Dreigen met de PVV samen te werken maakt je club beter

090701150618_Prins-G-d-n-Urste_resized_120x0Dit vindt althans Chris Aalberts die politieke communicatie onderzoekt (en nog meer zo te zien);

Als we naar de PVV kijken, is er eveneens provocatie nodig. De leiders van FNV, CDA, VVD en PvdA willen niets van de PVV weten. Hun achterban zegt: ‘als u met Wilders praat, dan komt u in de problemen’. Echte leiders moeten hun achterban nu provoceren, zoals Hollander en Wijnberg suggereren. Provoceren betekent samenwerken op issues waar men het inhoudelijk met de PVV eens is, ongeacht of de eigen achterban die samenwerking waardeert. Deze provocatie leidt ertoe dat de eigen achterban zich bewust wordt dat de tijden veranderd zijn en dat om publieke steun hard moet worden gestreden. Lees verder bij Newropeans

Interessant. Eerste lezing overtuigt me niet echt maar het is zeker het overdenken waard. Ik zeg voorlopig: laat de PVV-clowns de PVV-clowns. En laat de serieuze mensen die het beste voor hebben met dit land maar onderling samenwerken, daar hebben we geen schreeuwerig wangedrag van de PVV bij nodig.

6 gedachten over “Dreigen met de PVV samen te werken maakt je club beter”

 1. Jazeker moet je samenwerken met de PVV. Dat geldt zeker voor een vakbeweging. Veel vakbondsleden sympathiseren met de PVV en daar is in het gehhel niets mis mee.
  Dan kan een vakbond niet weigeren om samen met de PVV te strijden.
  De PVV is een partij waar niet zoveel mis mee is. Hun uitspraken zijn soms wel eens provocatief, maar ze hebben zich nog nooit schuldig gemaakt aan het creëeren van een situatie waar moord (Fortuijn)uiteindelijk het gevolg was, zoals de PvdA en D’66 wél.
  EZ7R

 2. De PVV sluit honderdduizenden Nederlanders uit. Dat staat dus haaks op de doelstellingen van de vakbeweging en staat overigens ook haaks op het fatsoen. De rest van je commentaar is laster. Gelieve je daarvan in het vervolg te onthouden.

 3. Nou nee, het is geen laster. Niet méér althans dan wat je zelf op deze site zet over de PVV. Je ontzegt een ander het recht te doen wat je zelf geregeld doet.
  Maar goed, het is jouw site !
  Over het uitsluiten van vele Nederlanders door de PVV het volgende: de PVV sluit niemand uit. Iedereen is welkom, máár je moet wél integreren.
  Waar het om gaat is dat er groepen zijn die zichzélf uitsluiten ! Dat is een wezenlijk verschil.

 4. Wilders wil tientallen miljoenen moslims uit Europa deporteren (heeft ie zelf gezegd), naast het feit dat dat misdadig is, is het ook uitsluiten.

  Voor de rest heb je gelijk dat bezoekers van deze site niet dezelfde rechten hebben als ik.

 5. Maar dat maakt de site langzaamaan tot een hangplek vor gelijkgestemden die elkaar dagelijks bevestigen in hun standpunten. Dat is voor een buitenstaander niet interessant.
  Ik denk dat je dan ook je doel voorbijschiet.
  Je moet de durf hebben een open discussie te laten ontstaan.

 6. Er staan hier maar zat commentaren waar ik het niet mee eens ben. Ook van jou. Er staan hier ook reacties waar ik het nog veel meer mee oneens ben dan die van jou.

Reacties zijn gesloten.