom van je om te beweren dat Chinezen mee doen in de samenleving, dit in tegenstelling tot moslims (?). Volgens mij is al meerdere malen uit onderzoeken gebleken dat bijvoorbeeld de Turken een van de meest integrerende groepen is in Nederland (na Surinamers dacht ik). Jouw verhaal is dus ook klets, een grote klets. Oerhollands gezegd; je lult uit je nek !!!

  Mensen die hun professie gebruiken om hun onderbuik gevoelens te beargumenteren zijn echte racisten…

 14. [Wiki: Volgens de Conventies van de Verenigde Naties betekent raciale discriminatie “elk onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur gebaseerd op ras, huidskleur, afstamming, of nationale of etnische oorsprong]

  Zie je ‘religie’ staan als voorbeeld van raciale discriminatie/racisme?

 15. Dat religieverhaal is een lulsmoes. Dat ziet zelfs een kind. Had ik jou niet naar het spamfilter verplaatst trouwens?

 16. Nu religie niet voorkomt als VN definitie van racisme, is het religieverhaal ineens een lulsmoes. Applaus voor deze krompraat. Dat doet geen kind je na.

  Ik ben niet op de hoogte van jouw spamfilter.

 17. Wie loopt hier nou constant te piepen over religie? Ik niet hoor. Jullie. Op uiterst ongeloofwaardige wijze moet ik er trouwens bij zeggen. En jij hebt al kennis gemaakt met mijn spamfilter. Toen heette je nog “anoniem” en toen had je een ander IP.

 18. Het gaat ook gewoon over religie. Dat je steeds loopt te mekkeren over racisme, niet ter zake doende links geeft naar wiki en de VN erbij haalt is uitermate lachwekkend.

 19. Zie je nou wel dat je in mijn spamfiltertje zit? Ik heb bovenstaand commentaartje er net uitgevist. Je bent trouwens de enige die er in zit.

  Maar goed jij wil dus beweren dat de reactie van Liera van 27 oktober 8:47 pm, om er eens eentje uit te kiezen, valt onder de noemer “kritiek op een religie”?

 20. Dit IP wat je nu heb hoort zeker in mijn spamfilter thuis. En nu weet ik ook zeker dat jij hier alleen maar bent om hier de boel te saboteren.

Reacties zijn gesloten.