Het D66-campagnelied dat ‘m nie werd

Ik moest hier aan denken toen ik onlangs door toeval op een site kwam waar in een enorm lang betoog over God weet wat een alinea stond over de website Krapuul met de bewering dat dit een “ultralinkse site” is. Daar moet ik altijd zo om lachen, dat tegen racisme, discriminatie, dwangarbeid, politiegeweld, oorlogshitserij en nog zo wat van die dingen zijn tegenwoordig “ultralinks” wordt genoemd.

Het geeft in ieder geval aan dat dit land goed van ’t padje is.

Maar beschouw ik mezelf als ultralinks? Nou nee.

Zoals mijn collega-admin van deze site, de geachte heer Bruning, al zo eloquent beschreef in dit stuk zou het ook volgens mij helemaal niet zo’n gek idee zijn als Pechtold premier zou worden van dit land. Considering the options.

Ja economisch is D66 natuurlijk volslagen ruk, de partij bestaat immers uit in het leven geslaagde mensen die van dit leven helaas niet hebben opgestoken dat er ook mensen zijn die niet zo slim en handig zijn als zij, of niet zoveel geluk hebben gehad als zij. Maar ja, stel dat D66 nu in charge zou zijn zou het qua economisch beleid heus niet veel erger zijn dan wat we nu altijd hebben met CDAPVDAVVDPVV.

Nee, wat met name Pechtold gewoon goed doet is Wilders een grote bek geven en andere PVV’ers afzeiken. Iets wat al die andere clubjes consequent nalaten tot hun grote schande.

Maar grappiger dan bovenstaande is nog dat ik in 2011 met een paar jongens heb meegedaan aan een prijsvraagje van D66, toen ze op zoek waren naar een nieuw campagnelied. De beloning zou een professionele studio-opname van dit lied zijn en nog wat, weet niet meer wat.

Ik bedacht op weg naar mijn werk (iedereen zegt altijd dat wij hier bij Krapuul niet werken vandaar dat ik dit even expliciet vermeld) een geinig tekstje waarvan ik dacht (en nog steeds denk) dat het uitstekend de D66-sfeer beschrijft.

Ongetwijfeld dachten ze er bij D66 anders over, want het satire-gehalte van de tekst is tamelijk hoog. Maar als ze bij D66 nou een piepklein beetje zelfspot hadden gehad was dit campagnelied ingeslagen als een bom. Maar het is nooit te laat want de tekst is nog steeds spot on en volstrekt van toepassing op D66.

De muziek heb ik ook “bedacht”, maar ik geef ook eerlijk toe dat het een rip-off is van Hot Legs van Rod Stewart en Keep Your Hands To Yourself van de Georgia Satellites. Het schijnt ook nog op Een Kopje Koffie te lijken.

Ik ben het zeer accurate boxerige ritmegitaartje en ook de, al zeg ik het zelf, indrukwekkende solo.

Het Normaal-stijl aftellen met de bassdrum geeft het geheel nog een cosmopolitisch grachtengordeltintje.

We hebben na inzenden nooit meer wat van D66 gehoord, maar goed het campagnelied dat ‘m wel werd hebben we ook nooit gehoord volgens mij.

Beluister het hier, beter met koptelefoon want de opname is tamelijk brak.

7 gedachten over “Het D66-campagnelied dat ‘m nie werd”

 1. Is het mogelijk een soortgelijk liedeke voor de GristenUnie te maken? Beetje woest en wild, en geschreeuw over de duivel en weet ik veel 😉

 2. Op de wijs van ’s nachts na tweeen:

  “Christenunie we gaan nu met zijn allen op communie”

  Da’s paaps

 3. Je kunt je ook afvragen of voorstander zijn van ‘racisme, discriminatie, dwangarbeid, politiegeweld, oorlogshitserij en nog zo wat van die dingen’ “ultrarechts” is. Blijft ook de vraag of Alexander als premier niet af en toe koehandel met Perox zal gaan bedrijven, bijvoorbeeld als er wat asielkinderen uitgeruild moeten worden voor extra luiers in de bejaardentehuizen of welk ander zwaarwegende beleidskeuze dan ook. Want dat is toch het schamele niveau waarop in Nederland politiek wordt bedreven.

  Helaas kan ik die song op mijn lokatie niet beluisteren (2 G mobilt bredband), dus dat gitaarrifje zal ik moeten missen, maar kun je misschien de tekst plaatsen? Kan ik weer eens lachen.

 4. Dan moet ik weer moeite doen. Ik moeite doen is altijd -1.

 5. Pingback: Slechts een weg voor de strategisch-stemmer | Krapuul

Reacties zijn gesloten.