Participatiesamenleving? Fuck you Klijnsma & Asscher!

Stel u bent werkeloos, hebt een WW uitkering en u leent, in het kader van de (ik krijg het mijn strot amper uit…’t is net zo’n smerig woord als ‘kinderporno’ zo onderhand) ‘participatie’ zullen we maar zeggen, van uw buren een zaag.
Dan is de kans groot dat u van de belastingdienst eerdaags een brief krijgt waarin staat dat u teveel zorgtoeslag of weet ik veel wat voor toeslag teveel hebt ontvangen en die terug moet betalen onder bedreiging met een fikse boete. Plus uiteraard een waarschuwing dat wanneer u weer een zaag wilt lenen van iemand u dit zes weken van te voren moet aanvragen bij de gemeente waar u woont.

Nemen we even aan dat u een bijstanduitkering hebt en u heeft kindgebonden budget.
Een auto is voor u al lang een luxe van lang vervlogen tijden maar uw overbuurvrouw is zo vriendelijk u met uw kindje dat dringend naar de huisarts moet wel even te rijden. Alweer in het kader van de – ik krijg dat vieze woord mijn strot haast weer niet uit dus dit is ook het laatste voorbeeld – ‘participatie.’
Dan is de kans groot dat u van de belastingdienst een brief krijgt met de sommatie ‘teveel uitbetaald’ kindgebonden budget terug te betalen en wel liever eerder gisteren nog dan vandaag want anders….!
Plus uiteraard een waarschuwing dat wanneer u weer gebruik wilt maken van de belangeloze diensten van een vriendelijke buur, u dit zes weken van te voren moet aanvragen bij de gemeente waar u woont.

Onzin? Leest u dan dit even over het delen van spullen en diensten en vooral even onderaan. Dát is het fucking kloten land (en belastingparadijs dat geen belastingparadijs genoemd mag worden voor allerlei geteisem van heinde en ver) waar ministers bejaarden het tehuis uit werken met de mededeling neem maar een moestuin en kinderen de armoede intrappen op een ongekend grote schaal.
Dat heet ‘sterk en sociaal’ volgens door zijn kinderen geïnspireerde thema uitruiler en voormalig twitteraar Diederik Samsom die kritische vragen over zijn wandaden beantwoordt met als ware hij een echte PVV’er slachtoffer spelen en zich verstoppen zoals het een echte lafaard betaamt. Wat een lul! En wat een onbeschrijflijk stel misdadigers die lui van Bruin II.

5 gedachten over “Participatiesamenleving? Fuck you Klijnsma & Asscher!”

 1. WTF…

  De groei van het delen is ook de belastingdienst niet ontgaan. Daar wordt nu gekeken naar manieren waarop gebruikers van deelwebsites kunnen worden aangeslagen.

  Dit is wel het allerlaagste.

 2. Ik snap de reden wel : als je een auto koopt betaal je ongeveer 20 verschillende soorten belasting. Door die auto te delen ( wat natuurlijk beter is voor het milieu ) loopt de belastingdienst inkomsten mis. Jammer dan, maar gewone mensen moeten ook de tering naar de nering zetten. Op wat voor manier dan ook. Get used to it, zou ik zeggen. Die besparingen komen vanzelf terug in de economie, want in tegenstelling tot multinationals geven gewone mensen hun geld uit op de markt.

  Dus zodra de ambtenaren hier een rapport over geschreven hebben tel je het aantal namen onder het rapport en je weet hoeveel medewerkers de belastingdienst kan missen.

  Ik moet nog zien dat een VVD hier een wetsvoorstel van durft te maken, want liberaal betekent toch echt wat anders. De PvdA heeft ook al genoeg averij opgelopen bij de gewone man, dus die zullen zich er ook niet aan willen branden.

 3. Opnieuw: hier ageert de Orweliaanse staat.

  Hij is simpelweg allang het pad van de normaliteit verlaten. Sociale hulp mag je niet belasten.
  Doch wil de neoliberale Orweliaanse staat zich graag als rover profileren.

 4. Asscher en kleinsma zyn toch pvda. Als er een party dol is op belasting heffen zyn het de sociofascisten.
  Als we de verpleeghuizen sluiten komen we eindelyk af van de conservatieven want het gaat niet meer om links af rechts maar om conservatief of progressief

Reacties zijn gesloten.