SP’er Van Bommel kiest partij voor oorlogsmisdadigers

Harry van Bommel van die merkwaardige club SP is verontrust zo blijkt uit zijn weblog op de site van de SP.
Na inmiddels achtentachtig doden, onnoemlijk veel verdriet en leed na dagen van bombardementen door één van ’s werelds sterkst bewapende mogendheden op een weerloos getto vraagt Van Bommel zich af of al dat geweld wel ‘proportioneel’ is.

Nee lul: bommen op ziekenhuizen en cafés alsook scholen en woonhuizen zijn nooit ‘proportioneel’. Evenmin is dat het bombarderen van een bevolking die bovendien geen enkele mogelijkheid heeft te vluchten voor die bombardementen. En je hoeft je niet af te vragen of één en ander wellicht naast het feit dat het moreel sowieso volstrekt verwerpelijk is wat Israël doet een schending is van de Vierde Geneefse Conventie: het is zo. Wat de vrienden van Knevel, Van der Staaij, Joost Niemöller, Leon de Winter etc. aan het doen zijn is het plegen van oorlogsmisdaden. Pure and simple. ‘Israël heeft natuurlijk het recht zichzelf te verdedigen tegen raketaanvallen vanuit Gaza’. O echt? En de Palestijnen dan? Hebben die niet het recht zich te verdedigen tegen de monsterachtige misdaden elke dag maar weer gepleegd bij de checkpoints en in de bezette gebieden? Daarover geen woord. Heeft een land dat nooit vrede wilde wel recht van bestaan? Is het misbruiken van de dood van drie tieners ten einde de lang gekoesterde wens te realiseren weer een oorlog te beginnen ‘zelfverdediging’? Door het gebruik van de frase ‘meer druk op beide partijen’ suggereert van Bommel heel valselijk en geniepig dat er twee gelijkwaardige partijen (met ieder evenveel schuld aan de ellende) met elkaar in gevecht zijn en in het verlengde eigenlijk daarvan dat het dus niet zo erg is wat Israël aan het doen is. Het is immers ‘zelfverdediging.’

Dat woordgebruik over ‘meer druk’ suggereert ook een soort ‘neutraliteit’ ten opzichte van die ‘beide partijen.’ En dat is gezien de werkelijke krachtsverhoudingen gewoon partij kiezen voor de Israëli’s en daarmee hun oorlogsmisdaden – hun collectief straffen middels militair en niets ontziend geweld van een weerloze bevolking die geen kant uit kan – sanctioneren.
Ook zegt Harry van Bommel dat de EU ‘enig recht’ van spreken heeft gezien de financiële betrokkenheid van diezelfde EU bij Israël en de Palestijnen.
Ja, goed idee! Laten we daarover even de Zweedse (inmiddels voormalig) Minister for International Development Cooperation Gunilla Carlsson aan het woord: ‘Yes, we are funding the occupation.’

Deze Carlsson onderscheidt zich – hoe verwerpelijk ik haar verder ook vind – ten opzichte van die Van Bommel in elk geval in gunstige zin door gewoon klip en klaar duidelijk te maken wat ze vindt en doet daar waar van Bommel met zijn glibberige CDA-achtige prietpraat kennelijk tracht te speculeren op het door hem vermeende gebrek aan intelligentie bij een ander. Maar dat terzijde.
Ik zou zeggen: Van Bommel, zorg dat je je zaken in wat beter perspectief beziet in plaats van kolder op je blog uit te kramen die uiteindelijk slechts de massamoordenaars in de kaart speelt.
Ga druk uitoefenen op de EU ten einde er voor te zorgen dat Israël de wederrechtelijke bezetting van andermans gebied niet meer kan bekostigen en moet staken. Zeg ook deze Nederlandse bedrijven die de misdadige bezetting en de daarmee gepaard gaande misdaden in stand houden om ervan te profiteren de wacht aan: weg daar of anders….
Nou ik erover nadenk: wat zou er eigenlijk op tegen zijn die bedrijven te sluiten als ze doorgaan met hun praktijken en de eigenaren ervan voor de rechter te brengen? Van Anraat zit per slot van rekening ook gevangen wegens het faciliteren van oorlogsmisdaden.
Dat alles lijkt mij een heel goed begin.

Vooralsnog hou ik het er in elk geval op dat het lulverhaal op die SP-site gewoon kiezen is voor oorlogsmisdadigers door iemand die daar niet echt openlijk voor uit durft te komen.

16 gedachten over “SP’er Van Bommel kiest partij voor oorlogsmisdadigers”

 1. Knevel is een ontzettende klootzakkerige hufter en een standaard voorbeeld van de agressieve leden van de gereformeerde jongelingen vereniging in de sixties zoals ik die jaren lang heb meegemaakt, waar ik altijd gelijk stront mee kreeg binnen een kwartier. De reden? Geen idee, zal wel aan mijn ongelukkige karakter en slechte inborst
  liggen, ha…

 2. De moordenaars van die 3 jongens zijn klootzakken, net zoals degenen die bommen laten vallen op onschuldige burgers, maar dat willen de extremisten aan beide kanten juist, opdat de pleuris weer uitbreekt. Ik zou dus zeggen: Weg met alle extremisten, dus Hamas en ook een Kachpartij.
  Figuren als een Knevel en zijn rotgenoten moeten eens bij dat stelletje fanatieke Israëli in Hebron gaan wonen voor een maandje en daarna net zo’n tijdje bij extreme Hamasstrijders. Kijken hoe ie dan kletst met de Bijbel in zijn hand. Figuren zoals hij zorgen ervoor dat de Bijbel misbruikt wordt.

 3. Als alle palestijnse burgers nu voorrang krijgen met asielaanvragen,en voor hen een normaal leven elders wordt geregeld en dat ze met cruiseschepen en vliegtuigen worden opgehaald van dat stukje gazastrook.
  Dan zijn deze mensen erg blij en kunnen ze een nieuw leven opbouwen op een plek waar zij zonder oorlog en opjaging kunnen wonen en een toekomst op te bouwen.

  Dan kan israel dat grondgebied ook pakken en doen wat ze er mee willen,ze willen het in ieder geval graag hebben.
  Palestijnen blij en israel blij:-)
  Is men ook af van dat gedoe met bezettingen raketten enzovoort.dan is alles voorbij zo simpel.
  Als men dat nou regelt is het zo klaar.
  Snap al dat gezever over zon stukje strook niet.
  Dat kapotgeschoten stuk afgelegen ghetto is niks meer waard.

  Zouden de palestijnen dit willen? En zou dat mogelijk zijn?
  Eventueel ruilen met verhuizen,wie naar gaza wil als joodse burger daarheen en de palestijnse burger dan hun plekje krijgen elders ofzo,woningruil maar dan anders.
  Wie weet is dit een goede oplossing?

 4. Er is niet eens bekend wie de moordenaars van die 3 zijn , kan zelfs een kolonistische lustmoordenaar met een voorkeur voor jongens van die leeftijd zijn geweest .. Maar natuurlijk krijgt Hamas de schuld …

 5. Eindelijk toont van Bommel enige vormen van bezinning en hoe reageert ‘Krapuul’ !?

  Wanneer gaan jullie stelletje linkse randdebielen nou eens doorkrijgen dat jullie ZELF een stel verachtelijke fascistische Jodenhaters zijn ?

  Zul je eerst door moeten krijgen dat de Islam de religieuze variant van het fascisme is, waar Hamas geen uitzondering op vormt en waar jullie zo schaamteloos mee collaboreren.

 6. @Joop:
  1. Israël is niet hetzelfde als De Joden.
  2. Toon aan dat één schrijver van Krapuul ook maar ergens iets tegen De Joden heeft gezegd.
  3. Toon aan waar de Islam fascistischer is dan het Oude Testament, wat in feite grotendeels met de Torah overeenkomt. De meeste religies gaat uit van het blind volgen van een of andere God of profeet => fascisme. Bovendien refereert de Koran zeer veel aan de Torah en het Oude Testament.
  4. Wij collaboreren met geen enkele groep, wij hebben er slechts bezwaar tegen als omhooggevallen, geblondeerde mavoklantjes wegens gebleken ongeschiktheid voor willekeurig welke andere normale bezigheid zich omhoog proberen te werken door mee te zeilen op de sentimenten van Tokkie-Nederland, of als oppermachtige landen ministaatjes kapot bombarderen

 7. Laurent, je bent briljant! Maar dat wist ik al langer dan vandaag :-).

 8. Joke, bedankt voor de link. Een brief op poten, mag je wel zeggen. Ik vrees echter dat de huidige premier wijsheid toewensen, paarlen voor de zwijnen is.

 9. Gisteren heb ik toevallig op de radio de competente verhaal gehoord van een Israëlische specialist voor veiligheid die beweerde dat Israel moet alles-om-alles gaan doen om zo snel mogelijk een staakt het vuren te regelen omdat anders gaat het slechtste mogelijke scenario bewaarheid worden – dat ISIS het mogelijk voor de Palestijnen het gaat opnemen. Dat wordt een regelrechte ramp.

  Harry roeit gewoon met de riemen dat hij heeft.

 10. Eigenlijk had ik deze reactie reeds vandaag gepost, doch ineens was het spoorloos verdwenen. magisch.

 11. Gewoon een “proeve van acceptabiliteit ” , waarmee van Bommel laat zien genoeg een politieke hoer te zijn voor een ministerspost in “Bloed in mijn poep 1 ” het eerste SP- VVD kabinet …

 12. Over die brief van van Agt: op zich helemaal prima hoor dat iemand met de statuur van en een verleden als Min. President deze brief schrijft. Echter wel ontzettend jammer dat toen van Agt in de positie was iets wezenlijks te veranderen en het er toe zou hebben gedaan wat ie zou doen of zeggen, hij zich net zo’n empathieloos schoothondje van de VS en Israël heeft betoond als de hihaho-zit niet te somberen premier nu. Ik word altijd een beetje beroerd van ex-politici, ministers en generaals met bloed aan hun handen die vlak voor ze hun graf instappen plotseling het licht zien.
  En ik zie het er ook nog wel van komen dat Rutte als over, overgrootvader in het ambt van eerste Minister een brief schrijft naar de dan dienstdoende conciërge namens de VS in Nederland vol drama, menselijkheid en empathie. Of Harry van Bommel, dat opportunistische stuk stront dat dan alweer vele jaren ex-minister van BZ is met evenzo bloed van talloze onschuldigen aan zijn handen. Brieven die net als deze niets uit zullen halen. Als ik interviewer van de NOS was geweest had ik mijn vak verstaan en had ik over die aantijgingen van Rutte gezegd tegen de premier dat ik direct overtuigende bewijzen die dat staven wilde zien en anders zou ik hem de studio uitzetten. Maar ja, de NOS hè…

 13. “Ik word altijd een beetje beroerd van ex-politici, ministers en generaals met bloed aan hun handen die vlak voor ze hun graf instappen plotseling het licht zien.”
  En toch: beter laat dan nooit.
  Ik wil in dit kader ook even aan Yitzhak Rabin memoreren, die van hardliner tot voorstander van vrede is geworden en, in tegenstelling tot Nederlandse ex-premiers, het een en ander kon bewerkstelligen en daarvoor veelvuldig voor ‘nazi’ werd uitgemaakt. En door een Israelische extremist werd vermoord.

Reacties zijn gesloten.