Plaats je tips hier

De Tipdraad.

Verzoek:
~Ga hier niet in discussie dat maakt het onoverzichtelijk
~Plaats hier geen tip over iets wat op alle voorpagina’s van alle kranten staat
~Check aub de site of we misschien al wat met het onderwerpje gedaan hebben (gebruik evt de zoekfunctie rechtsboven).
~Check aub of iemand anders 5 seconden eerder de tip al geplaatst heeft.
~Wees niet boos als er (mogelijk per ongeluk) niks met je tip gedaan wordt. Niet iedere tip wordt overgenomen.
~Maak wat moois van je tip zodat we je tip mogelijk integraal kunnen overnemen zonder zelf na te denken.

Als jij als tipgever denkt dat je in staat bent om hem zelfstandig als (klein) berichtje op de site te knallen neem dan aub contact op met de redactie dan krijg je schrijfrechten. De meeste tips worden terzijdes en kunnen bijvoorbeeld met een tekstje a la “een interessant artikel bij de bruine rotterdammer over bruin” geplaatst worden. Dus moeilijk is dat niet.

Nieuw: bespaar je redactie werk en schrijf zelf je bericht direct op de site via ons nieuwe open podium.

Eerdere tipdraden.

52 gedachten over “Plaats je tips hier”

 1. Rutte schoffeert Wilders: Nationaal Historisch Museum komt er niet!

  Wat stond er ook al weer in het PVV-verkiezingsprogram:

  ” Cultuur

  Wij zijn een land met Joods-christelijke en humanistische wortels. Alles wat we hebben komt daaruit voort: onze welvaart, scheiding van kerk en staat, democratie. Iedereen in Nederland, gelovig of seculier, mag daar trots op zijn. De laatste decennia wordt geprobeerd het vertrouwde welvarende, gezellige en democratische Nederland in de afgrond te werpen van een multiculturele heilstaat. Onze cultuur staat zwaar onder druk. Islamisering, cultuurrelativisme, haat tegen het Westen, afkeer van alles dat riekt naar patriottisme bepaalt de denkwijze van onze elites.

  We moeten nu echt afscheid nemen van de cultuur van de sixties. Dat begint op school. De Canon van de Nederlandse geschiedenis wordt verplicht. Kinderen leren nu over hoe mooi de islam is en dat het een verrijking is van Nederland, maar wat de Tachtigjarige Oorlog was, is hen onbekend. Onze heroïsche vaderlandse geschiedenis mag meer in het zonnetje worden geplaatst. Het Nationaal Historisch Museum wordt geen weg-met-ons-museum. “

 2. Dhimmi, Fitna, Taqiyya; niet de islam maar Wilders persoonlijk zorgt voor verrijking van de Nederlandse taal met islamitische begrippen: http://hgroen.wordpress.com/2010/10/30/wilders-islamiseert-nederlandse-taal/. En dan noemde Wilders minister Ella Vogelaar ‘knettergek’ omdat die veronderstelde dat wij ‘ooit’, misschien wel over een paar eeuwen, zullen zeggen dat Nederland een land is van joods-christelijke-islamitische tradities.

  -Edit- was gisteren al gedaan. Bedankt voor de tip.

 3. Mweh..had gemist dat Bakra dit bericht al geplaatst had…

  Edit jvdh: dit is geen tip

 4. http://www.nu.nl/binnenland/2369420/dreiging-vanuit-extreem-rechtse-hoek-gering.html
  Dreiging extreem-rechts gering? Ja, geen wonder nu extreem-rechts deel uitmaakt van Bruin I en dat zelfs dicteert! Nu kan de AIVD eindelijk weer een repressieve Geheime Veiligheidsdienst worden tegen elk `links’ dat niet wenst te collaboreren met het Rijk, net als de BVD in de jaren vijftig, zestig en zeventig, ten tijde van de Communistenjacht. Houzee & Heil!

  Edit jvdh: die hebben we (inmiddels 2 keer) op de site

 5. NRC Handelsblad doet een felle aanval op het Telegraaf-concern. De hoofdredactie vreest dat De Telegraaf Hyves heeft gekocht om rijkelijk in de bestanden te kunnen grasduinen. Dat levert sappige artikelen en opmerkelijke foto’s op: http://www.nrc.nl/digitaleeditie/NH/20101102___/1_007/article4_image.html. “Het dagblad, waaraan de uitgeverij zijn naam ontleent, interesseert zich niet voor privacy. (…) TMG is ook eigenaar van de website GeenStijl waarvan het ontbreken van normbesef juist het handelsmerk is. (…) In beginsel heeft het [De Telegraaf] nu immers toegang tot de server van Hyves waarop 9 miljoen gebruikers hun teksten en beelden opslaan en in eigen kring publiceren. Dat lijkt een spookbeeld. Maar het zou waar kunnen zijn. Een eigenaar met gebrek aan sociaal besef kan geen sociale-netwerksite voor jongeren beheren.”

  Edit jvdh: we hadden hier naar kunnen linken maar ik vind t niet echt bijster sterk.

 6. # 20 Andreas: dit is van de digitale editie? Dan moet je een abonnement hebben, toch? Denk niet dat we dat dan zo maar kunnen plaatsen.

  Edit jvdh: dit is geen tip

 7. Keira, ik heb een abb. op NRC, maar herinner me niet me voor de digitale editie te hebben aangemeld. Vrees je copyright-problemen?

  Edit jvdh: dit is geen tip

 8. Koppejan en Ferrier sturen groep asielzoekers terug naar Irak: http://www.nu.nl/politiek/2369760/nederland-blijft-irakezen-uitzetten.html De motie om de uitzetting tegen te houden kwam twee stemmen tekort. Let ook op laatste alinea’s: Voordewind (indiener motie, CU) hoorde tijdens de bijeenkomst dat er teruggestuurde asielzoekers onder de doden van die aanslag (op de Koptische kerk) zijn.
  Of het gaat om uitgeprocedeerde asielzoekers die door Nederland zijn uitgezet, is nog niet bekend. Voordewind heeft gevraagd de namen van deze slachtoffers te achterhalen.

  Edit jvdh: gerd leers bericht maak ik

 9. Greet Wielders: Ik noem Rob Riemen niet zomaar een fascist!

  Ehhh, andersomdus 😉

  http://goo.gl/4PKJl

  Edit jvdh: geplaatst (btw: voor mij hoef je de links niet in te korten hoor ik weet niet of je het speciaal voor ons doet)

 10. O, Abdul, sorry, jij was eerst ,=)

  Rob Riemen is een licht in de duisternis, en met zij epistel een luid kraaiende haan. Word wakker!
  Instituut Nexus staat boven de partijen en toont een heldere visie op wat gaande is, onder het oppervlak van het vaak schreeuwerige linkse en rechtse gekrakeel. Fascisto Greetje is binnengeslopen, iedereen zag het maar niemand zette zijn of haar voet tegen de deur: tot hier, niet verder: En nu terug in je stinkende mandje, hol vat!”

  Arend Boekenwurm (Er is nog veel te lezen en vooral te begrijpen van de Grote Denkers waar je zo van houdt, Arend. En voortaan wel goed luisteren naar Rob voordat je ergens op reageert. Joey) draaide om de hete brij heen en telde de zegeningen van de positie die de PVV nu is gedoemd in te nemen. Dat hebben we toch maar eventjes gefikst. We hebben het allemaal onder controle, Greet gedraagt zich nu en is milder geworden. Slaap rustig verder Arend.

  ZouTwan Huys trouwens al bekomen zijn van het F-woord…

  Joey

  Edit jvdh: zal het F berichtje wel even plaatsen met dit tekstje erbij

 11. #29/ 30 Deze tip mag wel als topic geplaatst worden!
  Weer iemand die gewoon het beest 😈 bij de naam noemt! 😎
  Proficiat aan vd heuvel voor uw analytisch werk hier, het klopte als een bus en het klopt door 😎
  Ben reuze benieuwd of de media en 2e kamer hier nog verder op zal reageren ❓ .
  Zou de redding nabij zijn, Ferrier of Koppejan Wilders gedoog krib achter zich laten?
  Ik zag dat Twan Huys zich niet al te gemakkelijk voelde bij de idee dat hij zelf niet wakker over Wilders als gedoog fascist was.
  Dat deed mij denken aan Wilders campagne en een zeer beschamend NOVA intervieuw met hem.
  Ik weet niet meer wie het was maar dacht ook Twan Huys die al kwijlend, omdat fascist Wilders zich eenmalig tot de linkse kerk verlaagd had, werkelijk over niets van waarde door vroeg.

  En dat is dus precies waar het ook omgaat cq het verlies van intrinsieke ”elitaire” waardes’, verloochening van de politieke partijen die geen visie of uitweg in een multi crisis behalve dezelfde marktgod te bieden heeft.

  Ben zelf geen PvdA stemmer of volger maar begin er nu beter te begrijpen in hoeverre de PvdA,salon socialisten die hun steun aan de neo lib markt verleenden, Wilders een open haat deur voor het verloochenen van hun linkse achterban hebben aangeboden.

  Mijn vragen en bedenkingen over de SP die samenwerking met Wilders niet heeft uitgesloten, blijven staan.

  Ook herinner ik mij een bijdrage hier van Huub die veel van een bepaalde pas overleden schrijver geleerd had over ontwikkelingen in Europa en fascisme.
  Ik heb de schrijver helaas niet opgeslagen,iemand?

  Edit jvdh: dit is geen tip. Geen discussie in tipdraad svp.

 12. #31

  Inderdaad, hoe suf en vergoeillijkend was Arend Boekenstijn niet met zijn Wilders is milder geworden…..
  De vraag rijst waarom wakker worden zo moeilijk blijkt ❗

  Edit jvdh: dit is geen tip

 13. sorry mensen doe is niet zoveel lullen in onze tipdraad:

  “Verzoek:
  ~Ga hier niet in discussie dat maakt het onoverzichtelijk

  Edit jvdh: dit is geen tip

 14. 34

  Sorry jvdheuvel,ik wist niet dat dit niet de bedoeling was.Ik was gewoon te blij dat er weer verder waarlijk licht op Rutte 1 is geschenen, smerige kreukels niet meer schoon of glad zijn te strijken.

  Edit jvdh: ja ok maar we proberen de tipdraad vrij te houden van discussie zie het bericht van de tipdraad zelf.

 15. Keira is buiten gesloten, wacht op e-mail van jvdh. Maar dan weten julie dat 😮 PM werkt niet omdat ik er uit ben gegooid 🙄

 16. Onthutsend artikel op de voorpagina van de Volkskrant vanmorgen. Wilders in aanvaring met minister Leers. Leers heeft namelijk in Brussel voor opheffing van de visumplicht voor Albanezen en Bosniërs gestemd, anders stond Nederland alleen in de EU, en Nederland stond met zijn oorspronkelijke standpunt (tegen) toch alleen. Schadebeperking, zo werkt dat in de politiek. Dus Wilders furieus. Wilders (citaat uit de Volkskrant): ‘We zullen Leers afrekenen op resultaten. Laten we hopen dat die verbeteren en dat hij wat meer ruggengraat toont.’

  Met andere woorden: marionet Leers heeft niet gedaan wat de Grote Leider van Bruin 1 dicteerde. Ik vind het beangstigend. En tegelijkertijd voorspelbaar. (Heb het verhaal nog niet op internet teruggezien, dus geen link…)

  Edit jvdh: we hebben hier al wat over.

Reacties zijn gesloten.