Over het moderatie-/banbeleid op deze site

Regelmatig bereiken mij adviezen van mensen die vinden dat wij hier wat losser moeten omgaan met de REGELS.

De REGELS vindt u in verkorte vorm onderaan ieder reactieformulier, en in uitgebreide vorm op deze pagina.

Op dit moment gaan het handhaven van de REGELS en de interactie met in overtreding zijnde bezoekers als volgt in zijn werk :

– Een bezoeker houdt zich niet aan de REGELS
– Afhankelijk van de aard van de overtreding wordt de reactie gewist, of de bezoeker krijgt een verzoek, of waarschuwing, om te stoppen met overtreden van de REGELS en wordt gewezen op het bestaan van de REGELS.
– De bezoeker houdt zich opnieuw niet aan de REGELS.
– Afhankelijk van de aard van de overtreding etc. Zie boven.
– De bezoeker begint nu te piepen/jammeren/klagen over de REGELS.
– De bezoeker krijgt een waarschuwing dat piepen/jammeren/klagen tegen de REGELS is.
– De bezoeker gaat door met overtreden v.d. REGELS.
– De bezoeker krijgt een LAATSTE WAARSCHUWING.
– De bezoeker is nu boos en overtreedt nu bewust de REGELS.
– De bezoeker krijgt een IP ban.
– Om de zoveel maanden heffen we ALLE IP bans weer op.
– We beginnen weer van voren af aan, vaak met bezoekers die het riedeltje hierboven al een keer hebben meegemaakt. Niet zelden vaker dan 1 keer trouwens.

De mensen die vinden dat wij wat losser moeten omgaan met de REGELS vinden eigenlijk dat wij de REGELS moeten afschaffen.

Dat zijn mensen die er geen probleem mee hebben als onder een onderwerp als bijvoorbeeld « de effectiviteit van de Nederlandse spoorwegen » Koran- en Bijbelteksten worden geplakt om te bewijzen dat moslims schuim zijn en christenen helemaal te gek.

Dat zijn mensen die er geen bezwaar tegen hebben als onder ieder willekeurig onderwerp op de site, bijvoorbeeld over problemen tijdens de (in)formatie, het “argument” “probeer maar eens een kerk te bouwen in Iran” van stal wordt gehaald.

Dat zijn mensen die er geen problemen mee hebben als onder ieder onderwerp op deze site wordt gereageerd met “maar de moslims fokken als konijnen”. Ook als al 6 keer aangetoond is dat dat konijnenfok cijfer alleen bestaat in Jemen en in de reactiepanelen van de Telegraaf.

Dat zijn mensen die niet al 20 keer die konijnenfok discussie hebben gevoerd.

Dat zijn mensen die er geen probleem mee hebben als malloten 20 keer dezelfde (zeer uitgebreide, maar onbegrijpelijke) lulreactie, die ze meestal weer hebben gekopieerd van een of andere stinksite, plakken onder willekeurige berichten, waar vaak best hard aan is gewerkt door redactieleden, die zelf wel in staat zijn om in eigen woorden hun verhaal op te schrijven.

Dat zijn mensen die er geen bezwaar in zien dat ik, en/of andere redactieleden worden genegeerd, of afgezeken, als wij mensen herhaaldelijk verzoeken om bij het onderwerp te blijven.

Dat zijn mensen, die niet zoals ik, dagelijks werken aan Het Doel van deze site.

En ik zal een tipje van de sluier oplichten: Het Doel van de site is in ieder geval niet om een dumpplaats te zijn van bij elkaar geknipte en vervolgens geplakte off topic PVV-aanhangers lulkoekverhalen, zeker niet om deze vervolgens te verspreiden.

Daar zijn weer andere sites voor.

Daarom blijven de REGELS en het handhaven ervan voorlopig zoals ze zijn.

4 gedachten over “Over het moderatie-/banbeleid op deze site”

 1. 😎 😎 😎
  Alhamdulillah
  voor deze Fatwa
  van Sheik al Habasa
  Onze meester in Taqqiyya
  😎 😎 😎

 2. Ja, inhoudelijk kan ik me dan ook wel in de regels vinden.

  Vooral deze vond ik herkenbaar: “Dat zijn mensen die er geen probleem mee hebben als malloten 20 keer dezelfde (zeer uitgebreide, maar onbegrijpelijke) lulreactie, die ze meestal weer hebben gekopieerd van een of andere stinksite, plakken onder willekeurige berichten, waar vaak best hard aan is gewerkt door redactieleden, die zelf wel in staat zijn om in eigen woorden hun verhaal op te schrijven.” :mrgreen:

 3. Persoonlijk denk ik wel eens dat er wel eens véél strakker met de regels omgegaan mag worden en sommige mensen te veel kansen krijgen.

  Anderzijds is dit wel zo’n beetje de enige site die ik ken waar medewerkers zich ook aan de regels horen te houden op straffe van een ban, dus keep up the good work.

 4. Als er echt supersupersuperstrak volgens de regels gewerkt wordt dan houden we niemand over. Dat is ook weer niet de bedoeling. 😆

Reacties zijn gesloten.