En de staatssecretaris, hij sjoemelde voort

Kijk, dat volgevreten en –gezopen bankiers, vastgoedbonzen of andere captains of industry zich op cruciale momenten tijdens parlementaire onderzoeken niets essentieels weten te herinneren, daar kunnen we niks aan doen. Maar aan staatssecretarissen die aan schijnbaar vroeg intredende dementie lijden zouden we wel wat kunnen doen mits we een goed functionerende volksvertegenwoordiging zouden hebben, in plaats een aan de regerende elite gelieerde kliek die het elkaar vooral niet te moeilijk wil maken.

Je regelt als Officier van Justitie Fred Teeven zijnde even dat er diverse miljoenen naar een of andere crimineel doorgesluisd worden, en 14 jaar later weet je écht écht écht niet meer of dat 2 of 5 miljoen was. De deal van je carrière zo ongeveer, en je weet het niet meer.

Dan zijn er twee mogelijkheden: je liegt dat je barst of je weet het echt niet meer. Beide zijn onacceptabel voor een staatssecretaris. En is het niet ook zo toevallig dat dit, naast het heikele punt van de valse laissez-passers naar Guinée, pas (vrijwel) in het reces van de Kamer pas naar buiten komt? Ik zeg: een gevalletje van onder ede verhoren, zo’n Fred Teeven.

Ik wacht dan ook nog op het verslag van dat debat dat ik niet kon zien, waarin de valse papieren aan de orde kwamen. Denk maar niet dat ik dat vergeet, Teeven (en alle verzakende kamerleden en  ‘journalisten’, waardoor ik hier helemaal niks meer over gelezen heb. Mensen uitzetten middels valse papieren, moet kunnen toch?). En over dit gevalletje over die miljoenen komt vast ook nog wel eens iets naar buiten.

3 gedachten over “En de staatssecretaris, hij sjoemelde voort”

  1. “Denk maar niet dat ik dat vergeet”, kijk: dit is nu het mooie van Krapuul: wat mensen graag vergeten dat ze gezegd hebben, gedaan hebben of juist niet…wij vergeten het niet en zijn niet de beroerdste de wereld even aan de feiten te herinneren. Of het nu een sjoemelende minister is, een slechte stukjes schrijvende massamoordverheerlijker op een haatblog is …you name it: wij onthouden het wel.

  2. “…in plaats een aan de regerende elite gelieerde kliek die het elkaar vooral niet te moeilijk wil maken.”

    Dit is een mooie omschrijving van de Polder Maffia model waar Tweede Kamer leden eraan mee doen.
    Daarom verandert nooit iets.

  3. een regerende kliek die het niks uitmaakt of ze zich links of rechts of groen of rood noemen er zyn altyd genoeg nuttige idioten die wel iets kiezen

Reacties zijn gesloten.